Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

  Εισαγωγή

1.  Τα τελικά μας μαθήματα θα έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες λέξεις. 2Τις χρησιμοποιούμε μόνο στην αρχή της εξάσκησής μας και μόνο για να μας υπενθυμίσουν ότι αναζητάμε να πάμε πέρα από αυτές. 3Ας στραφούμε σε Αυτόν που ηγείται στην οδό και κάνει τα βήματά μας σίγουρα. 4Σε Αυτόν αφήνουμε αυτά τα μαθήματα όπως και σε Αυτόν δίνουμε τις ζωές μας από δω και πέρα. 5Επειδή δεν θα επιστρέψουμε ξανά στην πίστη στην αμαρτία που έκανε τον κόσμο να φαίνεται άσχημος και ανασφαλής, επιθετικός και καταστροφικός, επικίνδυνος με όλους τους τρόπους και ύπουλος πέρα από κάθε ελπίδα εμπιστοσύνης και απόδρασης από τον πόνο.
2.  Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να βρούμε την ειρήνη που ο Θεός μας έχει δώσει. 2Είναι ο δρόμος Του που ο καθένας πρέπει τελικά να ταξιδέψει επειδή είναι αυτό το τέλος που ο Ίδιος ο Θεός καθόρισε. 3Στο όνειρο του χρόνου μοιάζει να είναι μακρινό. 4Κι όμως, αληθινά, είναι ήδη εδώ. υπηρετώντας μας ήδη ως ευσπλαχνική καθοδήγηση στον δρόμο που πηγαίνουμε. 5Ας ακολουθήσουμε μαζί την οδό που η αλήθεια μας δείχνει. 6Και ας είμαστε οι οδηγοί στους πολλούς αδερφούς μας που αναζητούν τον δρόμο αλλά δεν τον βρίσκουν.
3.  Και ας αφιερώσουμε τον νου μας σε αυτόν τον σκοπό, κατευθύνοντας όλες μας τις σκέψεις να υπηρετήσουν την λειτουργία της σωτηρίας. 2Σε μας δόθηκε ο σκοπός να συγχωρήσουμε τον κόσμο. 3Είναι ο στόχος που ο Θεός μας έχει δώσει. 4Είναι το δικό Του τέλος που ζητάμε για το όνειρο κι όχι το δικό μας. 5Επειδή ό,τι συγχωρούμε δεν θα αποτύχουμε να το αναγνωρίσουμε ως μέρος του Ίδιου του Θεού. 6Και έτσι η μνήμη Του επιστρέφεται πλήρης και ολοκληρωμένη.
4.  Είναι η λειτουργία μας στην γη, να Τον θυμηθούμε, αφού μας είναι δοσμένο να είμαστε η δική Του ολοκλήρωση στην πραγματικότητα. 2Έτσι ας μην ξεχάσουμε ότι ο στόχος μας μοιράζεται, επειδή είναι αυτή η επαναφορά στην μνήμη που περιέχει την μνήμη του Θεού και δείχνει τον δρόμο προς Αυτόν και προς τον Ουρανό της ειρήνης Του. 3Και δεν θα συγχωρήσουμε τον αδερφό μας που μπορεί να μας το προσφέρει αυτό; 4Αυτός είναι η οδός, η αλήθεια και η ζωή που μας δείχνει τον δρόμο. 5Μέσα του κατοικεί η σωτηρία που μας προσφέρεται μέσω της συγχώρεσής μας, που του δώσαμε.
5.  Δεν θα τελειώσουμε αυτή την χρονιά χωρίς το δώρο που ο Πατέρας μας υποσχέθηκε στον άγιο Υιό Του. 2Τώρα έχουμε συγχωρεθεί. 3Κι έχουμε σωθεί από όλη την οργή που νομίσαμε ότι ανήκει στον Θεό και ανακαλύψαμε ότι ήταν όνειρο. 4Αποκατασταθήκαμε στην υγεία όπου καταλαβαίνουμε ότι ο θυμός είναι παράφρων, η επίθεση είναι τρέλλα και η εκδίκηση ανόητη φαντασίωση. 5Σωθήκαμε από την οργή επειδή μάθαμε ότι κάναμε λἀθος. 6Τίποτα περισσότερο από αυτό. 7Κι ένας πατέρας θυμώνει με τον γιό του επειδή δεν κατόρθωσε να καταλάβει την αλήθεια;
6.  Ερχόμαστε έντιμα στον Θεό και του λέμε ότι δεν καταλάβαμε και Του ζητάμε να μας βοηθήσει να μάθουμε τα μαθήματά Του, μέσω της Φωνής του δικού Του Δασκάλου. 2Θα πλήγωνε Αυτός τον Υιό Του; 3Ή θα έσπευδε να του απαντήσει και να πει, “Αυτός είναι ο Υιός Μου και όλα όσα έχω είναι δικά του”; 4Να είσαι βέβαιος ότι έτσι θα απαντήσει, επειδή αυτά είναι τα δικά Του λόγια σε σένα. 5Και περισσότερο από αυτά ποτέ κανείς δεν μπορεί να έχει διότι σε αυτά τα λόγια είναι όλα όσα υπάρχουν και όλα όσα θα υπάρξουν από άκρη σε άκρη του χρόνου και στην αιωνιότητα.

Μαθήματα 361 – 365

Αυτή την άγια στιγμή θέλω να την δώσω σε Σένα. Έσω Εσύ επικεφαλής. Επειδή θα ακολουθήσω, βέβαιος ότι η καθοδήγηση Σου μου δίνει ειρήνη.

1.Κι αν χρειαστώ μια λέξη να με βοηθήσει, Αυτός θα μου την δώσει. 2Αν χρειστώ μόνο μια σκέψη κι αυτήν Αυτός θα την δώσει. 3Κι αν χρειαστώ μόνο ακινησία κι έναν γαλήνιο, ανοιχτό νου, αυτά τα δώρα είναι που θα λάβω από Αυτόν. 4Αυτός είναι επικεφαλής  μέσα από το αίτημά μου. 5Και Αυτός θ᾽ακούσει και θα μου απαντήσει επειδή Αυτός μιλάει για τον Θεό τον Πατέρα μου και τον άγιο Υιό Του.

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

1.Αυτή η σειρά μαθημάτων είναι μια αρχή όχι ένα τέλος. 2Ο Φίλος σου προχωρά μαζί σου. 3Δεν είσαι μόνος. 4Όποιος Τον καλεί δεν καλεί μάταια. 5Οτιδήποτε σε προβληματίζει, να είσαι βέβαιος ότι Αυτός έχει την απάντηση κι ευχαρίστως θα στην δώσει αν απλά στραφείς σε Αυτόν και το ζητήσεις από Αυτόν. 6Δεν θ᾽αρνηθεί να δώσει όλες τις απαντήσεις που έχεις ανάγκη για οτιδήποτε που φαίνεται να σε ταράσσει. 7Γνωρίζει τον τρόπο να λύνει όλα τα προβλήματα και να επιλύει όλες τις αμφιβολίες. 8Η σιγουριά Του είναι δική σου. 9Δεν χρειάζεσαι παρά να την ζητήσεις από Αυτόν και θα σου δοθεί.
2.Είστε τόσο σίγουροι ότι θα φτάσετε σπίτι όσο είναι το μονοπάτι του ήλιου που ξάπλωσε πριν ανατείλει, αφού είχε δύσει και ανάμεσα στο μισόφωτο. 2Πράγματι, το μονοπάτι σου είναι ακόμα πιο σίγουρο. 3Διότι δεν είναι δυνατόν ν᾽αλλάξει η πορεία αυτών που ο Θεός κάλεσε σε Αυτόν. 4Συνεπώς υπάκουσε στην βούλησή σου και ακολούθησε Αυτόν τον Οποίο δέχτηκες ως την φωνή σου, να μιλάει γι᾽αυτά που πραγματικά θέλεις και πραγματικά χρειάζεσαι. 5Δική Του είναι η Φωνή για τον Θεό κι επίσης δική σου. 6Κι έτσι Αυτός μιλάει για την ελευθερία και την αλήθεια.
3.Δεν υπάρχουν άλλα ειδικά μαθήματα επειδή δεν υπάρχει πλέον ανάγκη γι᾽αυτά. 2Στο εξής, μην ακούς παρά μόνο την Φωνή για τον Θεό και για τον Εαυτό σου, όταν αποσύρεσαι από τον κόσμο για να αναζητήσεις, αντί γι᾽αυτόν, την πραγματικότητα. 3Αυτός θα καθοδηγήσει τις προσπάθειές σου, λέγοντάς σου ακριβώς τι να κάνεις, πώς να κατευθύνεις τον νου σου και πότε να έρχεσαι σε Αυτόν στην σιωπή, ζητώντας την σίγουρη καθοδήγησή Του και τον σίγουρο Λόγο Του. 4Αυτός είναι ο Λόγος τον οποίο ο Θεός σου έδωσε. 5 Δικός Του είναι ο Λόγος που επέλεξες να είναι δικός σου.
4.Και τώρα σε θέτω στα χέρια Του, για να είσαι ο πιστός Του ακόλουθος με Αυτόν ως οδηγό μέσα από κάθε δυσκολία και κάθε πόνο που μπορεί να νομίζεις ότι είναι πραγματικό. 2Αυτός ούτε θα σου δώσει τέρψεις που θα φύγουν επειδή δίνει μόνο το αιώνιο και το αγαθό. 3Άφησέ Τον να σε ετοιμάσει για παρακάτω. 4Έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη σου μιλώντας σου καθημερινά για τον Πατέρα σου και τον αδερφό σου και τον Εαυτό σου. 5Θα συνεχίσει. 6Τώρα βαδίζεις μαζί Του, τόσο σίγουρος για το πού πηγαίνεις όσο είναι Αυτός. τόσο σίγουρος πώς πρέπει να προχωρήσεις, όσο Αυτός. τόσο πεπεισμένος για τον στόχο όσο είναι Αυτός και για την ασφαλή σου άφιξη στο τέλος.
5.Το τέλος είναι σίγουρο και τα μέσα, επίσης. 2Σε αυτό λέμε “Αμήν”. 3Θα σου ειπωθεί ακριβώς αυτό που ο Θεός θέλει για σένα, κάθε φορά που υπάρχει μια επιλογή να γίνει. 4Και θα μιλήσει για τον Θεό και για τον Εαυτό σου έτσι σιγουρεύοντας ότι δεν θα ζητήσεις την κόλαση και ότι κάθε επιλογή που κάνεις φέρνει τον Ουρανό πιο κοντά στο χέρι σου. 5Κι έτσι βαδίζουμε μαζί Του από τώρα και στο εξής και στρεφόμαστε σε Αυτόν για καθοδήγηση και για ειρήνη και σίγουρη κατεύθυνση. 6Χαρά μας περιμένει στον δρόμο. 7Επειδή επιστρέφουμε σπίτι προς μια ανοιχτή πόρτα την οποία ο Θεός κράτησε ανοιχτή για να μας καλωσορίσει.
6.Εμπιστευόμαστε τον δρόμο μας σε Αυτόν και λέμε “Αμήν”. 2Εν ειρήνη θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας  και θα εμπιστευτούμε όλα τα πράγματα σε Αυτόν. 3Με σιγουριά περιμένουμε τις απαντήσεις Του καθώς ζητάμε την Βούλησή Του σε κάθε τι που κάνουμε. 4Αυτός αγαπά τον Υιό του Θεού όπως κι εμείς τον αγαπάμε. 5Και μας διδάσκει πώς να τον δούμε μέσα από τα δικά Του μάτια και να τον αγαπάμε όπως Αυτός. 6Δεν βαδίζεις μόνος σου. 7Άγγελοι του Θεού πετούν κοντά και ολόγυρα. 8Η Αγάπη Του σε περιβάλλει και να είσαι σίγουρος γι᾽αυτό. ότι ποτέ δεν θα σε αφήσω απαρηγόρητο.


 

Share