Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μη φοβάστε να αναγνωρίσετε την όλη ιδέα περί θυσίας ως αποκλειστικά δική σας επινόηση. 2Και μην αναζητάτε ασφάλεια προσπαθώντας να προστατεύσετε τον εαυτό σας απ΄ό,τι δεν είναι. 3Τα αδέρφια σας και ο Πατέρας σας έχουν γίνει πολύ επίφοβοι για σας. 4Και θα παζαρεύατε μαζί τους για λίγες ξεχωριστές σχέσεις, στις οποίες νομίζετε ότι βλέπετε κάποια ψήγματα ασφάλειας. 5Μην προσπαθείτε πια να κρατάτε χωριστά τις σκέψεις σας από τη Σκέψη που σας έχει δοθεί. 6Όταν αυτές βρεθούν μαζί και γίνουν αντιληπτές όπως πράγματι είναι, η επιλογή ανάμεσά τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ευγενική και απαλή αφύπνιση, τόσο απλή όσο το να ανοίξετε τα μάτια σας στο φώς της μέρας όταν δεν έχετε πια ανάγκη ύπνου.
2. Το σύμβολο των Χριστουγέννων είναι ένα άστρο, ένα φως στο σκοτάδι. 2Μην το βλέπετε αυτό έξω από τον εαυτό σας, αλλά δείτε το να λάμπει στα εσωτερικά Ουράνια και δεχθείτε το ως σύμβολο που σημαίνει πως ήρθε τώρα η ώρα του Χριστού. 3Ήρθε χωρίς να απαιτεί τίποτα. 4Καμία θυσία, οποιουδήποτε είδους, δεν ζητά Εκείνος από κανένα. 5Εν τη Παρουσία Του όλη η ιδέα της θυσίας χάνει κάθε νόημα. 6Διότι είναι ο Οικοδεσπότης του Θεού. 7Και δεν χρειάζεται παρά να προσκαλέσετε μέσα Εκείνον, ο οποίος ήδη βρίσκεται εκεί, αναγνωρίζοντας ότι είναι ο Οικοδεσπότης Του Ενός και καμιά σκέψη αποξένωσης από την Ενότητά Του δεν χωρά εκεί. 8Η αγάπη πρέπει να είναι καθολική για να Τον καλωσορίσει, διότι η Παρουσία της Αγιότητας δημιουργεί και την αγιότητα που την περιβάλλει. 9Κανένας φόβος δεν μπορεί να αγγίζει τον Οικοδεσπότη ο Οποίος είναι λίκνο του Θεού την ώρα του Χριστού, διότι ο Οικοδεσπότης είναι εξίσου άγιος όσο και η τέλεια Αθωότητα την οποία Αυτός προστατεύει και Της οποίας η δύναμη προστατεύει Αυτόν.
3. Αυτά τα Χριστούγεννα δώστε στο Άγιο Πνεύμα καθετί που σας πληγώνει. 2Αφήστε τον εαυτό σας να θεραπευτεί πλήρως ώστε να ενωθείτε μαζί Του στη θεραπεία, και ας γιορτάσουμε την απελευθέρωσή μας μαζί μέσω της απελευθέρωσης του καθενός μαζί με εμάς. 3Μην αφήσετε τίποτα πίσω, επειδή η αποδέσμευση πρέπει να είναι καθολική και αν θα την έχετε αποδεχθεί μαζί μου θα την προσφέρετε επίσης μαζί μου. 4Όλοι οι πόνοι και οι θυσίες και οι μικρότητες θα εξαφανιστούν στη σχέση μας, η οποία είναι τόσο αθώα όσο η σχέση μας με τον Πατέρα μας και εξίσου δυνατή. 5Ο πόνος θα έρθει σε μας για να εξαφανιστεί στην παρουσία μας και χωρίς πόνο δεν μπορεί να υπάρχει θυσία. 6Και χωρίς θυσία πρέπει να υπάρχει αγάπη.
4. Εσείς που πιστεύετε ότι η θυσία είναι αγάπη πρέπει να μάθετε ότι η θυσία είναι χωρισμός από την αγάπη. 2Διότι η θυσία φέρνει ενοχή τόσο σίγουρα όσο η αγάπη φέρνει ειρήνη. 3Ενοχή είναι η κατάσταση της θυσίας, όπως ειρήνη είναι η κατάσταση της επίγνωσης της σχέσης σας με τον Θεό. 4Μέσο της ενοχής αποκλείετε τον Πατέρα σας και τους αδελφούς σας από τον εαυτό σας. 5Μέσω της ειρήνης τους καλείτε πίσω, συνειδητοποιώντας ότι βρίσκονται εκεί όπου η πρόκλησή σας τους δίνει την ευκαιρία να βρίσκονται. 6Ο,τι αποκλείετε από τον εαυτό σας μοιάζει τρομακτικό, επειδή το προικίζετε με τον φόβο και προσπαθείτε να το απομακρύνετε, κι όμως είναι μέρος σας, είναι κομμάτι δικό σας. 7Ποιός μπορεί να αντιλαμβάνεται ένα μέρος του εαυτού του ως αποκρουστικό και να καταφέρνει παρ΄όλ΄αυτά να ζει σε ειρήνη με τον εαυτό του; 8Και ποιος μπορεί να λύσει τη «σύγκρουση» των Ουρανών και της κόλασης μέσα του με το να απομακρύνει τα Ουράνια και να τους αποδίδει τα γνωρίσματα της κόλασης, χωρίς εξ αυτού να βιώνει τον εαυτό του ως ατελή και μοναδικό;
5. Όσο αντιλαμβάνεστε το σώμα ως πραγματικότητά σας, τόσο θα αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας ως μοναχικό και στερημένο. 2Και τόσο θα αντιλαμβάνεστε, επίσης, τον εαυτό σας ως θύμα της θυσίας η οποία δικαιώνεται όταν θυσιάζετε τους άλλους. 3Διότι, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τα Ουράνια και τον Δημιουργό του και παράλληλα να διατηρεί μια αίσθηση θυσίας και απώλειας; 4Και ποιος μπορεί να υπομείνει τη θυσία και την απώλεια χωρίς να επιχειρήσει να διορθώσει τον εαυτό του; 5Αλλά όμως πως μπορείτε να το πετύχετε αυτό όταν η βάση της προσπάθειάς σας είναι η πίστη ότι η στέρηση είναι πραγματική; 6Η στέρηση γεννά την επίθεση, καθώς αποτελεί τη βάση της πεποίθησης ότι η επίθεση είναι κάτι δίκαιο. 7Και όσο διατηρείτε τη στέρηση, η επίθεση γίνεται η σωτηρία και η θυσία γίνεται η «αγάπη».
6. Και αυτό είναι ακριβώς που συμβαίνει στην αναζήτησή σας για αγάπη: αναζητάτε τη θυσία και τελικά τη βρίσκετε. 2Όμως, δεν βρίσκετε την αγάπη. 3Είναι αδύνατο να αρνείστε ό,τι είναι η αγάπη και ταυτόχρονα να την αναγνωρίζετε. 4Το νόημα της αγάπης βρίσκεται σε ό,τι έχετε αποδιώξει μακριά από τον εαυτό σας και δεν έχει κανένα νόημα πέρα από σας. 5Ο,τι έχετε προτιμήσει να κρατήσετε δεν έχει νόημα, ενώ όλα όσα κρατάτε μακριά σας περιέχουν όλο το νόημα του σύμπαντος αλλά και την ενότητα του νοήματος του σύμπαντος. 6Εκτός κι αν το σύμπαν ενοποιηθεί μέσα σας θα είστε χώρια από τον Θεό και το να είστε χωρίς Εκείνον σημαίνει ότι δεν έχετε νόημα.
7. Στην άγια στιγμή απαντάται η κατάσταση της αγάπης, διότι οι νόες είναι ενωμένοι χωρίς τη μεσολάβηση του σώματος και όπου υπάρχει επικοινωνία υπάρχει και ειρήνη. 2Ο Πρίγκιπας της Ειρήνης γεννήθηκε για να επανεδραιώσει την κατάσταση της αγάπης διδάσκοντας πως η επικοινωνία παραμένει αδιάσπαστη ακόμα και αν το σώμα καταστραφεί, εφόσον δεν βλέπετε το σώμα ως αναγκαίο μέσον επικοινωνίας. 3Και αν κατανοήσετε αυτό το μάθημα θα συνειδητοποιήσετε ότι με το να θυσιάσετε το σώμα δεν θυσιαστεί. 4Που λοιπόν βρίσκεται η θυσία; 5Το μάθημα που γεννήθηκα για να το διδάξω, και το οποίο εξακολουθώ να θέλω να διδάξω σε όλα μου τα αδέλφια, είναι ότι η θυσία δεν υπάρχει πουθενά και η αγάπη υπάρχει παντού. 6Διότι η επικοινωνία αγκαλιάζει τα πάντα και μέσα στην ειρήνη που θεμελιώνεται εκ νέου, η αγάπη έρχεται από μόνη της.
8. Μην αφήσετε κανενός είδους απελπισία να σκιάσει τη χαρά των Χριστουγέννων, διότι η εποχή του Χριστού είναι άνευ νοήματος αν δεν υπάρχει χαρά. 2Ας ενωθούμε στον εορτασμό της ειρήνης με το να μη ζητάτε καμία θυσία από κανένα, διότι μ΄αυτόν τον τρόπο μου ανταποδίδετε την αγάπη που εγώ σας προσφέρω. 3Τι μπορεί να είναι πιο χαρωπό από το να αντιληφθούμε ότι δεν στερούμεθα τίποτα; 4Αυτό είναι το μήνυμα της εποχής του Χριστού το οποίο σας δίνω και το οποίο μπορείτε να το δώσετε κι εσείς και να επιστρέψετε στον Πατέρα, ο Οποίος μου το έδωσε. 5Διότι, στην εποχή του Χριστού η επικοινωνία αποκαθίσταται και Εκείνος ενώνεται μαζί μας στη γιορτή της δημιουργίας του Υιού Του.
9. Ο Θεός προσφέρει ευχαριστίες στον άγιο οικοδεσπότη που θα ήθελε να Τον δεχθεί και να Του επιτρέψει να εισέλθει και να μείνει μαζί Του. 2Και μέσω του δικού σας καλωσορίσματος σας καλωσορίζετε κι Εκείνος στον Εαυτό Του, διότι ό,τι περιέχεται σ΄εσάς που Τον καλωσορίζετε, επιστρέφει σ΄Εκείνον. 3Και δεν έχουμε παρά να γιορτάσουμε την Ολότητά Του καθώς Τον καλωσορίζουμε στον εαυτό μας. 4Εκείνοι που δέχονται τον Πατέρα είναι ένα μαζί Του, όντας οικοδεσπότες Εκείνου που τους δημιούργησε. 5Και επιτρέποντάς Του να εισέλθει, εισέρχεται επίσης η ανάμνηση του Πατέρα και θυμούνται τη μόνη σχέση που είχαν ποτέ και που επιθυμούσαν να έχουν.
10. Αυτή είναι η περίοδος κατά την οποία ένα νέο έτος σύντομα θα γεννηθεί από την εποχή του Χριστού. 2Έχω πλήρη εμπιστοσύνη σ᾽εσάς, ότι θα κάνετε όλα εκείνα που θα μπορούσατε να επιτύχετε. 3Τίποτα δεν θα είναι ελλειπές και θα κάνετε τέλεια έργα χωρίς να καταστρέφετε. 4Πείτε, λοιπόν, στον αδελφό σας:
5«Σε προσφέρω στο Άγιο Πνεύμα ως μέρος του Εαυτού μου.
6Γνωρίζω ότι θα απελευθερωθείς, εκτός κι αν θελήσω να σε χρησιμοποιήσω για να φυλακίσω τον εαυτό μου.
7Στο όνομα της δικής μου ελευθερίας επιλέγω την αποδέσμευσή σου, διότι γνωρίζω ότι θα απελευθερωθούμε μαζί».
8Ας αρχίσει ο νέος χρόνος με χαρά κι ελευθερία. 9Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και έχουμε καθυστερήσει πολύ. 10Δέχθείτε την άγια στιγμή καθώς αυτός ο χρόνος γεννιέται, και αναλάβετε τον ρόλο σας, που επί τόσο καιρό έμεινε ανεκπλήρωτος, στο Μεγάλο Ξύπνημα. 11Κάντε αυτό τον χρόνο διαφορετικό με το να εξομοιώσετε τα πάντα. 12Και αφήστε όλες σας τις σχέσεις να καθαγιαστούν για σας. 13Αυτό είναι το θέλημά μας. 14 Αμήν.

Share