Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σας έχω ήδη πει να μην κάνετε τα λάθη πραγματικά και ο τρόπος είναι πολύ απλός. 2Αν θέλετε να πιστεύετε στο λάθος θα πρέπει να το κάνετε να φαίνεται πραγματικό, επειδή από μόνο του δεν είναι. 3Αλλά η αλήθεια είναι πραγματική από μόνη της και δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα για να πιστέψετε σ’ αυτή. 4Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν ανταποκρίνεστε άμεσα σε τίποτα παρά μόνο στην ερμηνεία που έχετε δώσει σ’ αυτό. 5Έτσι, η ερμηνεία δικαιολογεί την αντίδραση. 6Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η ανάλυση που κάνετε για τα κίνητρα των άλλων είναι επικίνδυνη για σας. 7Αν αποφασίσετε πως κάποιος πραγματικά προσπαθεί να σας επιτεθεί ή να σας εγκαταλείψει ή να σας υποδουλώσει θα αντιδράσετε σαν να είναι αλήθεια κι έτσι κάνετε το λάθος αληθινό για σας. 8Η ερμηνεία του λάθους, του δίνει δύναμη και έτσι παραβλέπετε την αλήθεια.
2. Η ανάλυση των κινήτρων του εγώ είναι πολύ περίπλοκη, πολύ ασαφής και ποτέ δεν μπορεί να γίνει χωρίς να αναμειχθεί και το δικό σας εγώ. 2Η όλη διαδικασία αντιπροσωπεύει την ξεκάθαρη προσπάθειά σας να αποδείξετε πως μπορείτε να κατανοήσετε το αντικειμενο της αντίληψής σας.3 Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι αντιδράτε στις ερμηνείες που δίνετε σαν να ήταν αληθινές. 4Ίσως έτσι να μπορείτε να ελέγξετε τις αντιδράσεις σας όσον αφορά τη συμπεριφορά, αλλά όχι όσον αφορά τα συναισθήματα. 5Αυτό θα προκαλούσε διαχωρισμό η επίθεση στην αξιοπιστία του νου σας, δημιουργώντας διαμάχη μεταξύ διαφόρων επιπέδων.
3. Μόνο μια εξήγηση κινήτρου είναι λογική. 2Και επειδή αυτή ανήκει στην κρίση του Αγίου Πνεύματος δεν απαιτεί καμιά προσπάθεια από σας. 3Κάθε σκέψη αγάπης είναι αληθινή. 4Όλα τα άλλα είναι μια έκκληση για θεραπεία και βοήθεια άσχετα από τη μορφή που παίρνουν. 5Μπορεί κανείς να είναι δικαιολογημένος όταν αντιδρά με θυμό στην έκκληση του αδελφού για βοήθεια; 6Καμιά άλλη αντίδραση δεν μπορεί να είναι κατάλληλη παρά μόνο η προθυμία να του προσφέρετε βοήθεια διότι αυτή είναι το μόνο που ζήτάει. 7Αν του προσφέρετε οτιδήποτε άλλο, υποθέτετε ότι έχετε το δικαίωμα να επιτεθείτε στην πραγματικότητά του ερμηνεύοντάς την όπως σας βολεύει. 8Ίσως ο κίνδυνος που προκύπτει απ’ αυτό δεν είναι ακόμη εντελώς εμφανής. 9Αν πιστέψετε ότι η έκκληση για βοήθεια είναι κάτι άλλο, θα αντιδρούσατε σε κάτι άλλο. 10Άρα λοιπόν η αντίδρασή σας θα είναι ακατάλληλη για την υπάρχουσα πραγματικότητα, αλλά όχι και για την αντίληψή σας σχετικά μ’ αυτή.
4. Δεν υπάρχει τίποτα που να σας εμποδίζει να αναγνωρίσετε κάθε έκκληση για βοήθεια ακριβώς όπως είναι, παρά μόνο η δική σας, φτιαγμένη από τη φαντασία, ανάγκη για επίθεση. 2Αυτή και μόνο σας καθιστά πρόθυμους να εμπλέκεστε σε ατελείωτες «μάχες» με την πραγματικότητα, στις οποίες αρνείστε την πραγματικότητα της ανάγκης για θεραπεία καθιστώντας την μη πραγματική. 3Αν δεν ήσταστε τόσο απρόθυμοι να δεχθείτε την πραγματικότητα όπως είναι δεν θα το κάνατε αυτό, έτσι όμως κρατάτε την πραγματικότητα μακριά σας.
5. Είναι σίγουρα καλή συμβουλή το να σας πω να μην κρίνετε ό,τι δεν καταλαβαίνετε. 2Όποιος έχει προσωπικό συμφέρον δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας, επειδή η αλήθεια έχει γίνει ό,τι αυτός θα ήθελε να είναι. 3Αν δείχνετε απροθυμία να αντιληφθείτε μια έκκληση για βοήθεια, είναι επειδή είστε απρόθυμοι να δώσετε και να λάβετε βοήθεια. 4Η αποτυχία ν’ αναγνωρίσετε μια έκκληση για βοήθεια σημαίνει ότι αρνείστε να παράσχετε βοήθεια. 5Θα επιμένατε στην άποψη πως δεν τη χρειάζεστε; 6Κι όμως αυτό συμβαίνει όταν αρνείστε να αναγνωρίσετε την έκκληση ενός αδελφού, διότι μόνο όταν ανταποκρίνεστε στην έκκλησή του μπορείτε να λάβετε βοήθεια. 7Αν του αρνηθείτε τη βοήθειά σας δεν θα αναγνωρίσετε την Απάντηση του Θεού προς εσάς. 8Το Άγιο Πνεύμα δεν χρειάζεται τη βοήθειά σας για να ερμηνεύσει τα κίνητρα, αλλά εσείς χρειάζεστε τη δική Του.
6. Η εκτίμηση είναι η μόνη σωστή ανταπόκριση προς τον αδελφό σας, όπως επίσης και η ευγνωμοσύνη για τις γεμάτες αγάπη σκέψεις του και τις εκκλήσεις του για βοήθεια. 2Οι δύο αυτές μπορούν να φέρουν στην επίγνωσή σας την αγάπη αν τις αντιληφθείτε σωστά. 3Η αίσθηση άγχους προέρχεται από τις προσπάθειές σας να μην πράξετε έτσι. 4Πόσο εύκολο είναι λοιπόν το σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία. 5Δεν υπάρχει παρά μόνο μια αντίδραση σύμφωνα με την πραγματικότητα και αυτή δεν δημιουργεί καμιά διαμάχη. 6Δεν υπάρχει παρά μόνο ένας Δάσκαλος της πραγματικότητας ο Οποίος καταλαβαίνει ποιά είναι. 7Δεν αλλάζει αυτά που έχει στον Νου Του σχετικά με την πραγματικότητα, επειδή η πραγματικότητα δεν άλλάζει. 8Παρ’ όλο που οι ερμηνείες που δίνετε για την πραγματικότητα δεν έχουν κανένα νόημα στην κατάσταση διαχωρισμού που βρίσκεστε, οι δικές Του παραμένουν πάντοτε αληθινές. 9Σας τις δίνει επειδή προορίζονται για σας. 10Μην επιχειρήσετε «να βοηθήσετε» έναν αδελφό με τον δικό σας τρόπο, διότι έτσι δεν μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας. 11Αλλά ακούστε την έκκλησή του προς τον Θεό για τη Βοήθειά Του και θα αναγνωρίσετε και τη δική σας ανάγκη για τον Πατέρα.
7. Οι ερμηνείες σας σχετικά με τις ανάγκες του αδελφού σας είναι οι ερμηνείες που δίνετε για τις δικές σας ανάγκες. 23. 4Για χάρη λοιπόν της δικής σας ανάγκης, ακούστε κάθε έκκληση για βοήθεια, όπως πραγματικά είναι, έτσι που ο Θεός να μπορεί να απαντήσει σε σάς.Κάθε έκκληση στην οποία ανταποκρίνεστε στο Όνομα του Χριστού φέρνει την ενθύμηση του Πατέρα σας πιο κοντά στην επίγνωσή σαςΔίνοντας βοήθεια, ζητάτε βοήθεια και αν δεν έχετε αντίληψη παρά μόνο μιας ανάγκης μέσα σας θα θεραπευτείτε, επειδή θα αναγνωρίσετε την Απάντηση του Θεού όπως πράγματι θέλετε να είναι κι αν θέλετε να είναι αληθινή τότε θα είναι πραγματικά δική σας.
8. Υιοθετώντας όλο και πιο συχνά την ερμηνεία του Αγίου Πνεύματος σχετικά με τις αντιδράσεις των άλλων, θα κερδίσετε την αυξανόμενη επίγνωση ότι τα κριτήρια του Αγίου Πνεύματος ισχύουν εξίσου και για σάς, 2Δεν είναι αρκετό να αναγνωρίσετε τον φόβο για να ξεφύγετε απ’αυτόν, παρ’ όλο που η αναγνώριση είναι αναγκαία για να γίνει εμφανής η ανάγκη διαφυγής. 3Το Άγιο Πνεύμα πρέπει να εξακολουθήσει να μεταφράζει τον φόβο σε αλήθεια. 4Άν αφού τον αναγνωρίσετε μείνετε με τον φόβο, τότε θα κάνετε ένα βήμα μακριά από την πραγματικότητα. 5Παρ’όλα’αυτά έχουμε επανειλημμένα δώσει έμφαση στην ανάγκη να αναγνωρίσουμε τον φόβο και να τον δούμε χωρίς τις μεταμφιέσεις του. 6Αυτό είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την εξάλειψη του εγώ. 7Σκεφθείτε πόσο καλά θα έχει λειτουργήσει τότε για σας η ερμηνεία που δίνει το Άγιο Πνεύμα στα κίνητρα των άλλων. 8Αφού θα σας έχει διδάξει να αποδέχεστε μόνο τις σκέψεις αγάπης των άλλων και να θεωρείτε τα πάντα ως έκκληση για βοήθεια, θα μάθετε πως και ο ίδιος ο φόβος είναι έκκληση για βοήθεια. 9Αυτή είναι η πραγματική αναγνώριση του φόβου. 10Αν δεν θελήσετε να προστατεύσετε τον φόβο, το Άγιο Πνεύμα θα τον επανερμηνεύσει. 11Η υπέρτατη αξία της διδασκαλίας Του είναι ότι σας μαθαίνει να αντιλαμβάνεστε την επίθεση ως έκκληση για αγάπη. 12Έχουμε ήδη μάθει πως ο φόβος και η επίθεση συνδέονται αναπόφευκτα. 13Αν μονάχα η επίθεση προκαλεί φόβο και αν δείτε την επίθεση, όπως και είναι, ως έκκληση για βοήθεια, η ψευδαίσθηση του φόβου θα σας αποκαλυφθεί. 14Διότι ο φόβος είναι μια έκκληση για αγάπη, μια υποσυνείδητη αναγνώριση αυτού για το οποίο υπήρξε απάρνηση.
9. Ο φόβος είναι ένα σύμπτωμα της δικής σας βαθιάς αίσθησης απώλειας. 2Αν, όταν τον αντιλαμβάνεστε στους άλλους, μαθαίνετε να αναπληρώνετε την απώλεια, τότε το βασικό αίτιο του φόβου παραμερίζεται. 3Από δω και στο εξής διδάξτε στον εαυτό σας πως ο φόβος δεν υπάρχει μέσα σας. 4Τα εφόδια για την εξάλειψη του βρίσκονται μέσα στον εαυτό σας και το έχετε αποδείξει προσφέροντάς τα. 5Ο φόβος και η αγάπη είναι τα μόνα συναισθήματα που είστε ικανοί να νιώσετε. 6Το ένα είναι ψεύτικο διότι προέκυψε από την άρνηση και η άρνηση στηρίζεται στα πιστεύω της άρνησης της ύπαρξης. 7Μέσω της σωστής ερμηνείας του φόβου και της πεποίθησης που κρύβεται κάτω απ’αυτόν, υπονομεύετε την αντίληψη της χρησιμότητας του και την αχρηστεύετε. 8Οι άμυνες που δεν λειτουργούν, αυτόματα παραμερίζομαι. 9Αν αποκαλύψετε αυτό που κρύβει ο φόβος, δηλαδή την ξεκάθαρη πρόθεση για κυριαρχία, τότε ο φόβος χάνει κάθε νόημα. 10Του αρνείστε έτσι τη δύναμη να κρύβει την αγάπη, επειδή αυτός είναι ο πραγματικός του σκοπός. 11Το πέπλο που έκρυβε το πρόσωπο της αγάπης, εξαφανίζεται.
10. Αν κοιτάξετε την αγάπη, που είναι η πραγματικότητα του κόσμου, θα την αναγνωρίσετε ακόμα και σε κάθε άμυνα εναντίον της. 2Διότι η άμυνα δεν είναι παρά μια καλυμμένη έκκληση για αγάπη. 3Και με ποιόν άλλο καλύτερο τρόπο θα μαθαίνατε για την πραγματικότητα της αγάπης από το να ανταποκριθείτε στην έκκληση και να την προσφέρετε? 4Η ερμηνεία του Αγίου πνεύματος για τον φόβο πράγματι τον εξαφανίζει επειδή κάνει δυνατή την επίγνωση της αλήθειας. 5Με αυτό τον τρόπο το Άγιο Πνεύμα αντικαθιστά τον φόβο με την αγάπη και μεταφράζει το λάθος σε αλήθεια. 6Έτσι, θα μάθετε απ’Αυτό πώς να αντικαταστήσετε το όνειρο του διαχωρισμού με την πραγματικότητα της ενότητας, επειδή ο διαχωρισμός είναι η άρνηση της ενότητας και όταν ερμηνευτεί σωστά, επιβεβαιώνει την αιώνια γνώση σας ότι η ενότητα είναι αληθινή.

Share