Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
14. Τι Είμαι Εγώ;

1.Είμαι ο Υιός του Θεού, πλήρης και θεραπευμένος και ολόκληρος, λάμποντας μέσα στην αντανάκλαση της Αγάπης Του. 2Μέσα μου η δημιουργία Του είναι καθαγιασμένη και εγγυημένη η αιώνια ζωή. 3Μέσα μου η αγάπη είναι τελειοποιημένη, ο φόβος ανύπαρκτος και η χαρά εδραιωμένη χωρίς αντίθετο. 4Είμαι το άγιο σπίτι του Ίδιου του Θεού. 5Είμαι ο Ουρανός όπου κατοικεί η Αγάπη Του. 6Είμαι η Ίδια η άγια Αναμαρτησία Του επειδή στην αγνότητά μου κατοικεί η δική Του.
2.
Η χρήση των λέξεών έχει τώρα, σχεδόν τελειώσει. 2Όμως, στις τελευταίες ημέρες αυτού του ενός έτους που δώσαμε μαζί στον Θεό, εσύ και εγώ, βρήκαμε έναν μοναδικό σκοπό που μοιραστήκαμε. 3Κι έτσι ενώθηκες μαζί μου, ώστε αυτό που εγώ είμαι είσαι κι εσύ, επίσης. 4Η αλήθεια αυτού που είμαστε δεν μπορεί να ειπωθεί με λόγια ούτε να περιγραφεί. 5Ωστόσο, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε την λειτουργία μας εδώ και τα λόγια μπορούν να μιλήσουν γι᾽αυτό και να το διδάξουν επίσης, εάν γίνουμε παράδειγμα των λόγων μας.
3.Είμαστε οι φορείς της σωτηρίας. 2Δεχόμαστε τον ρόλο μας ως σωτήρες του κόσμου, ο οποίος μέσα από την κοινή μας συγχώρεση λυτρώνεται. 3Και έτσι, αυτό το δώρο μας, δίνεται σ᾽εμάς. 4Κοιτάμε τον κάθε έναν ως αδερφό και αντιλαμβανόμαστε όλα τα πράγματα ως καλά και αγαθά. 5Δεν αναζητάμε μια λειτουργία που είναι πέρα από την πύλη του Ουρανού. 6Η γνώση θα επιστρέψει όταν θα έχουμε εκπληρώσει τον ρόλο μας. 7Μας απασχολεί μόνο να καλωσορίζουμε την αλήθεια.
4.Δικά μας είναι τα μάτια με τα οποία η όραση του Χριστού βλέπει έναν κόσμο λυτρωμένο από κάθε σκέψη αμαρτίας. 2Δικά μας είναι τα αυτιά που ακούνε την Φωνή του Θεού να διακηρύσσει ότι ο κόσμος είναι αναμάρτητος. 3Δικοί μας οι νόες που ενώνονται καθώς ευλογούμε τον κόσμο. 4Και από την ενότητα που κατορθώσαμε καλούμε όλους τους αδερφούς μας, ζητώντας τους να μοιραστούν την ειρήνη μας και να ολοκληρώσουν την χαρά μας.
5.Είμαστε οι άγιοι αγγελιοφόροι του Θεού που μιλούν γι᾽Αυτόν και φέρνοντας τον Λόγο Του στον καθένα, τον οποίο Αυτός μας έχει στείλει, μαθαίνουμε ότι αυτός είναι γραμμένος στις καρδιές μας. 2Κι έτσι οι νόες μας αλλάζουν τον σκοπό για τον οποίο ήρθαμε και τον οποίο ζητάμε να υπηρετήσουμε. 3Φέρνουμε χαρμόσυνα νέα στον Υιό του Θεού που νόμισε ότι υπέφερε. 4Τώρα είναι λυτρωμένος. 5Και καθώς βλέπει την πύλη του Ουρανού ορθάνοιχτη μπροστά του, θα εισέλθει και θα χαθεί μέσα στην καρδιά του Θεού.

Μάθημα 351

Ο αναμάρτητος αδερφός μου είναι ο οδηγός μου στην ειρήνη.
Ο αμαρτωλός αδερφός μου είναι ο οδηγός μου στον πόνο. Κι αυτόν που επιλέγω να κοιτάξω, αυτόν θα δω.

1. Ποιός είναι ο αδερφός μου παρά ο άγιος Υιός Σου; 2Κι αν τον δω αμαρτωλό, διακηρύσσω τον εαυτό μου αμαρτωλό, όχι ως Υιό του Θεού. μόνο και χωρίς φίλους σ᾽έναν τρομαχτικό κόσμο. 3Όμως αυτή η αντίληψη είναι μια επιλογή που κάνω και μπορώ να την εγκαταλείψω. 4Μπορώ επίσης να δω τον αδερφό μου αναμάρτητο, ως τον άγιο Υιό Σου. 5Και με αυτήν την επιλογή, βλέπω την αναμαρτησία μου, τον παντοτινό Παρηγορητή και Φίλο μου πλάι μου και τον δρόμο μου ασφαλή και βέβαιο. 6Διάλεξε, λοιπόν, για μένα, Πατέρα μου, μέσω της Φωνής Σου. 7Διότι μόνον Αυτή κρίνει στο Όνομά Σου.

Μάθημα 352
Η κρίση και η αγάπη είναι αντίθετα. Από το ένα προέρχονται όλες οι θλίψεις του κόσμου. Αλλά από το άλλο προέρχεται η ειρήνη του Ίδιου του Θεού.

1. Η συγχώρεση βλέπει μόνο την αναμαρτησία και δεν κρίνει. 2Μέσω αυτής έρχομαι σε Εσένα. 3Η κρίση θα κρατήσει δεμένα τα μάτια μου και θα με τυφλώσει. 4Όμως η αγάπη, καθρεφτισμένη στην συγχώρεση εδώ, μου θυμίζει ότι Εσύ μου έχεις δώσει έναν τρόπο να βρώ ξανά την ειρήνη Σου. 5Λυτρώνομαι όταν επιλέγω αυτόν τον τρόπο. 6Δεν με έχεις αφήσει απαρηγόρητο. 7Έχω μαζί μου και τα δύο και την μνήμη Σου και Έναν ο Οποίος με οδηγεί σε αυτήν. 8Πατέρα, θ᾽ακούσω την Φωνή Σου και θα βρώ την ειρήνη Σου σήμερα. 9Επειδή θέλω ν᾽αγαπώ την δική μου Ταυτότητα και σ᾽αυτήν να βρώ την μνήμη Σου.

Μάθημα 353
Τα μάτια μου, η γλώσσα μου, τα χέρια μου, τα πόδια μου, σήμερα δεν έχουν παρά μόνο ένα σκοπό. να δοθούν στον Χριστό για να χρησιμοποιηθούν ώστε να ευλογήσει τον κόσμο με θαύματα.

1. Πατέρα, δίνω όλα όσα είναι δικά μου σήμερα στον Χριστό, να τα χρησιμοποιήσει με όποιον τρόπο υπηρετεί καλύτερα τον σκοπό που μοιράζομαι μαζί Του. 2Τίποτα δεν είναι μόνο δικό μου επειδή Αυτός κι εγώ έχουμε ενωθεί στον σκοπό. 3Έτσι η μάθηση έχει φτάσει σχεδόν στο καθορισμένο της τέλος. 4Για λίγο εργάζομαι μαζί Του για να υπηρετήσω τον σκοπό Του. 5Μετά χάνω τον εαυτό μου μέσα στην Ταυτότητά  μου και αναγνωρίζω ότι ο Χριστός δεν είναι παρά ο Εαυτός μου.

Μάθημα 354
Στεκόμαστε μαζί, ο Χριστός και Εγώ, εν ειρήνη και βεβαιότητα σκοπού. Και μέσα Του είναι ο Δημιουργός Του, όπως Αυτός είναι μέσα μου.

1. Η ενότητά μου με τον Χριστό με εδραιώνει ως Υιό Σου πέρα από τα όρια του χρόνου και ολοκληρωτικά ελεύθερο από κάθε νόμο εκτός από τον Δικό Σου. 2Δεν έχω κανέναν εαυτό εκτός από τον Χριστό μέσα μου. 3Δεν έχω κανέναν σκοπό παρά τον δικό Του. 4Κι Αυτός είναι καθ᾽ομοίωσιν του Πατρός Του. 5Έτσι πρέπει να είμαι ένα μαζί Σου όπως και με Αυτόν. 6Γιατί ποιός είναι ο Χριστός εκτός από τον Υιό Σου όπως τον δημιούργησες; 7Και τι είμαι εγώ εκτός από τον Χριστό μέσα μου;

Μάθημα 355
Δεν υπάρχει τέλος σε όλη την ειρήνη και την χαρά και όλα τα θαύματα που θα δώσω, όταν δεχτώ τον Λόγο του Θεού. Γιατί όχι σήμερα;

1. Γιατί να περιμένω, Πατέρα μου, για την χαρά που Εσύ μου υποσχέθηκες; 2Επειδή Εσύ θα κρατήσεις τον Λόγο Σου που έδωσες στον Υιό Σου στην εξορία. 3Είμαι σίγουρος ότι ο θησαυρός μου με περιμένει και δεν χρειάζομαι παρά να απλώσω το χέρι μου για τον βρώ. 4Ακόμα και τώρα τα δάχτυλά μου τον αγγίζουν. 5Είναι πολύ κοντά. 6Δεν χρειάζεται να περιμένω ούτε μια στιγμή περισσότερο για να είμαι σε ειρήνη για πάντα. 7Εσένα είναι που επιλέγω και την Ταυτότητά μου μαζί Σου. 8Ο Υιός Σου θα είναι ο Εαυτός Του και θα Σε γνωρίζει ως Πατέρα του και Δημιουργό και Αγάπη του.

Μάθημα 356
Η αρρώστια δεν είναι παρά ένα άλλο όνομα για την αμαρτία.
Η θεραπεία δεν είναι παρά ένα άλλο όνομα για το Θεό.
Έτσι το θαύμα είναι ένα κάλεσμα προς Αυτόν.

1. Πατέρα, Υποσχέθηκες ότι ποτέ δεν θα παρέλειπες να απαντήσεις σε οποιoδήποτε κάλεσμα σου απευθύνει ο Υιός Σου. 2Δεν έχει σημασία πού είναι, ποιό φαίνεται να είναι το πρόβλημά του, ούτε τι πιστεύει ότι έχει απογίνει. 3Αυτός είναι ο Υιός Σου και Εσύ θα του απαντήσεις. 4Το θαύμα αντανακλά την Αγάπη Σου κι έτσι του απαντά. 5Το Όνομά Σου αντικαθιστά κάθε σκέψη αμαρτίας και όποιος είναι αναμάρτητος δεν μπορεί να υποφέρει. 6Το Όνομά Σου δίνει απάντηση στον Υιό Σου, διότι καλώντας το Όνομά Σου δεν είναι παρά κάλεσμα του δικού του.

Μάθημα 357
Η αλήθεια απαντά σε κάθε κάλεσμα που κάνουμε στο Θεό, ανταποκρινόμενη πρώτα με θαύματα και μετά επιστρέφει σε μας για να είναι ο εαυτός της.

1. Η συγχώρεση, η αντανάκλαση της αλήθειας, μου λέει πώς να προσφέρω θαύματα κι έτσι να δραπετεύσω από την φυλακή στην οποία νομίζω ότι ζω. 2Ο άγιος Υιός Σου, μου υποδεικνύεται, πρώτα στον αδερφό μου. μετά σε μένα. 3Υπομονετικά η Φωνή Σου με εκπαιδεύει να ακούω τον Λόγο Σου και να δίνω όπως λαμβάνω. 4Και καθώς κοιτώ τον Υιό Σου σήμερα, ακούω την Φωνή Σου να με εκπαιδεύει να βρω τον δρόμο προς Εσένα, όπως Εσύ όρισες ότι θα είναι ο δρόμος:

5“Κοίτα την αναμαρτησία του και θεραπεύσου.”

Μάθημα 358
Καμιά έκκληση προς τον Θεό δεν μπορεί να μην εισακουστεί, ή να μείναι αναπάντητη. Και γι᾽ αυτό μπορώ να είμαι βέβαιος. Η απάντηση Του είναι η μόνη που πράγματι θέλω.

1. Εσύ που θυμάσαι τι πραγματικά είμαι, μόνον Εσύ θυμάσαι τι πραγματικά θέλω. 2Εσύ μιλάς για τον Θεό κι έτσι Εσύ μιλάς για μένα. 3Και ό,τι μου δίνεις έρχεται από τον Ίδιο τον Θεό. 4Η Φωνή Σου, Πατέρα μου, είναι και δική μου και το μόνο που θέλω είναι αυτό που Εσύ μου προσφέρεις ακριβώς στην μορφή που Εσύ επιλέγεις να γίνει δικό  μου. 5Ας θυμηθώ όλα όσα δεν γνωρίζω  κι ας σωπάσει η φωνή μου, καθώς ενθυμούμαι. 6Αλλά ας μην ξεχάσω την Αγάπη και την φροντίδα Σου, που κρατούν πάντα στην επίγνωσή μου  την υπόσχεσή Σου στον Υιό Σου. 7Ας μην ξεχάσω ότι ο εαυτός μου είναι τίποτα αλλά ότι ο Εαυτός μου είναι τα πάντα.

Μάθημα 359
Η απάντηση του Θεού είναι κάποια μορφή ειρήνης. Όλος ο πόνος θεραπεύεται, όλη η μιζέρια αντικαθίσταται με χαρά. Όλες οι πόρτες της φυλακής ανοίγουν. Και όλη η αμαρτία κατανοείται ως ένα απλό λάθος.

1. Πατέρα, σήμερα θα συγχωρήσουμε τον κόσμο Σου και θα αφήσουμε την δημιουργία να είναι Δική Σου. 2Έχουμε παρανοήσει όλα τα πράγματα. 3Αλλά δεν καταστήσαμε αμαρτωλούς τους άγιους Υιούς του Θεού. 4Ό,τι Εσύ δημιούργησες αναμάρτητο έτσι παραμένει παντοτινά και αιώνια. 5Αυτοί είμαστε. 6Και χαιρόμαστε που μαθαίνουμε ότι κάναμε λάθη που δεν έχουν καμία πραγματική επίδραση πάνω μας. 7Η αμαρτία είναι αδύνατη και σε αυτό το γεγονός η συγχώρεση στηρίζεται σε βέβαιη βάση πιο γερή από τον σκιώδη κόσμο που βλέπουμε. 8Βοήθησέ μας να συγχωρήσουμε, γιατί έτσι θα λυτρωθούμε. 9Βοήθησέ μας να συγχωρήσουμε για να είμαστε σε ειρήνη.

Μάθημα 360
Ας είμαι εν ειρήνη εγώ, ο άγιος Υιός του Θεού. Ας είναι εν ειρήνη ο αδερφός μου, ο οποίος είναι ένα με μένα. Ας είναι ευλογημένος όλος ο κόσμος με ειρήνη μέσα από εμάς.

1. Πατέρα, είναι η ειρήνη Σου που θέλω να δώσω καθώς την λαμβάνω από Εσένα. 2Είμαι ο Υιός Σου για πάντα ακριβώς όπως με δημιούργησες, διότι οι Μεγάλες Ακτίνες παραμένουν για πάντa ακίνητες και αδιατάρακτες εντός μου. 3Θα φτάσω σε αυτές σιωπηλά και με βεβαιότητα επειδή πουθενά αλλού δεν μπορεί να βρεθεί η βεβαιότητα. 4Ειρήνη σε μένα και ειρήνη σε όλον τον κόσμο. 5Στην αγιοσύνη δημιουργηθήκαμε και στην αγιοσύνη παραμένουμε. 6Ο Υιός Σου είναι καθ᾽ομοίωσίν Σου σε τέλεια αναμαρτησία. 7Και με αυτήν την σκέψη χαρούμενα λέμε “Αμήν.”


 

Share