Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Επανάληψη Ι
Εισαγωγή

 

1. Αρχίζοντας σήμερα θα έχουμε μια σειρά επαναλήψεων. 2Καθεμιά από αυτές θα καλύψει πέντε από τις ιδέες που έχουν ήδη παρουσιαστεί, αρχίζοντας με την πρώτη και τελειώνοντας με την πεντηκοστή. 3Για την κάθε ιδέα θα υπάρχουν μερικά σχόλια τα οποία πρέπει να εξετάσεις στην επανάληψη σου. 4Στις περιόδους εξάσκησης οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται ως ακολούθως:
2. Άρχισε την μέρα διαβάζοντας τις πέντε ιδέες μαζί με τα σχόλια που τις ακολουθούν. 2Μετά από αυτό δεν είναι αναγκαίο να ακολουθήσεις μια ορισμένη σειρά στις ασκήσεις σου με αυτές τις ιδέες, πρέπει όμως να εξασκηθείς με καθεμιά από αυτές τουλάχιστον μια φορά. 3Αφιέρωσε δύο λεπτά ή και περισσότερο για την κάθε περίοδο εξάσκησης και συλλογίσου την ιδέα και τα σχετικά σχόλια αφού πρώτα τα διαβάσεις. 4Κάνε το αυτό όσο το δυνατόν πιο συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας. 5Αν οποιαδήποτε από τις πέντε ιδέες σού αρέσει περισσότερο από τις άλλες, συγκεντρώσου σε αυτήν. 6Προς το τέλος της ημέρας όμως πρέπει να επανεξετάσεις όλες τις ιδέες ακόμα μια φορά.
3. Κατά τις περιόδους εξάσκησης, δεν είναι αναγκαίο να καλύπτεις είτε κυριολεκτικά είτε λεπτομερώς τα σχόλια που ακολουθούν κάθε ιδέα. 2Προσπάθησε μάλλον να τονίζεις το κεντρικό νόημα και να αφιερώνεις ένα μέρος της επανάληψης της σχετικής ιδέας στο να το συλλογίζεσαι. 3Αφού διαβάσεις την ιδέα και τα σχετικά σχόλια οι ασκήσεις πρέπει, αν είναι δυνατόν, να γίνονται με τα μάτια κλειστά κι όταν είσαι μόνος σου σε ένα ήσυχο μέρος.
4. Αυτό τονίζεται για τις περιόδους εξάσκησης στο δικό σου στάδιο μάθησης. 2Θα είναι αναγκαίο όμως να μάθεις να μην χρειάζεσαι ένα ιδιαίτερο περιβάλλον για να εφαρμόζεις αυτά που έχεις μάθει. 3Θα χρειαστείς αυτά που μαθαίνεις πιο πολύ σε καταστάσεις που φαίνονται να προξενούν ταραχή, παρά σε εκείνες που φαίνονται να είναι ήδη ήρεμες και ήσυχες. 4Ο σκοπός της μάθησης σου είναι να σε κάνει ικανό να φέρνεις την γαλήνη μαζί σου και να θεραπεύεις την στενοχώρια και την αναταραχή. 5Αυτό δεν γίνεται με το να αποφεύγεις και να αναζητάς ένα καταφύγιο απομόνωσης για τον εαυτό σου.
5. Θα μάθεις ακόμα ότι η ειρήνη είναι μέρος του εαυτού σου και το μόνο που σου ζητά είναι να αποδέχεσαι ευχάριστα οποιαδήποτε κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. 2Και τελικά θα μάθεις ότι δεν υπάρχουν όρια στο πού βρίσκεσαι, έτσι ώστε η ειρήνη σου να βρίσκεται παντού όπως και εσύ.
6. Θα παρατηρήσεις ότι για τους σκοπούς αυτής της επανάληψης μερικές από τις ιδέες δεν δίνονται ακριβώς όπως στην αρχική τους μορφή. 2Χρησιμο­ποίησε τις όπως δίνονται εδώ. 3Δεν είναι αναγκαίο να επιστρέψεις στις αρχικές δηλώσεις, ούτε να τις εφαρμόσεις όπως συστήθηκε τότε. 4Τώρα τονίζουμε τις σχέσεις μεταξύ των πρώτων πενήντα ιδεών που έχουμε καλύψει, και την συνοχή του συστήματος σκέψης στο οποίο σε οδηγούν.


 

Share