Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Τρία βήματα

Σας συμβαίνει ν᾽αποφασίζετε έναν στόχο στην ζωή σας αλλά να μην τον πετυχαίνετε; Να έχετε την προθυμία και την ορμή να βρείτε σύντροφο ή μια καλύτερη εργασία ή να κοιμάστε νωρίτερα και μετά από κάποιες μέρες η πειθαρχία της απόφασής σας να εξασθενεί;
Μην ανησυχείτε. Ανήκετε στην πλειοψηφία. Εκείνοι που αποφασίζουν κάτι και μετά απογοητεύονται με τον εαυτό τους επειδή η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους δεν έχει αλλάξει.

glastrakia_1024x768forweb
Λοιπόν, εδώ υπάρχει ένα κλειδί αυτογνωσίας απλό και κομψό: δεν είναι ο στόχος που δεν πετύχαμε είναι που δεν αλλάξαμε τον εαυτό μας. Για παράδειγμα αν θέλω να κοιμάμαι νωρίς το βράδυ για να μπορώ να είμαι ήρεμη και συγκεντρωμένη την επόμενη μέρα, βήμα πρώτο: ποιές συνήθειες ή δραστηριότητες χρειάζεται ν᾽αλλάξω για να πετύχω την ηρεμία και την συγκέντρωση;
Βήμα δεύτερο: δεν χρειάζονται ηχηρές αλλαγές προγράμματος. Χρειάζονται μικρές αλλαγές που να μπορούν να μονιμοποιηθούν εύκολα και να γίνουν συνήθειες.
Βήμα τρίτο: ορίστε έναν, πρακτικά, λογικό χρονικό ορίζοντα, στο τέλος του οποίου θα έχει εγκατασταθεί η συνήθεια. Για παράδειγμα φυτεύετε τον σπόρο (την δύναμη της απόφασης), ποτίζετε (κάθε μέρα την επιθυμείτε όλο και περισσότερο), εμφανίζεται το φυτό πάνω από το χώμα (αρχίζει να μονιμοποείται). Σε τρεις μήνες έχει κορμό και φύλλα. Τρέφεται με το φως της σκέψης σας και το νερό της επιθυμίας σας. Σε τρεις μήνες θα έχετε αλλάξει έναν παράγοντα στον τρόπο σκέψης σας.
Προχωρείστε αργά και σταθερά. Έτσι δεν θα σκοντάψετε ποτέ. Κάνοντας ένα, ένα τα μικρά βήματα, στο τέλος δεν θάχετε διανύσει μια απόσταση; Θα έχετε πετύχει έναν στόχο μία μόνιμη αλλαγή προς το καλύτερο, έτσι δεν είναι;
Σημαντικό: Λάβετε υπ᾽όψιν ότι το νευρικό σας σύστημα έχει μια προηγούμενη συνήθεια εγκατεστημένη. Έχει ρυθμιστεί να λειτουργεί με τις προηγούμενες εντολές. Δώστε του τον χρόνο να μάθει και να προσαρμόσει τις λειτουργίες του.
Ας είστε ήπιοι με τις συνθήκες του χωρόχρονου στον οποίο ζείτε. Δεν είναι το σπίτι μας εδώ. Ένα ταξίδι κάνουμε χωρίς καμμία αξία αν δεν επενδύσουμε την αξία στον Εαυτό μας.

Το μυστικό: οι μικροί στόχοι.

Οι στόχοι είναι το αποτέλεσμα. Η αιτία τους εισαι εσύ. Άλλαξε την αιτία αλλάζει το αποτέλεσμα.
Αντίθετα από ότι μάθατε, “τα καλά κόποις κτώνται” λέμε, “τα καλά με ορθό νου κτώνται”.
Η στρατηγική των μικρών αλλαγών αντί των μεγάλων.

ants-teamwork
Ο σκοπός είναι ν᾽αποκτήσεις εύκολα αυτογνωσία ότι μπορείς άνετα να πετυχαίνεις μικρούς στόχους χρησιμοποιώντας επιμονή και συνέπεια. Μόλις τ᾽αποτελέσματα γίνουν μόνιμα, προχωράς στην επόμενη μικρή αλλαγή. Για παράδειγμα, μια μικρή αλλαγή θα μπορούσε να είναι μια ενθαρρυντική φράση που επαναλαμβάνεις στο νου σου μέχρι να κοιμηθείς. Το σημαντικό είναι να γίνεται κάθε βράδυ. Σε τρεις μέρες την προσθέτεις και σαν πρώτη σκέψη κάθε πρωΐ.
Ο νους είναι δημιουργικός από την φύση του. Χρησιμοποίησέ τον για σου δώσει ιδέες απλές, εύκολες για μικρές αλλαγές που σε ξυπνούν από τον ύπνο της απογοήτευσης και της ανασφάλειας.
Οραματίσου καθημερινά τον εαυτό σου εσωτερικά βελτιωμένο, με σιγουριά κι εμπιστοσύνη ότι, εκεί μέσα που κατοικείς, έχεις την απόλυτη δύναμη να το επιλέγεις ξανά.
Η επιθυμία σου να φτάσεις και να βιώσεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, είναι η κινητήρια δύναμή σου. Η επιθυμία να γίνεις κάτι καλύτερο, να νοιώθεις εμπιστοσύνη και σιγά-σιγά και χαρά που τα καταφέρνεις.
Εμπνεύσου από βιογραφίες ανθρώπων που είναι πρότυπα αλλαγών. Η μουσική επίσης, είναι πηγή έμπνευσης.
Στρέψου προς την κατεύθυνση που θέλεις και ξεκίνα να βαδίζεις αργά και σταθερά.
Μην βιάζεσαι. Επειδή μέσα σου δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός για το αποτέλεσμα που επιθυμείς.
Ένα ταξίδι είναι η ζωή. Καμμία αξία δεν έχει, αν δεν επενδύσουμε την αξία στον Εαυτό μας που μπορεί να κάνει νέες επιλογές.
Ας είμαστε πάντα ενωμένοι…


 

Share