Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Δεν υπάρχουν διαφορετικά είδη ζωής, διότι η ζωή είναι όπως η αλήθεια. 2Δεν έχει διαβαθμίσεις. 3Είναι η μοναδική κατάσταση την οποία μοιράζονται όλοι αυτοί που δημιουργήθηκαν από τον Θεό. 4Όπως όλες οι Σκέψεις Του, η ζωή δεν έχει αντίθετο. 5Δεν υπάρχει θάνατος, επειδή ό,τι δημιούργησε ο Θεός μοιράζεται την Ζωή Του. 6Δεν υπάρχει θάνατος επειδή το αντίθετο του Θεού δεν υπάρχει. 7Δεν υπάρχει θάνατος, επειδή ο Πατέρας και ο Υιός είναι ένα.
2. Σε αυτόν τον κόσμο φαίνεται να υπάρχει μια κατάσταση που είναι το αντίθετο της ζωής. 2Αυτή την κατάσταση την ονομάζεις θάνατο. 3Ωστόσο έχουμε μάθει ότι η ιδέα του θανάτου παίρνει πολλές μορφές. 4Είναι η ιδέα η οποία βρίσκεται πίσω από όλα τα συναισθήματα που δεν είναι γεμάτα από υπέρτατη ευτυχία. 5 Είναι ο συναγερμός στον οποίο αντιδράς με οποιοδήποτε τρόπο εκτός από τέλεια χαρά. 6Ολη η θλίψη, η απώλεια, η ανησυχία, η δυστυχία και ο πόνος, ακόμα και ο παραμικρός αναστεναγμός κούρασης, η παραμικρή ενόχληση ή το παραμικρό κατσούφιασμα, παραδέχονται τον θάνατο. 7Και έτσι αρνείσαι ότι ζεις.
3. Νομίζεις ότι ο θάνατος είναι σωματικός.2Κι ωστόσο δεν είναι παρά μόνο μια ιδέα, άσχετος με ό,τι τι φαίνεται σαν σωματικό. 3Μια σκέψη βρίσκεται στο νου. 4Μετά μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως διευθύνει ο νους .5Η πηγή της όμως είναι το μέρος όπου πρέπει να μεταβληθεί, αν η αλλαγή πρόκειται να συμβεί. 6Οι ιδέες δεν φεύγουν από την πηγή τους. 7Η έμφαση που αυτά τα μαθήματα έχουν δώσει σε αυτή την ιδέα, οφείλεται στον κεντρικό ρόλο που παίζει στις προσπάθειες μας να αλλάξουμε την γνώμη σου για τον εαυτό σου. 8Είναι εξαιτίας αυτής της ιδέας που μπορείς να θεραπευτείς. 9Άυτή είναι ή αιτία της θεραπείας. 10Ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείς να πεθάνεις. 11Η αλήθεια της σε καθιέρωσε ως ένα με τον Θεό.
4. Ο θάνατος είναι η σκέψη ότι είσαι αποχωρισμένος από τον Δημιουργό σου. 2Είναι η πεποίθηση ότι οι καταστάσεις αλλάζουν και τα συναισθήματα εναλλάσσονται εξαιτίας παραγόντων που δεν μπορείς να ελέγξεις, που δεν έπλασες και που ποτέ δεν μπορείς να αλλάξεις. 3Είναι η εδραιωμένη πεποίθηση ότι οι ιδέες μπορούν να φύγουν από την πηγή τους και να αποκτήσουν χαρακτηριστικά που η πηγή τους δεν περιέχει και έτσι να γίνουν διαφορετικές από την ίδια τους την πηγή, διαχωρισμένες από αυτήν ως προς το είδος καθώς επίσης και ως προς την απόσταση, τον χρόνο και την μορφή.
5. Ο θάνατος δεν μπορεί να προέλθει από την ζωή. 2Οι ιδέες παραμένουν ενωμένες με την πηγή τους. 3Μπορούν να επεκτείνουν το καθετί που περιέχει η πηγή τους. 4Σε αυτό μπορούν να υπερβούν κατά πολύ τον εαυτό τους. 5Αλλά δεν μπορούν να γεννήσουν ό,τι ποτέ δεν τους δόθηκε. 6Οπως πλάθονται έτσι και θα πλάσουν. 7Όπως γεννήθηκαν έτσι και θα γεννήσουν. 8Και από εκεί που προέρχονται, εκεί και θα επιστρέψουν.
6. Ο νους μπορεί να νομίζει ότι κοιμάται αλλά αυτό είναι όλο κι όλο. 2Δεν μπορεί να μεταβάλει την εκτός ύπνου κατάστασή του. 3Δεν μπορεί να πλάσει ένα σώμα, ούτε να κατοικήσει μέσα σε ένα σώμα. 4Ό,τι είναι ξένο προς τον νου δεν υπάρχει, επειδή δεν έχει πηγή. 5Διότι ο νους δημιουργεί όλα τα πράγματα που υπάρχουν και δεν μπορεί να τους δώσει χαρακτηριστικά που δεν διαθέτει, ούτε να αλλάξει την δική του αιώνια και γεμάτη επίγνωση κατάσταση. 6Δεν μπορεί να πλάσει ό,τι είναι υλικό. 7Ό,τι φαίνεται να πεθαίνει δεν είναι παρά μια ένδειξη ότι ο νους κοιμάται.
7. Το αντίθετο της ζωής μπορεί να είναι μόνο μια άλλη μορφή ζωής. 2Επομένως μπορεί να συμφιλιωθεί με ό,τι το δημιούργησε, επειδή δεν είναι στ᾽αλήθεια αντίθετο. 3Η μορφή του μπορεί να αλλάξει, μπορεί να φαίνεται ότι είναι αυτό το οποίο δεν είναι. 4Ο νους όμως είναι νους, ξύπνιος ή κοιμισμένος. 5Δεν είναι το αντίθετο του σε κανένα δημιούργημα, ούτε σε ότι φαίνεται να πλάθει όταν πιστεύει ότι κοιμάται.
8. Ο Θεός δημιουργεί το νου μόνο στην κατάσταση της εγρήγορσης. 2Αυτός δεν κοιμάται και οι δημιουργίες Του δεν μπορούν να μοιραστούν ό,τι δεν τους δίνει Αυτός, ούτε να πλάσουν καταστάσεις που Αυτός δεν μοιράζεται μαζί τους. 3Ή σκέψη του θανάτου δεν είναι το αντίθετο των σκέψεων της ζωής. 4Οι Σκέψεις του Θεού δεν αντικρούονται ποτέ, από κανενός είδους αντίθετα και παραμένουν για πάντα αμετάβλητες, με δύναμη να επεκτείνονται παντοτινά, χωρίς καμιά αλλαγή κι ωστόσο μέσα στον εαυτό τους, επειδή βρίσκονται παντού.
9. Ό,τι φαίνεται να είναι το αντίθετο της ζωής είναι απλώς ύπνος. 2Όταν ο νους διαλέξει να είναι ό,τι δεν είναι και να δεχτεί μια ξένη δύναμη που δεν έχει, μια ξένη κατάσταση στην οποία δεν μπορεί να εισέλθει ή μια αναληθή κατάσταση που δεν είναι μέσα στην Πηγή του, απλώς φαίνεται ότι αποκοιμιέται για λίγο. 3 Ονειρεύεται τον χρόνο, ένα διάστημα στο οποίο ό,τι φαίνεται να συμβαίνει δεν έχει ποτέ συμβεί και στο οποίο οι αλλαγές που έχουν επιτευχθεί δεν έχουν καμιά ουσία και όλα τα γεγονότα δεν υπάρχουν πουθενά. 4Όταν ξυπνήσει ο νους, απλώς και μόνο συνεχίζει να είναι όπως ήταν πάντα.
10. Ας είμαστε παιδιά της αλήθειας σήμερα κι ας μην αρνηθούμε την άγια μας κληρονομιά. 2Η ζωή μας δεν είναι όπως την φανταζόμαστε. 3Ποιος μπορεί να αλλάξει την ζωή, επειδή κλείνει τα μάτια του ή κάνει τον εαυτό του να είναι ό,τι δεν είναι, επειδή κοιμάται και βλέπει στα όνειρα του το αντίθετο αυτού που είναι; 4Δεν θα ζητήσουμε τον θάνατο σε καμιά μορφή του σήμερα. 5Όύτε και θα αφήσουμε τις φαντασίες που αντιτίθενται στην ζωή να μείνουν έστω και για μια στιγμή εκεί όπου η Σκέψη της αιώνιας ζωής έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο τον Θεό.
11. Τον άγιο οίκο Του προσπαθούμε να διαφυλάξουμε σήμερα όπως Αυτός τον δημιούργησε και τον θέλει να είναι για πάντα. 2Αυτός είναι ο Κύριος για ό,τι σκεπτόμαστε σήμερα. 3Και μέσα στις Σκέψεις Του, οι οποίες δεν έχουν αντίθετο, καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μια ζωή και ότι την μοιραζόμαστε με Αυτόν, με όλα τα δημιουργήματα και με τις σκέψεις τους επίσης, διότι Αυτός δημιούργησε τα πάντα μέσα στην ενότητα της ζωής η οποία δεν μπορεί να διαιρεθεί και να πεθάνει και να φύγει από την Πηγή τής ζωής από την οποία προήλθε.
12. Μοιραζόμαστε μία ζωή, επειδή έχουμε μία Πηγή, μια Πηγή από την Οποία η τελειότητα έρχεται σε μας, παραμένοντας πάντα στους άγιους νόες τους οποίους Αυτός δημιούργησε τέλειους. 2Όπως ήμασταν, έτσι είμαστε και τώρα και θα είμαστε για πάντα. 3Ενας νους που κοιμάται πρέπει να ξυπνήσει, καθώς βλέπει την ίδια του την τελειότητα να καθρεφτίζει τον Κύριο της Ζωής τόσο τέλεια που χάνεται μέσα σε αυτό που απεικονίζεται εκεί. 4Και τώρα δεν είναι πια απλώς μια απεικόνιση. 5Γίνεται το πράγμα που απεικονίζεται και το φως που κάνει την απεικόνιση δυνατή. 6Καμιά όραση δεν χρειάζεται τώρα. 7 Διότι ο αφυπνισμένος νους είναι ένας νους που γνωρίζει την Πηγή του, τον Εαυτό του, την Αγιοσύνη του.

Share