Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
13. Τι είναι ένα θαύμα;

1. Ένα θαύμα είναι μια διόρθωση. 2Δεν δημιουργεί, ούτε πραγματικά αλλάζει καθόλου κάτι. 3Απλώς κοιτά την απόγνωση και υπενθυμίζει στον νου πως ό,τι βλέπει είναι ψευδές. 4Αναιρεί το λάθος αλλά δεν αποπειράται να πάει πέρα από την αντίληψη ούτε να ξεπεράσει την λειτουργία της συγχώρεσης. 5Έτσι παραμένει εντός των ορίων του χρόνου. 6Ωστόσο ανοίγει τον δρόμο για την επιστροφή στο άχρονο και για την αφύπνιση της αγάπης επειδή ο φόβος πρέπει να γλιστρήσει μακρυά με το απαλό βάλσαμο που αυτό φέρνει.
2. Ένα θαύμα περιέχει το δώρο της χάρης, επειδή δίνεται και λαμβάνεται ως ένα. 2Κι έτσι απεικονίζει τον νόμο της αλήθειας στον οποίο ο κόσμος δεν υπακούει διότι αποτυγχάνει ολοκληρωτικά να κατανοήσει τους τρόπους της. 3Ένα θαύμα αναστρέφει την αντίληψη που ήταν πριν αντεστραμμένη κι έτσι τερματίζει τις παράξενες διαστρεβλώσεις που είχαν εκδηλωθεί. 4Τώρα η αντίληψη είναι ανοιχτή στην αλήθεια. 5Τώρα η συγχώρεση θεωρείται ως αιτιολογημένη.
3. Η συγχώρεση είναι το σπίτι των θαυμάτων. 2Τα μάτια του Χριστού τα παραδίδουν σε όλους όσους προσβλέπουν σε έλεος και αγάπη. 3Η αντίληψη στέκεται διορθωμένη στην όρασή του και αυτό που επρόκειτο να αναθεματίσει έρχεται να το ευλογήσει. 4Κάθε κρίνος συγχώρεσης προσφέρει σε όλο τον κόσμο το σιωπηλό θαύμα της αγάπης. 5Και το καθένα αφήνεται μπροστά στον Λόγο του Θεού, πάνω στον συμπαντικό βωμό του Δημιουργού και της δημιουργίας στο φως της τέλειας αγνότητας και της δίχως τέλος χαράς.
4. Το θαύμα λαμβάνεται πρώτα με την πίστη διότι να το ζητάς σημαίνει ότι ο νους είναι έτοιμος να συλλάβει αυτό που δεν μπορεί να δει και δεν κατανοεί. 2Ωστόσο η πίστη θα φέρει τους μάρτυρές της για να δείξει ότι αυτό στο οποίο στηριζόταν είναι πραγματικά εκεί. 3Και έτσι το θαύμα θα αιτιολογήσει την πίστη σου σε αυτό και θα δείξει ότι στηριζόταν σ᾽έναν κόσμο περισσότερο πραγματικό από αυτόν που έβλεπες πριν. έναν κόσμο λυτρωμένο από αυτό που νόμιζες ότι υπήρχε εκεί.
5. Τα θαύματα πέφτουν σαν σταγόνες θεραπευτικής βροχής από τον Ουρανό σ᾽εναν άνυδρο και σκονισμένο κόσμο όπου πεινασμένα και διψασμένα πλάσματα έρχονται να πεθάνουν. 2Τώρα έχουν νερό. 3Τώρα ο κόσμος είναι πράσινος. 4Και παντού τα σημάδια της ζωής ανθίζουν για να δείξουν ότι αυτό που γιεννιέται δεν μπορεί ποτέ να πεθάνει επειδή ό,τι έχει ζωή έχει αθανασία.

Μάθημα 341
Δεν μπορώ να επιτεθώ παρά μόνο στην αναμαρτησία μου
και είναι μόνο αυτή που με κρατά ασφαλή.

1. Πατέρα, ο Υιός Σου είναι άγιος. 2Είμαι αυτός στον οποίο χαμογελάς με αγάπη και τρυφερότητα τόσο αγαπητή και βαθειά και γαλήνια που το σύμπαν Σού χαμογελά επίσης και μοιράζεται την Αγιοσύνη Σου. 3Πόσο αγνοί, πόσο ασφαλείς, πόσο άγιοι, είμαστε, λοιπόν, κατοικώντας στο χαμόγελό Σου, με όλη Σου την Αγάπη να μας δίνεται, ζώντας ένα μαζί Σου, σε πλήρη αδελφοσύνη και Πατρότητα. σε τόσο τέλεια αναμαρτησία που ο Κύριος της αναμαρτησίας μάς αντιλαμβάνεται ως Υιό Του, ένα σύμπαν Σκέψης που Τον ολοκληρώνει.

2. Ας μην επιτεθούμε, λοιπόν, στην αναμαρτησία μας διότι περιέχει τον Λόγο του Θεού σε εμάς 2Και στην καλοσυνάτη αντανάκλασή της είμαστε σωσμένοι.

Μάθημα 342
Αφήνω την συγχώρεση να αναπαυθεί πάνω σε όλα τα πράγματα,
επειδή έτσι θα μου δοθεί.

1. Σε ευχαριστώ, Πατέρα, για το σχέδιό Σου να με σώσεις από την κόλαση που έφτιαξα. 2Δεν είναι πραγματική. 3Κι Εσύ μου έδωσες τα μέσα για να μου αποδείξω ότι είναι εξωπραγματική. 4Το κλειδί είναι στο χέρι μου και έχω φτάσει στην πόρτα πίσω από την οποία βρίσκεται το τέλος των ονείρων. 5Στέκομαι μπροστά στην πύλη του Ουρανου και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να περάσω μέσα και να βρεθώ στο σπίτι. 6Ας μην περιμένω πάλι σήμερα. 7Ας συγχωρέσω όλα τα πράγματα και ας αφήσω την δημιουργία να είναι όπως Εσύ θέλεις να είναι και όπως είναι. 8Ας θυμηθώ ότι είμαι ο Υιός Σου και ανοίγοντας επιτέλους την πόρτα, να ξεχάσω τις ψευδαισθήσεις στο φλογερό φως της αλήθειας, καθώς η μνήμη Σου επιστρέφει σ᾽εμένα.

2. Αδερφέ, συγχώρεσέ με τώρα. 2Έρχομαι σ᾽εσένα να σε πάρω σπίτι μαζί μου. 3Και καθώς πηγαίνουμε, ο κόσμος έρχεται μαζί μας στον δρόμο προς τον Θεό.

Μάθημα 343

Δεν μου ζητιέται να κάνω θυσία για να βρω το έλεος και την ειρήνη του Θεού.

1. Το τέλος των δεινών δεν μπορεί να είναι απώλεια. 2Το δώρο των πάντων δεν μπορεί παρά να είναι κέρδος. 3Εσύ μόνο δίνεις. 4Ποτέ δεν αφαιρείς. 5Και με δημιούργησες για να είμαι όπως Εσύ, γι᾽αυτό η θυσία γίνεται αδύνατον για μένα όπως επίσης και για Εσένα. 6Κι εγώ, επίσης, πρέπει να δώσω. 7Κι έτσι όλα τα πράγματα μου δίνονται παντοτινά και για πάντα. 8Όπως δημιουργήθηκα έτσι παραμένω. 9Ο Υιός Σου δεν μπορεί να κάνει καμία θυσία επειδή πρέπει να είναι πλήρης, έχοντας ως λειτουργία να σε ολοκληρώνει. 10Είμαι πλήρης επειδή είμαι ο Υιός Σου. 11Δεν μπορώ να χάσω επειδή μπορώ μόνο να δίνω και τα πάντα είναι δικά μου αιώνια.

2. Το έλεος και η ειρήνη του Θεού δίνονται δωρεάν. 2Η σωτηρία δεν έχει κόστος. 3Είναι δώρο που πρέπει δωρεάν να δίνεται και να λαμβάνεται. 4Και αυτό θα μάθουμε σήμερα.

Μάθημα 344
Σήμερα μαθαίνω τον νόμο της αγάπης.
ότι αυτό που δίνω στον αδερφό μου είναι δώρο σε εμένα.

1. Αυτός είναι ο Νόμος Σου, Πατέρα μου, όχι ο δικός μου. 2Δεν έχω καταλάβει τι σημαίνει να δίνεις και σκέφτηκα να φυλάξω αυτό που επεθύμησα μόνο για μένα. 3Και καθώς κοίταξα τον θησαυρό που νόμιζα ότι είχα, βρήκα έναν άδειο τόπο όπου ποτέ τίποτα δεν υπήρξε ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει. 4Ποιός μπορεί να μοιραστεί ένα όνειρο; 5Και τι μπορεί να μου προσφέρει μια ψευδαίσθηση; 6Όμως, αυτός που θα συγχωρήσω θα μου δώσει δώρα πέραν από την αξία οποιουδήποτε πράγματος στην γη. 7Ας γεμίσουν την αποθήκη μου με Ουράνιους θησαυρούς οι αδερφοί που συγχώρεσα, που είναι οι μόνοι αληθινοί. 8Έτσι εκπληρώνεται ο νόμος της αγάπης. 9Κι έτσι ο Υιός Σου αναδύεται κι επιστρέφει σε Εσένα.

2. Πόσο κοντά είμαστε ο ένας με τον άλλον καθώς πηγαίνουμε προς τον Θεό. 2Πόσο κοντά είναι Αυτός σε εμάς. 3Πόσο κοντά το τέλος του ονείρου και της αμαρτίας και η λύτρωση του Υιού του Θεού.

Μάθημα 345
Προσφέρω μόνο θαύματα σήμερα, επειδή θα ήθελα να μου επιστραφούν.

1. Πατέρα, ένα θαύμα αντανακλά τα δώρα Σου σ᾽εμένα, τον Υιό Σου. 2Και κάθε ένα που δίνω επιστρέφει σ᾽εμένα θυμίζοντάς μου ότι ο νόμος της αγάπης είναι συμπαντικός. 3Ακόμα κι εδώ παίρνει μια μορφή που μπορεί να αναγνωριστεί και να κατανοηθεί ότι λειτουργεί. 4Τα θαύματα που δίνω, δίνονται πίσω ακριβώς με την μορφή που χρειάζομαι να με βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιλαμβάνομαι. 5Πατέρα, στον Ουρανό είναι διαφορετικά, επειδή εκεί, δεν υπάρχουν ανάγκες. 6Αλλά εδώ στην γή, το θαύμα είναι πιο κοντά στα δικά Σου δώρα από οποιοδήποτε δώρο μπορώ να δώσω. 7Έτσι, ας δώσω μόνο αυτό το δώρο σήμερα, το οποίο γεννημένο από αληθινή συγχώρεση, φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να ταξιδέψω για να Σε θυμηθώ.

2. Ειρήνη σήμερα σε όλες τις καρδιές που αναζητούν. 2Το φως έχει έρθει να προσφέρει θαύματα για να ευλογήσει τον κουρασμένο κόσμο. 3Θα αναπαυτεί σήμερα, διότι θα προσφέρουμε ό,τι λάβαμε.

Μάθημα 346
Σήμερα η ειρήνη του Θεού με περιβάλλει και ξεχνώ τα πάντα εκτός από την Αγάπη Του.

 1.  Πατέρα, ξυπνώ σήμερα με θαύματα που διορθώνουν την αντίληψή μου για τα πάντα. 2Κι έτσι ξεκινά η μέρα που μοιράζομαι μαζί Σου όπως θα μοιραστώ την αιωνιότητα διότι ο χρόνος έχει παραμερίσει σήμερα. 3Δεν αναζητώ τα πράγματα του χρόνου κι έτσι δεν θα τα κοιτάξω. 4Ό,τι αναζητώ σήμερα υπερβαίνει όλους τους νόμους του χρόνου και τα πράγματα που αντιλαμβάνομαι στον χρόνο. 5Θα ξεχάσω όλα τα πράγματα εκτός από την Αγάπη Σου. 6Θα κατοικήσω μέσα Σου και δεν θα γνωρίζω κανένα νόμο εκτός από τον Νόμο της αγάπης. 7Και θα βρω την ειρήνη που Εσύ δημιούργησες για τον Υιό Σου, ξεχνώντας όλα τα ανόητα παιχνίδια που έκανα καθώς αντικρύζω την δόξα Σου και την δική μου.

2.  Κι όταν θά έρθει το βράδυ σήμερα δεν θα θυμηθούμε τίποτα εκτός από την ειρήνη του Θεού. 2Διότι σήμερα θα μάθουμε ποιά ειρήνη είναι δική μας όταν ξεχνάμε όλα τα πράγματα εκτός από την Αγάπη του Θεού.

Μάθημα 347
Ο θυμός πρέπει να προέρχεται από κρίση.
Η κρίση είναι το όπλο που θα χρησιμοποιούσα
εναντίον του εαυτού μου, για να κρατώ το θαύμα μακρυά μου.

1. Πατέρα θέλω ό,τι πάει ενάντια στην θέλησή μου και δεν θέλω αυτό που είναι η θέλησή μου. 2Ευθυγράμμισε τον νου μου, Πατέρα μου. 3Νοσεί. 4Αλλά Εσύ έχεις προσφέρει ελευθερία και επιλέγω να ζητήσω το δώρο Σου σήμερα. 5Κι έτσι δίνω κάθε κρίση στον Ένα που μου έδωσες για να κρίνει για μένα. 6Βλέπει ό,τι κοιτάζω κι όμως γνωρίζει την αλήθεια. 7Κοιτάζει τον πόνο κι όμως γνωρίζει ότι δεν είναι πραγματικός και μέσα στην κατανόησή Του ο πόνος θεραπεύεται. 8Δίνει τα θαύματα που τα όνειρά μου θα έκρυβαν από την επίγνωσή μου. 9Ας κρίνει Αυτός σήμερα. 10Δεν γνωρίζω την θέλησή μου αλλά Αυτός είναι βέβαιος ότι είναι δική Σου. 11Και Αυτός θα μιλήσει για μένα και θα προσκαλέσει τα θαύματά Σου να έρθουν σε μένα.

2. Άκου προσεκτικά σήμερα. 2Μείνε τελείως ακίνητος και άκου την ευγενική Φωνή για τον Θεό να σε διαβεβαιώνει ότι Αυτός σε έχει κρίνει ως τον Υιό που Αγαπά.

Μάθημα 348
Δεν έχω αιτία για θυμό ή για φόβο,επειδή Εσύ με περιβάλλεις.
Και για κάθε ανάγκη που αντιλαμβάνομαι, η χάρη Σου μου αρκεί.

1. Πατέρα, ας θυμηθώ ότι είσαι εδώ και ότι δεν είμαι μόνος. 2Παντοτινή Αγάπη με περιβάλλει. 3Δεν έχω αιτία για τίποτα εκτός σπό την τέλεια ειρήνη και χαρά που μοιράζομαι μαζί Σου. 4Τι ανάγκη έχω για θυμό ή φόβο; 5Τέλεια ασφάλεια με περιβάλλει. 6Μπορώ να φοβάμαι όταν η δική Σου τέλεια υπόσχεση πηγαίνει μαζί μου; 7Τέλεια αναμαρτησία με περιβάλλει. 8Τι μπορώ να φοβάμαι αφού Εσύ με δημιούργησες με αγιοσύνη τόσο τέλεια όσο η Δική Σου;

2. Η χάρη του Θεού μας αρκεί για όλα όσα θέλει να κάνουμε. 2Και μόνον αυτό επιλέγουμε να είναι η θέλησή μας όπως και η δική Του.

Μάθημα 349
Σήμερα αφήνω την όραση του Χριστού να κοιτάξει για μένα όλα τα πράγματα και να μην τα κρίνει αλλά αντίθετα να δώσει στο κάθε ένα, ένα θαύμα αγάπης.

1. Έτσι θα ελευθερώσω όλα τα πράγματα που βλέπω και θα τους δώσω την ελευθερία που αναζητώ. 2Διότι έτσι υπακούω στον νόμο της αγάπης και δίνω αυτό που θα ήθελα να βρώ κάνοντάς το δικό μου. 3Θα μου δοθεί επειδή το επέλεξα ως το δώρο που θέλω να δώσω. 4Πατέρα, τα δώρα Σου είναι δικά μου. 5Κάθε ένα που δέχομαι μου δίνει ένα θαύμα να δώσω. 6Και δίνοντας όπως λαμβάνω, μαθαίνω ότι το θεραπευτικό Σου θαύμα μού ανήκει.

2. Ο Πατέρας μας, γνωρίζει τις ανάγκες μας. 2Μας δίνει χάρη για να ικανοποιηθούν όλες τους. 3Κι έτσι Τον εμπιστευόμαστε να μας στείλει θαύματα να ευλογήσουμε τον  κόσμο και να θεραπευτούν οι νόες μας καθώς επιστρέφουμε σε Αυτόν.

Μάθημα 350
Τα θαύματα καθρεφτίζουν την αιώνια αγάπη του Θεού.
Να τα προσφέρεις είναι να Τον θυμάσαι και μέσω της μνήμης Του να σώζεις τον κόσμο.

1. Ό,τι συγχωρούμε γίνεται μέρος μας, όπως αντιλαμβανόμαστε τους εαυτούς μας. 2Ο Υιός του Θεού ενσωματώνει όλα τα πράγματα μέσα του όπως Εσύ τον δημιούργησες. 3Η μνήμη Σου εξαρτάται από την συγχώρεσή του. 4Αυτό που είναι παραμένει ανεπηρρέαστο από τις σκέψεις του. 5Αλλά αυτά που βλέπει είναι το άμεσο αποτέλεσμά τους. 6Γι’ αυτό Πατέρα μου, θα επιστρέψω σε Εσένα. 7Μόνο η μνήμη σου θα με καταστήσει ελεύθερο. 8Και μόνον η συγχώρεσή μου με διδάσκει να αφήσω την μνήμη Σου να επιστρέψει σε μένα και να την δώσω στον κόσμο με ευχαριστίες.

2. Και καθώς συλλέγουμε θαύματα από Αυτόν θα είμαστε αληθινά ευγνώμονες. 2Διότι καθώς τον θυμόμαστε, ο Υιός Του θα αποκατασταθεί μέσα μας στην πραγματικότητα της Αγάπης.

 


 

Share