Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

Ξεκινάω την μέρα μου με έναν πεντάλεπτο διαλογισμό συγκέντρωσης της προσοχής και της σκέψης μου. Ο πρώτος λόγος που το κάνω αυτό είναι για να καθαρίσω το νου μου από την αταξία. Μερικές φορές, όταν ξυπνάμε το πρωί, ο νους μας είναι παντού και χύμα. Δεν σκέφτομαι μόνο τι έχω να κάνω εκείνη την ημέρα αλλά και άλλα δεκαπέντε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με τις συγκεκριμένες εργασίες. Έτσι, ξεκινώντας με έναν  διαλογισμό Εστίασης της προσοχής, μπορώ να καθαρίσω το νου μου για να επιτρέψω στον εαυτό μου να μείνει συγκεντρωμένος σε ό,τι είναι σημαντικό.

Πριν ξεκινήσω την άσκηση, φτιάχνω το κουτί ενεργειακής μετατροπής, από την προπαρασκευαστική διαδικασία του σεμιναρίου Εξερεύνηση της συνειδητότητας του Ινστιτούτου Monroe. Αυτό μού καθαρίζει αμέσως το νου Ακόμη και μέσα στην ημέρα, με μια μόνο γρήγορη κίνηση οραματισμού, βάζω μέσα στο κουτί ό,τι εμποδίζει το νου μου να έχει περισσότερη εστίαση. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό όφελος για ένα δυνατό, πρωϊνό ξεκίνημα.

Τώρα, με το νου μου καθαρό, οραματίζομαι την ιδανική μου μέρα. Βλέπω όλες τις εργασίες που πρέπει να ολοκληρωθούν. Τις οργανώνω νοερά με προτεραιότητες. Και όχι μόνο τι πρέπει να γίνει αλλά και τι άλλο θά ήθελα για να χαρώ την μέρα μου. Εδώ ξεκαθαρίζει ο ΣΚΟΠΟΣ για την ημέρα μου:  ποιός θα είναι ο σκοπός πάνω στον οποίο θα στηρίζεται η σκέψη μου, τα συναισθήματά μου, οι απόφάσεις μου. Για παράδειγμα, αν θέλω γαλήνη κι εμφανιστούν εμπόδια/ταραχή στην επίτευξη του προγράμματος, σταματώ. Και ρωτάω μέσα μου, τον Εαυτό μου: υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να το δώ αυτό; Υπάρχει κάποιος καλύτερος τρόπος να το διαχειριστώ αυτό;

‘Ετσι, ανακάλυψα ότι:
1. Οπτικοποιώντας την τέλεια ευχάριστη μέρα.
2. Θέτοντας ξεκάθαρα τον ΣΚΟΠΟ της ημέρας.
3. Aν τυχόν ξεχαστώ, ζητώ καθοδήγηση από τον Οδηγό μέσα μου.
Τότε η μέρα που θα ζήσω θα έχει την ποιότητα του σκοπού που έθεσα από το πρωϊ.

Τώρα, δεν μένει τίποτα άλλο παρά να εμπιστευτώ τον Εσωτερικό Οδηγό μου! Να εμπιστεύομαι ότι θα καθοδηγηθώ σε αυτό που χρειάζομαι, είναι κρίσιμο για μια επιτυχημένη μέρα.
Είναι σημαντικό να θέσεις μια σωστή καθημερινή ρουτίνα διαλογισμού, ειδικά αν αντιμετωπίζεις προβλήματα άγχους. Μικροί καθημερινοί διαλογισμοί που μπορούν να εστιάσουν την ενέργεια και τις προθέσεις σου είναι πάντα ωφέλιμοι για κάθε  ημέρα.
Ίσως, σήμερα, ίσως αύριο να εφαρμόσεις αυτή την νέα οπτική στην καθημερινότητά σου.

Και τα αποτελέσματα θα προσθέτουν περισσότερη ευγνωμοσύνη, επειδή σήμερα αποφάσισες μια μικρή, σπουδαία αλλαγή.

Για Δηλώσεις Συμμετοχής στο διαδικτυακό σεμινάριο Εξερεύνηση της Συνειδητότητας με ήχους Hemi-Sync® 28 Ιανουαρίου 2022, πατήστε ΕΔΩ


 

Share