Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κάποτε σας ζήτησα να πουλήσετε τα υπάρχοντά σας, να τα δώσετε στους φτωχούς και να με ακολουθήσετε. 2Ιδού τι εννοούσα: Αν δεν επενδύετε σε οτιδήποτε ανήκει σ’αυτό τον κόσμο, μπορείτε να διδάξετε στους φτωχούς πού βρίσκεται ο θησαυρός τους. 3Οι φτωχοί είναι απλώς αυτοί που δεν επένδυσαν σωστά και είναι πράγματι φτωχοί! 4Επειδή βρίσκονται σε ανάγκη, γι’αυτό και πρέπει να τους βοηθήσετε αφού βρίσκεστε ανάμεσά τους. 5Σκεφθείτε πόσο τέλεια θα μαθαίνατε το μάθημά σας αν ήσαστε απρόθυμοι να μοιραστείτε τη φτώχεια τους. 6Διότι η φτώχεια είναι έλλειψη και δεν υπάρχει παρά μόνο μια έλλειψη αφού υπάρχει μόνο μια ανάγκη.
2. Υποθέστε ότι ένας αδελφός επιμένει να κάνετε κάτι που νομίζετε πως δεν θέλετε να κάνετε. 2Και μόνο η επιμονή του θα πρέπει να σας δώσει να καταλάβετε ότι πιστεύει πως η σωτηρία βρίσκεται σ’αυτό. 3Αν συνεχίσετε να αρνείστε και βιώσετε μια βραχύχρονη αντίδραση αντίθεσης, τότε πιστεύετε πως η δική σας σωτηρία βρίσκεται στο να μην κάνετε αυτό που σας ζητάει. 4Έτσι, λοιπόν, κάνετε και εσείς το ίδιο λάθος όπως κι εκείνος και κάνετε το σφάλμα αληθινό και για τους δυο σας. 5Η επιμονή σημαίνει επένδυση και αυτό στο οποίο επενδύετε, πάντοτε συνδέεται με την ιδέα που έχετε για τη σωτηρία. 6Η ερώτηση είναι πάντα διττή. 7Πρώτον ποιο είναι αυτό που πρόκειται να σωθεί; 8Και δεύτερον πώς μπορεί να σωθεί;
3. Κάθε φορά που θυμώνετε μ’έναν αδελφό, για οποιοδήποτε λόγο, πιστεύετε ότι είναι το εγώ που πρέπει να σωθεί μέσω της επίθεσης. 2Αν ο αδελφός σας επιτεθεί, συμφωνείτε με αυτή την πεποίθηση και εάν επιτεθείτε κι εσείς την ενισχύετε. 3Θυμηθήτε πως εκείνοι που επιτίθενται είναι φτωχοί. 4Η φτώχεια τους ζητά δώρα, όχι περισσότερη εξαθλίωση. 5Εσείς που θα μπορούσατε να τους βοηθήσετε, σίγουρα συμπεριφέρεστε καταστροφικά αν δεχτείτε τη φτώχεια τους και ως δική σας. 6Αν δεν είχατε επενδύσει όπως αυτοί, ποτέ δεν θα σας περνούσε από το μυαλό να παραβλέψετε την ανάγκη τους.
4. Αναγνωρίστε τι δεν έχει σημασία και αν ο αδελφός σας σας ζητήσει κάτι «εξωφρενικό», κάντε το επειδή δεν έχει σημασία. 2Αν αρνηθείτε, η αντίθεσή σας θεμελιώνει τη σημασία που αποκτά αυτό για σας. 3Εσείς είστε μονάχα που κάνατε το αίτημα του αδελφού σας να είναι εξωφρενικό και κάθε αίτημα ενός αδελφού είναί για σας. 4Γιατί να επιμείνετε να το αρνείστε? 5Διότι αν το κάνετε σημαίνει ότι αρνείστε στον αδελφό σας και οδηγείτε στην εξαθλίωση και τους δυο σας. 6Ο αδελφός σας ζητά σωτηρία όπως κι εσείς. 7Η φτώχεια είναι για το εγώ, ποτέ για τον Θεό. 8Κάποιος που αναγνωρίζει τι είναι πράγματι πολύτιμο δεν δέχεται τίποτε άλλο και δεν μπορεί να έχει «εξωφρενικές» απαιτήσεις.
5. Η σωτηρία απευθύνεται στον νου και επιτυγχάνεται μέσω της ειρήνης. 2Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σωθεί και ο μόνος τρόπος σωτηρίας. 3Κάθε άλλη αντίδραση εκτός της αγάπης πηγάζει από σύγχυση σχετικά με το «τι» και το «πως» της σωτηρίας και αυτή είναι η μόνη απάντηση. 4Ποτέ μην το ξεχνάτε και ποτέ μην επιτρέπετε στον εαυτό σας να πιστέψει ούτε λεπτό πως υπάρχει και μια άλλη απάντηση. 5Διότι έτσι σίγουρα θα εντάξετε τον εαυτό σας ανάμεσα στους φτωχούς που δεν κατανοούν ότι βρίσκονται μέσα στην αφθονία και ότι η σωτηρία βρίσκεται δίπλα τους.
6. Η ταύτισή σας με το εγώ δεν είναι τίποτα άλλο παρά επίθεση εναντίον του εαυτού σας και φτώχεια. 2Γι’ αυτό ακριβώς όσοι ταυτίζονται με το εγώ νιώθουν στερημένοι. 3Βιώνουν κατάθλιψη ή θυμό επειδή στην ουσία αντάλλαξαν την Αγάπη προς τον Εαυτό με το «αυτομίσος» και έτσι νιώθουν φόβο για τον ίδιο τους τον εαυτό. 4Αλλά δεν το συνειδητοποιούν. 5Ακόμη κι αν έχουν πλήρη επίγνωση του άγχους δεν αντιλαμβάνονται ότι πηγή του είναι η δική τους ταύτιση με το εγώ και έτσι πάντα προσπαθούν να διευθετήσουν την κατάσταση κάνοντας κάποιου είδους παράλογη «ρύθμιση» με τον κόσμο. 6Πάντοτε αντιλαμβάνονται τον κόσμο έξω απ’ τον εαυτό τους διότι αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για την προσαρμογή τους σ’ αυτόν. 7Δεν αντιλαμβάνονται πως αυτοί δημιουργούν αυτό τον κόσμο επειδή δεν υπάρχει κανένας κόσμος έξω απ’ αυτούς.
7. Αν η πραγματικότητα του κόσμου είναι οι σκέψεις αγάπης του Υιού του Θεού, τότε ο πραγματικός κόσμος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον νου του. 2Οι παράλογες σκέψεις του, επίσης, πρέπει να βρίσκονται μέσα σ’ αυτόν, αλλά δεν μπορεί ν’ αντέξει μια αιώνια διαμάχη τέτοιου μεγέθους. 3Ένας διαχωρισμένος νους κινδυνεύει και αναγνωρίζοντας ότι διατηρεί μέσα του σκέψεις διαμετρικά αντίθετες, βρίσκεται σε μια αφόρητη κατάσταση. 4Επομένως ο νους προβάλλει τον διαχωρισμό, όχι την πραγματικότητα. 5Όλα όσα αντιλαμβάνεστε ως εξωτερικό κόσμο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια να διατηρήσετε την ταύτισή σας με το εγώ, επειδή όλοι πιστεύουν πως η ταύτιση είναι σωτηρία. 6Όμως αναλογιστείτε τι έχει συμβεί, επειδή οι σκέψεις έχουν συνέπειες για αυτόν που τις κάνει. 7Βρίσκεστε σε ανταγωνισμό με τον κόσμο έτσι όπως τον αντιλαμβάνεστε, επειδή σκέφτεστε ότι σας εναντιώνεται. 8Αυτή είναι η αναγκαστική συνέπεια αυτού που κάνατε. 9Έχετε προβάλει εξωτερικά ο,τι ανταγωνίζεται εκείνο που βρίσκεται εσωτερικά και επομένως είστε αναγκασμένοι να το αντιλαμβάνεστε κατ’ αυτό τον τρόπο. 10Γι’ αυτό πρέπει να καταλάβετε ότι το μίσος σας βρίσκεται μέσα στον νου σας κι όχι έξω απ’ αυτόν, πριν μπορέσετε να απαλλαγείτε απ’ αυτό. 11Και πρέπει, επίσης, να καταλάβετε γιατί πρέπει να απαλλαγείτε από το μίσος προτού αποκτήσετε μια πραγματική αντίληψη για τον κόσμο.
8. Είπα πριν πως ο Θεός αγάπησε τόσο τον κόσμο που τον έδωσε στον μονάκριβό Του Υιό. 2Ο Θεός αγαπά τον πραγματικό κόσμο και εκείνοι που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα αυτού του κόσμου δεν μπορούν να δουν τον κόσμο του θανάτου. 3Διότι ο θάνατος δεν ανήκει στον πραγματικό κόσμο όπου τα πάντα αντανακλούν το αιώνιο. 4Ο Θεός σας έδωσε τον πραγματικό κόσμο σε αντάλλαγμα αυτού που ο διαχωρισμένος σας νους δημιούργησε και που είναι το σύμβολο του θανάτου. 5Διότι, αν πραγματικά μπορούσατε να διαχωρίσετε τον εαυτό σας από τον Νου του Θεού θα πεθαίνατε.
9. Ο κόσμος που αντιλαμβάνεστε είναι ένας κόσμος διαχωρισμού. 2Ίσως είστε πρόθυμοι να αποδεχθείτε ακόμα και τον θάνατο προκειμένου να αρνηθείτε τον Πατέρα σας. 3Όμως Εκείνος δεν το επιθυμεί και έτσι αυτό δεν συμβαίνει. 4Εξακολουθείτε να μην μπορείτε να χρησιμοποιείτε τη βούλησή σας εναντίον Του και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχετε κανένα έλεγχο πάνω στον κόσμο που φτιάξατε. 5Δεν είναι ένας κόσμος βούλησης, επειδή κυβερνάται από την επιθυμία να βρίσκεται σε ασυμφωνία προς τον Θεό και αυτή η επιθυμία δεν είναι βούληση. 6Επομένως ο κόσμος που δημιουργήσατε είναι εντελώς χαοτικός και τον κυβερνούν αυθαίρετοι και παράλογοι «νόμοι» χωρίς κανένα νόημα οποιουδήποτε είδους. 7Είναι φτιαγμένος από αυτά που δεν θέλετε και γι’ αυτό έχουν προβληθεί από τον νου σας, επειδή τα φοβάστε. 8Όμως αυτός ο κόσμος βρίσκεται μόνο στο μυαλό αυτού που τον έφτιαξε όπως επίσης εκεί βρίσκεται και η πραγματική του σωτηρία. 9Μην πιστέψετε πως η σωτηρία σας βρίσκεται έξω από τον εαυτό σας, διότι μόνο αναγνωρίζοντας πού βρίσκεται αυτός ο κόσμος θα αποκτήσετε έλεγχο πάνω του. 10Πράγματι, εσείς έχετε τον έλεγχο του νου σας αφού ο νους είναι ο μηχανισμός της απόφασης.
10. Αν αναγνωρίσετε ότι κάθε μορφή επίθεσης που αντιλαμβάνεστε βρίσκεται μέσα στον νου σας και πουθενά αλλού θα ανακαλύψετε την πηγή της και εκεί απ’ όπου ξεκινά εκεί και πρέπει να τελειώσει. 2Διότι, η σωτηρία βρίσκεται στο ίδιο μέρος. 3Στον βωμό του Θεού όπου βρίσκεται ο Χριστός, εκεί βρίσκεται και η σωτηρία. 4Έχετε βεβηλώσει τον βωμό, αλλά όχι και τον κόσμο. 5Ο Χριστός, όμως, έχει εναποθέσει για χάρη σας πάνω στον βωμό την Επανόρθωση. 6Φέρτε τις αντιλήψεις που έχετε γι’ αυτό τον κόσμο στον βωμό διότι είναι ο βωμός της αλήθειας. 7Εκεί θα δείτε την όρασή σας ν’ αλλάζει και εκεί θα μάθετε να βλέπετε πραγματικά. 8Από κει, όπου κατοικούν ο Θεός και ο Υιός Του εν ειρήνη και όπου είστε ευπρόσδεκτοι, θα κοιτάξετε γύρω σας με ειρήνη και θα έχετε μια πραγματική αντίληψη του κόσμου. 9Όμως για να βρείτε την ειρήνη πρέπει να εγκαταλείψετε την επένδυση που προβάλλετε σε αυτό τον κόσμο και να επιτρέψετε στο Άγιο Πνεύμα να επεκτείνει τον πραγματικό κόσμο προς εσάς από τον βωμό του Θεού.

Share