Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μην φοβάσαι να αναγνωρίσεις την όλη ιδέα περί θυσίας ως αποκλειστικά δική σου επινόηση. 2Και μην αναζητάς ασφάλεια προσπαθώντας να προστατεύσεις τον εαυτό σου απὀ ό,τι δεν είναι. 3Τα αδέρφια σου και ο Πατέρας σου έχουν γίνει πολύ επίφοβοι για σένα. 4Και θα παζάρευες μαζί τους για λίγες ξεχωριστές σχέσεις, στις οποίες νομίζεις ότι βλέπεις κάποια ψήγματα ασφάλειας. 5Μην προσπαθείς πια να κρατάς χωριστά τις σκέψεις σου από την Σκέψη που σου έχει δοθεί. 6Όταν αυτές βρεθούν μαζί και γίνουν αντιληπτές όπως πράγματι είναι, η επιλογή ανάμεσά τους δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια ευγενική και απαλή αφύπνιση, τόσο απλή όσο να ανοίξεις τα μάτια σου στο φώς της μέρας όταν δεν έχεις πια ανάγκη ύπνου.
2. Το σύμβολο των Χριστουγέννων είναι ένα άστρο, ένα φως στο σκοτάδι. 2Μην το βλέπεις έξω από τον εαυτό σου αλλά βλέπε το να λάμπει στα εσωτερικά Ουράνια και δέξου το ως το σύμβολο ότι η ώρα του Χριστού έχει έρθει. 3Ήρθε χωρίς να απαιτεί τίποτα. 4Καμία θυσία, οποιουδήποτε είδους, δεν ζητά Εκείνος από κανένα. 5Εν τη Παρουσία Του όλη η ιδέα της θυσίας χάνει κάθε νόημα. 6Διότι είναι ο Οικοδεσπότης του Θεού. 7Και δεν χρειάζεται παρά να προσκαλέσεις μέσα Εκείνον, ο οποίος ήδη βρίσκεται εκεί, αναγνωρίζοντας ότι είναι ο Οικοδεσπότης Του Ενός και καμιά σκέψη αποξένωσης από την Ενότητά Του δεν χωρά εκεί. 8Η αγάπη πρέπει να είναι καθολική για να Τον καλωσορίσει, διότι η Παρουσία της Αγιοσύνης δημιουργεί και την αγιοσύνη που την περιβάλλει. 9Κανένας φόβος δεν μπορεί να αγγίζει τον Οικοδεσπότη ο Οποίος είναι λίκνο του Θεού την ώρα του Χριστού, διότι ο Οικοδεσπότης είναι εξίσου άγιος όσο και η τέλεια Αθωότητα την οποία Αυτός προστατεύει και Της οποίας η δύναμη προστατεύει Αυτόν.
3. Αυτά τα Χριστούγεννα δώσε στο Άγιο Πνεύμα καθετί που θα σε πλήγωνε. 2Άφησε τον εαυτό σου να θεραπευτεί πλήρως ώστε να ενωθείς μαζί Του στην θεραπεία, και ας γιορτάσουμε την απελευθέρωσή μας μαζί απελευθερώνοντας όλους μαζί με εμάς. 3Μην αφήσεις τίποτα πίσω, επειδή η αποδέσμευση είναι καθολική και όταν την έχεις αποδεχθεί μαζί μου θα την προσφέρεις μαζί μου. 4Όλοι οι πόνοι και οι θυσίες και οι μικρότητες θα εξαφανιστούν στην σχέση μας, η οποία είναι τόσο αθώα και τόσο δυνατή όσο η σχέση μας με τον Πατέρα μας. 5Ο πόνος θα μεταφερθεί μπροστά μας για θα εξαφανιστεί στην παρουσία μας και χωρίς πόνο δεν μπορεί να υπάρχει καμιά θυσία. 6Και η αγάπη  πρέπει να είναι χωρίς θυσία.
4. Εσύ που πιστεύεις ότι η θυσία είναι αγάπη πρέπει να μάθεις ότι η θυσία είναι χωρισμός από την αγάπη. 2Διότι η θυσία φέρνει ενοχή τόσο σίγουρα όσο η αγάπη φέρνει ειρήνη. 3Η ενοχή είναι η κατάσταση της θυσίας, όπως η ειρήνη είναι η κατάσταση της επίγνωσης της σχέσης σου με τον Θεό. 4Μέσω της ενοχής αποκλείεις τον Πατέρα σου και τους αδελφούς σου από τον εαυτό σου. 5Μέσω της ειρήνης τους καλείς πίσω, συνειδητοποιώντας ότι βρίσκονται εκεί όπου η πρόκλησή σου τούς δίνει την ευκαιρία να βρίσκονται. 6Ό,τι αποκλείεις από τον εαυτό σου μοιάζει τρομακτικό, επειδή το προικίζεις με τον φόβο και προσπαθείς να το απομακρύνεις, κι όμως είναι μέρος σου, είναι κομμάτι δικό σου. 7Ποιός μπορεί να αντιλαμβάνεται ένα μέρος του εαυτού του ως αποκρουστικό και να καταφέρνει παρ΄όλ΄αυτά να ζει σε ειρήνη με τον εαυτό του; 8Και ποιός μπορεί να λύσει την «σύγκρουση» των Ουρανών και της κόλασης μέσα του με το να απομακρύνει τα Ουράνια και να τους αποδίδει τα γνωρίσματα της κόλασης, χωρίς εξ αυτού να βιώνει τον εαυτό του ως ατελή και μοναδικό;
5. Όσο αντιλαμβάνεσαι το σώμα ως πραγματικότητά σου, τόσο θα αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου ως μοναχικό και στερημένο. 2Και τόσο θα αντιλαμβάνεσαι, επίσης, τον εαυτό σου ως θύμα της θυσίας η οποία δικαιώνεται όταν θυσιάζεις τους άλλους. 3Διότι, ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τα Ουράνια και τον Δημιουργό του και παράλληλα να διατηρεί μια αίσθηση θυσίας και απώλειας; 4Και ποιος μπορεί να υπομείνει την θυσία και την απώλεια χωρίς να επιχειρήσει να διορθώσει τον εαυτό του; 5Αλλά όμως, πώς μπορείς να το πετύχεις αυτό όταν η βάση της προσπάθειάς σου είναι η πίστη ότι η στέρηση είναι πραγματική; 6Η στέρηση γεννά την επίθεση, καθώς αποτελεί την βάση της πεποίθησης ότι η επίθεση είναι κάτι δίκαιο. 7Και όσο διατηρείις την στέρηση, η επίθεση γίνεται η σωτηρία και η θυσία γίνεται η «αγάπη».
6. Και αυτό είναι ακριβώς που συμβαίνει στην αναζήτησή σου για αγάπη: αναζητάς την θυσία και τελικά την βρίσκεις. 2Όμως, δεν βρίσκεις την αγάπη. 3Είναι αδύνατο να αρνείσαι ό,τι είναι η αγάπη και ταυτόχρονα να την αναγνωρίζεις. 4Το νόημα της αγάπης βρίσκεται σε ό,τι έχεις αποδιώξει μακριά από τον εαυτό σου και δεν έχει κανένα νόημα πέρα από σένα. 5Ό,τι έχεις προτιμήσει να κρατήσεις δεν έχει νόημα, ενώ όλα όσα κρατάς μακριά σου περιέχουν όλο το νόημα του σύμπαντος αλλά και την ενότητα του νοήματος του σύμπαντος. 6Εάν το σύμπαν δεν ενοποιηθεί μέσα σου θα είναι χώρια από τον Θεό και να είσαι χωρίς Αυτόν σημαίνει να είσαι χωρίς νόημα.
7. Στην άγια στιγμή απαντάται η κατάσταση της αγάπης, διότι οι νόες είναι ενωμένοι χωρίς την μεσολάβηση του σώματος και όπου υπάρχει επικοινωνία υπάρχει ειρήνη. 2Ο Πρίγκιπας της Ειρήνης γεννήθηκε για να επανεδραιώσει την κατάσταση της αγάπης διδάσκοντας πως η επικοινωνία παραμένει αδιάσπαστη ακόμα και αν το σώμα καταστραφεί, εφόσον δεν βλέπεις το σώμα ως αναγκαίο μέσον επικοινωνίας. 3Και αν κατανοήσεις αυτό το μάθημα θα συνειδητοποιήσεις ότι να θυσιάζεις το σώμα σημαίνει να θυσιάζεις το τίποτα.  4Πού λοιπόν βρίσκεται η θυσία; 5Το μάθημα που γεννήθηκα για να διδάξω και το οποίο εξακολουθώ να θέλω να διδάξω σε όλα μου τα αδέλφια, είναι ότι η θυσία δεν υπάρχει πουθενά και η αγάπη υπάρχει παντού. 6Διότι η επικοινωνία αγκαλιάζει τα πάντα και μέσα στην ειρήνη που θεμελιώνεται εκ νέου, η αγάπη έρχεται από μόνη της
8. Μην αφήσεις κανενός είδους απελπισία να σκιάσει την χαρά των Χριστουγέννων, διότι η εποχή του Χριστού είναι άνευ νοήματος αν δεν υπάρχει χαρά. 2Ας ενωθούμε στον εορτασμό της ειρήνης με το να μη ζητάς καμία θυσία από κανένα, διότι με αυτόν τον τρόπο μού προσφέρεις την αγάπη που  σού προσφέρω. 3Τι μπορεί να είναι πιο χαρωπό από το να αντιληφθούμε ότι δεν στερούμεθα τίποτα; 4Αυτό είναι το μήνυμα της εποχής του Χριστού το οποίο σου δίνω και το οποίο μπορείς να το δώσεις κι εσύ και να επιστρέψεις στον Πατέρα, ο Οποίος μου το έδωσε. 5Διότι, στην εποχή του Χριστού η επικοινωνία αποκαθίσταται και Αυτός ενώνεται μαζί μας στην γιορτή της δημιουργίας του Υιού Του.
9. Ο Θεός προσφέρει ευχαριστίες στον άγιο οικοδεσπότη που θα ήθελε να Τον δεχθεί και να Του επιτρέψει να εισέλθει και να μείνει μαζί Του. 2Και με το καλωσόρισμά σου σε καλωσορίζει κι Αυτός στον Εαυτό Του, διότι ό,τι περιέχεται σ΄εσένα που Τον καλωσορίζεις, επιστρέφει σε Αυτόν. 3Και δεν έχουμε παρά να γιορτάσουμε την Ολότητά Του καθώς Τον καλωσορίζουμε στον εαυτό μας. 4Εκείνοι που δέχονται τον Πατέρα είναι ένα μαζί Του, όντας οικοδεσπότες Εκείνου που τους δημιούργησε. 5Και επιτρέποντάς Του να εισέλθει, εισέρχεται επίσης η ανάμνηση του Πατέρα και θυμούνται την μόνη σχέση που είχαν ποτέ και που επιθυμούσαν να έχουν.
10. Αυτή είναι η ώρα στην οποία ένα νέο έτος σύντομα θα γεννηθεί από την εποχή του Χριστού. 2Έχω τέλεια εμπιστοσύνη σ᾽εσένα, ότι θα κάνεις όλα εκείνα που θα ήθελες να πετύχεις 3Τίποτα δεν θα είναι ελλειπές και θα τα κάνεις πλήρη και δεν θα καταστρέφεις. 4Πές, λοιπόν, στον αδελφό σου:

5Σε προσφέρω στο Άγιο Πνεύμα ως μέρος του Εαυτού μου.
6Γνωρίζω ότι θα απελευθερωθείς, εκτός κι αν θελήσω να σε χρησιμοποιήσω για να φυλακίσω τον εαυτό μου.
7Στο όνομα της δικής μου ελευθερίας επιλέγω την αποδέσμευσή σου, διότι γνωρίζω ότι θα απελευθερωθούμε μαζί.

8.Ας αρχίσει ο νέος χρόνος με χαρά κι ελευθερία. 9Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν και έχουμε καθυστερήσει πολύ. 10Δέξου την άγια στιγμή καθώς αυτός ο χρόνος γεννιέται, και ανάλαβε τον ρόλο σου, που επί τόσο καιρό έμεινε ανεκπλήρωτος, στήν Μεγάλη Αφύπνιση. 11Κάνε αυτό τον χρόνο διαφορετικό με το να εξομοιώσεις τα πάντα. 12Και άφησε όλες σου τις σχέσεις να καθαγιαστούν για σένα. 13Αυτό είναι το θέλημά μας. 14 Αμήν.


 

Share