Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το Άγιο Πνεύμα πάντα θα σας οδηγεί με ειλικρίνεια επειδή η χαρά σας είναι και δική Του. 2Αυτή είναι το Θέλημά Του για τον καθένα επειδή μιλά για την Βασιλεία του Θεού η οποία είναι χαρά. 3Το να ακολουθήσετε τη Φωνή Του, λοιπόν, είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο, και το μόνο που είναι πραγματικά εύκολο, επειδή δεν ανήκει σ΄αυτόν τον κόσμο. 4Είναι λοιπόν κάτι φυσικό. 5Αυτός ο κόσμος δεν βρίσκεται σε συμφωνία με τους θεϊκούς νόμους και γι’ αυτό εναντιώνεται σ’ αυτό που είναι η φύση σας. 6Σύμφωνα με την αντίληψη του κόσμου υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας στα πάντα. 7Αυτό συμβαίνει επειδή το εγώ δεν αντιλαμβάνεται τίποτα ως απόλυτα επιθυμητό. 8Με το να αποδείξετε στον εαυτό σας ότι δεν υπάρχουν βαθμοί δυσκολίας για τα θαύματα, θα πειστείτε πως, όταν είστε στη φυσική σας κατάσταση, δεν υπάρχει καν δυσκολία διότι βρίσκεστε σε μια κατάσταση χάριτος και ευλογίας.
2. Η χάρις είναι η φυσική κατάσταση για κάθε Υιό του Θεού. 2Όταν δεν βρίσκεται σε κατάσταση χάριτος, βρίσκεται εκτός του φυσικού του περιβάλλοντος και δεν λειτουργεί καλά. 3Όλα όσα κάνει γίνονται με μόχθο, επειδή δεν δημιουργήθηκε για το περιβάλλον που ο ίδιος κατασκεύασε. 4Γι’ αυτό δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε αυτό, ούτε μπορεί να το προσαρμόσει στον εαυτό του. 5Δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσει γι’ αυτό. 6Ένας Υιός του Θεού είναι χαρούμενος μόνον όταν γνωρίζει  ότι είναι μαζί με τον Θεό. 7Αυτό είναι το μόνο περιβάλλον στο οποίο δεν θα βιώνει μόχθο και ένταση, επειδή σε αυτό  ανήκει. 8Είναι, επίσης, το μόνο αντάξιό του περιβάλλον, επειδή η δική του αξία είναι πέρα από οτιδήποτε μπορεί να κατασκευάσει.
3. Αναλογιστείτε το βασίλειο που κατασκευάσατε και κρίνετε έντιμα την αξία του. 2Είναι αντάξιο για κατοικία των παιδιών του Θεού; 3Προστατεύει την ειρήνη τους και τους φωτίζει με την αγάπη του; 4Κρατά την καρδιά τους ανέγγιχτη από τον φόβο και τους επιτρέπει να προσφέρουν συνεχώς χωρίς ποτέ να έχουν οποιαδήποτε αίσθηση απώλειας; 5Τους διδάσκει ότι αυτή η προσφορά είναι η χαρά τους και ότι ο ίδιος ο Θεός τους ευχαριστεί για την προσφορά τους; 6Μόνο σε ένα τέτοιο περιβάλλον θα μπορείτε να είστε ευτυχείς. 7Δεν μπορείτε να το κατασκευάσετε αυτό το περιβάλλον εσείς, όπως δεν κατασκευάσατε τον Εαυτό σας. 8Αυτό το περιβάλλον έχει δημιουργηθεί για σας, έτσι όπως και εσείς δημιουργηθήκατε. 9Ο Θεός προστατεύει τα παιδιά Του και δεν τους αρνείται τίποτα. 10 Όμως, όταν αυτά Τον αρνούνται δεν γνωρίζουν ότι αρνούνται τα πάντα στον εαυτό τους. 11Εσύ, που θα μπορούσες να προσφέρεις την Αγάπη του Θεού σε ό,τι βλέπεις, ό,τι αγγίζεις και ό,τι θυμάσαι, αρνείσαι κυριολεκτικά τα Ουράνια στον εαυτό σου.
4. Σε καλώ να θυμηθείς ότι σε έχω επιλέξει για να διδάξεις την Βασιλεία των Ουρανών στη Βασιλεία των Ουρανών. 2Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτό το μάθημα, διότι η απουσία εξαιρέσεων είναι το καθ’ αυτό μάθημα. 3Κάθε Υιός που επιστρέφει στη Βασιλεία με αυτό το μάθημα στην καρδιά του έχει θεραπεύσει την Υιότητα και προσφέρει ευχαριστίες στον Θεό. 4Καθένας που μαθαίνει αυτό το μάθημα έχει μεταβληθεί σε τέλειο δάσκαλο, επειδή το έχει διδαχθεί από το Άγιο Πνεύμα.
5. Όταν ένας νους περιέχει μόνο φως, γνωρίζει μόνο το φως. 2Η δική του ακτινοβολία λάμπει γύρω του και επεκτείνεται προς τα σκοτάδια των άλλων νοών μεταμορφώνοντας τους σε κάτι μεγαλειώδες. 3Το Μεγαλείο του Θεού είναι εκεί, για να το αναγνωρίσετε, να το εκτιμήσετε και να το γνωρίσετε. 4Αναγνωρίζοντας το Μεγαλείο του Θεού στον αδελφό σας κάνετε αποδεκτή τη δική σας κληρονομιά. 5Ο Θεός προσφέρει πάντα με ισότητα. 6Εάν αναγνωρίσετε το δώρο Του σε οποιονδήποτε, θα έχετε αναγνωρίσει και ό,τι έχει δώσει σε εσάς. 7Τίποτα δεν είναι ευκολότερο να αναγνωριστεί ως αλήθεια όσο αυτό. 8Αυτή η αναγνώριση είναι άμεση, ξεκάθαρη και φυσική. 9 Έχετε εκπαιδεύσει τον εαυτό σας να μην την αναγνωρίζετε και αυτό ήταν πολύ δύσκολο για εσας.
6. Βρισκόμενοι έξω από το φυσικό σας περιβάλλον μπορείτε κάλλιστα να αναρωτηθείτε, «τι είναι αλήθεια;» εφόσον η αλήθεια είναι το περιβάλλον για το οποίο και μέσω του οποίου δημιουργηθήκατε. 2Δεν γνωρίζετε τον εαυτό σας, επειδή δεν γνωρίζετε τον Δημιουργό σας. 3Δεν γνωρίζετε τις δικές σας δημιουργίες επειδή δεν γνωρίζετε τους αδελφούς σας, οι οποίοι τις δημιούργησαν από κοινού με εσάς. 4 Έχω ήδη πει πως μόνο η ολότητα της Υιότητας είναι άξια να γίνει συνδημιουργός με τον Θεό, επειδή μόνο η ολότητα της Υιότητας μπορεί να δημιουργεί όπως Εκείνος. 5 Όποτε θεραπεύετε έναν αδελφό, με το να αναγνωρίσετε την αξία του, αναγνωρίζετε ταυτόχρονα και τη δύναμή του να δημιουργεί αλλά και τη δική σας. 6Δεν μπορεί να έχει απωλέσει ό,τι του αναγνωρίζετε, και εσείς αντίστοιχα πρέπει να διαθέτετε τη δόξα που βλέπετε σε εκείνον. 7Είναι ένας συνδημιουργός μαζί με τον Θεό και μαζί σας. 8Αρνούμενοι τη δημιουργική του δύναμη, αρνείστε και τη δική σας και του Θεού, ο Οποίος σας δημιούργησε.
7. Δεν μπορείτε να αρνηθείτε ένα μέρος της αλήθειας. 2Δεν γνωρίζετε τα δημιουργήματά σας επειδή δεν γνωρίζετε τον δημιουργό τους. 3Δεν γνωρίζετε τον εαυτό σας. 4Τα δημιουργήματά σας δεν μπορούν να θεμελιώσουν την αλήθεια σας όπως και εσείς δεν μπορείτε να θεμελιώσετε την αλήθεια του Θεού. 5 Όμως μπορείτε να τα γνωρίζετε. 6 Ύπαρξη σημαίνει μοίρασμα. 7Επειδή ο Θεός μοιράστηκε την ύπαρξή Του μαζί σας, μπορείτε να Τον γνωρίζετε. 8Αλλά πρέπει επίσης να γνωρίζετε και όλα όσα Εκείνος δημιούργησε, για να ξέρετε ότι έχουν από κοινού μοιραστεί. 9Χωρίς τον Πατέρα σας δεν μπορείτε να γνωρίσετε τη δική σας πατρότητα. 10Η Βασιλεία του Θεού περιλαμβάνει όλους τους Υιούς Του και τα παιδιά τους, που είναι καθ’ ομοίωσιν των Υιών οι οποίοι είναι καθ’ ομοίωσιν του Πατέρα. Γνωρίζοντας, λοιπόν, τους Υιούς του Θεού θα γνωρίζετε ολόκληρη τη δημιουργία.

Share