Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1.Κάποτε σου ζήτησα να πουλήσεις τα υπάρχοντά σου και να τα δώσεις στους φτωχούς και να με ακολουθήσεις. 2Αυτό είναι που εννοούσα: αν δεν έχεις καμία επένδυση σε οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο, μπορείς να διδάξεις στους φτωχούς πού βρίσκεται ο θησαυρός τους. 3Οι φτωχοί είναι απλώς αυτοί που επένδυσαν λάθος και είναι πράγματι φτωχοί! 4Επειδή βρίσκονται σε ανάγκη, σου ανατίθεται να τους βοηθήσεις αφού είσαι μεταξύ τους. 5Σκέψου πόσο τέλεια θα μάθαινες το μάθημά σου αν ήσουν απρόθυμος να μοιραστείς την φτώχεια τους. 6Διότι η φτώχεια είναι έλλειψη και δεν υπάρχει παρά μόνο μια έλλειψη αφού υπάρχει μόνο μια ανάγκη.
2. Ας υποθέσουμε ότι ένας αδελφός επιμένει να κάνεις κάτι που νομίζεις ότι δεν θέλεις να κάνεις. 2Η ίδια η επιμονή του θα πρέπει να σου δώσει να καταλάβεις ότι πιστεύει πως η σωτηρία βρίσκεται σε αυτό. 3Αν επιμένεις να αρνείσαι και βιώσεις μια άμεση αντίδραση αντίθεσης, τότε πιστεύεις πως η δική σου σωτηρία βρίσκεται στο να μην το κάνεις. 4Έτσι, κάνεις το ίδιο λάθος όπως κι εκείνος και κάνεις το λάθος αληθινό και για τους δυο σας. 5Επιμονή σημαίνει επένδυση και σε ό,τι επενδύεις, πάντα συνδέεται με την ιδέα που έχεις για την σωτηρία. 6Η ερώτηση είναι πάντα διττή: πρώτον τι είναι αυτό που πρόκειται να σωθεί; 7Και δεύτερον πώς μπορεί να σωθεί;
3. Κάθε φορά που θυμώνεις με έναν αδελφό, για οποιονδήποτε λόγο, πιστεύεις ότι είναι το εγώ που πρέπει να σωθεί και να σωθεί μέσω επίθεσης. 2Αν σου επιτεθεί, συμφωνείς με αυτή την πεποίθηση και εάν εσύ επιτεθείς την ενισχύεις. 3Θυμήσου ότι, αυτοί που επιτίθενται είναι φτωχοί. 4Η φτώχεια τους ζητά δώρα, όχι περισσότερη εξαθλίωση. 5Εσύ που θα μπορούσες να τους βοηθήσεις, σίγουρα δράς καταστροφικά αν δέχεσαι την φτώχεια τους ως δική σου. 6Αν δεν είχες επενδύσει όπως αυτοί, ποτέ δεν θα σου περνούσε από το μυαλό να παραβλέψεις την ανάγκη τους.
4. Αναγνώρισε τι δεν έχει σημασία και αν οι αδελφοί σου, σου ζητήσουν κάτι «εξωφρενικό», κάντο επειδή δεν έχει σημασία. 2Αρνήσου και η αντίθεσή σου θεμελιώνει ότι όντως έχει σημασία για σένα. 3Ως εκ τούτου, μόνο εσύ είσαι που έκανες το αίτημα εξωφρενικό και κάθε αίτημα ενός αδελφού είναι για σένα. 4Γιατί θα επέμενες να του το αρνείσαι; 5Διότι κάνοντάς το σημαίνει ότι αρνείσαι τον εαυτό σου και οδηγείς στην εξαθλίωση και τους δυο σας. 6Ο αδελφός σου ζητά σωτηρία, όπως κι εσύ. 7Η φτώχεια είναι του εγώ, ποτέ του Θεού. 8Κανένα “εξωφρενικό” αίτημα δεν μπορεί να γίνει από κάποιον που αναγνωρίζει τι είναι  πολύτιμο και δεν θέλει να δεχτεί τίποτε άλλο.
5. Η σωτηρία είναι για τον νου και επιτυγχάνεται μέσω της ειρήνης. 2Είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σωθεί και ο μόνος τρόπος να σωθεί. 3Κάθε άλλη αντίδραση εκτός της αγάπης πηγάζει από σύγχυση σχετικά με το «τι» και το «πως» της σωτηρίας και αυτή είναι η μόνη απάντηση. 4Ποτέ μην το χάσεις από τα μάτια σου και ποτέ μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να πιστέψει, ούτε λεπτό, πως υπάρχει άλλη απάντηση. 5Διότι σίγουρα θα εντάξεις τον εαυτό σου ανάμεσα στους φτωχούς που δεν κατανοούν ότι κατοικούν μέσα στην αφθονία και ότι η σωτηρία βρίσκεται δίπλα τους.
6. Να ταυτίζεσαι με το εγώ σημαίνει να επιτίθεσαι στον εαυτό σου και να τον καθιστάς φτωχό. 2Γι’ αυτό ακριβώς όποιος ταυτίζεται με το εγώ νιώθει στερημένος. 3Έτσι αυτό που βιώνει είναι κατάθλιψη ή θυμό επειδή αυτό που έκανε ήταν ν᾽ανταλλάξει την αγάπη προς τον Εαυτό με το μίσος προς τον Εαυτό, κάνοντας τον εαυτὀ του να φοβάται τον εαυτό του. 4Αλλά δεν το συνειδητοποιεί. 5Ακόμη κι αν έχει πλήρη επίγνωση του άγχους δεν αντιλαμβάνεται ότι πηγή του είναι η δική του ταύτιση με το εγώ και προσπαθεί πάντα να το χειριστεί κάνοντας κάποιου είδους παράλογη «ρύθμιση» με τον κόσμο. 6Αντιλαμβάνεται τον κόσμο πάντα έξω από τον εαυτό του επειδή αυτό είναι κρίσιμης σημασίας για την προσαρμογή του. 7Δεν αντιλαμβάνεται ότι ο ίδιος κατασκευάζει αυτόν τον κόσμο διότι δεν υπάρχει, έξω απ’ αυτόν, κανένας κόσμος.
7. Αν η πραγματικότητα του κόσμου είναι μόνο οι σκέψεις αγάπης του Υιού του Θεού, τότε ο πραγματικός κόσμος πρέπει να βρίσκεται μέσα στον νου του. 2Οι παράλογες σκέψεις του, επίσης, πρέπει να βρίσκονται μέσα στον νου του αλλά δεν μπορεί ν’ αντέξει, μια ατελείωτη σύγκρουση τέτοιου μεγέθους. 3Ένας διαχωρισμένος νους κινδυνεύει και η αναγνώριση ότι διατηρεί μέσα του σκέψεις διαμετρικά αντίθετες,  είναι αφόρητη. 4Επομένως ο νους προβάλλει τον διαχωρισμό, όχι την πραγματικότητα. 5Όλα όσα αντιλαμβάνεσαι ως εξωτερικό κόσμο δεν είναι τίποτε άλλο παρά η προσπάθεια να διατηρήσεις την ταύτισή σου με το εγώ, διότι όλοι πιστεύουν ότι η ταύτιση είναι σωτηρία. 6Όμως σκέψου τι έχει συμβεί, διότι οι σκέψεις όντως ἐχουν συνέπειες για αυτόν που τις κάνει. 7Βρίσκεσαι σε αντίθεση με τον κόσμο έτσι όπως τον αντιλαμβάνεσαι, επειδή σκέφτεσαι ότι σε ανταγωνίζεται. 8Αυτή είναι αναγκαστική συνέπεια αυτού που ἐκανες. 9Έχεις προβάλλει εξωτερικά ο,τι ανταγωνίζεται εκείνο που βρίσκεται εσωτερικά και επομένως αναγκαστικά το αντιλαμβάνεσαι κατ’ αυτό τον τρόπο. 10Γι’ αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η έχθρα σου βρίσκεται μέσα στον νου σου κι όχι έξω απ’ αυτόν, πριν μπορέσεις να απαλλαγείς από αυτήν. και γι᾽αυτό πρέπει να απαλλαγείς από αυτήν προτού μπορέσεις να αντιληφθείς τον κόσμο όπως πράγματι είναι.
8. Είπα πριν πως ο Θεός αγάπησε τόσο τον κόσμο που τον έδωσε στον μονογενή Του Υιό. 2Ο Θεός αγαπά τον πραγματικό κόσμο και εκείνοι που αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα αυτού του κόσμου δεν μπορούν να δουν τον κόσμο του θανάτου. 3Διότι ο θάνατος δεν ανήκει στον πραγματικό κόσμο στον οποίο τα πάντα αντανακλούν το αιώνιο. 4Ο Θεός σου έδωσε τον πραγματικό κόσμο σε αντάλλαγμα αυτού που κατασκεύασες με τον διαχωρισμένο νου σου και που είναι το σύμβολο του θανάτου. 5Διότι, αν πραγματικά μπορούσες να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από τον Νου του Θεού, θα πέθαινες.
9. Ο κόσμος που αντιλαμβάνεσαι είναι ένας κόσμος διαχωρισμού. 2Ίσως είσαι πρόθυμος να αποδεχθείς ακόμα και τον θάνατο προκειμένου να αρνηθείς τον Πατέρα σου. 3Όμως Αυτός δεν θα το ήθελε και έτσι αυτό δεν συμβαίνει. 4Εξακολουθείς να μην μπορείς να βούλεσαι εναντίον Του και αυτός είναι ο λόγος που δεν έχεις κανένα έλεγχο πάνω στον κόσμο που κατασκεύασες. 5Δεν είναι ένας κόσμος βούλησης, επειδή κυβερνάται από την επιθυμία να μην είναι όμοιος προς τον Θεό και αυτή η επιθυμία δεν είναι βούληση. 6Επομένως ο κόσμος που κατασκεύασες είναι εντελώς χαοτικός και τον κυβερνούν αυθαίρετοι και παράλογοι «νόμοι» χωρίς κανένα νόημα οποιουδήποτε είδους. 7Είναι φτιαγμένος από αυτό που δεν θέλεις και γι’ αυτό έχει προβληθεί από τον νου σου, επειδή το φοβάσαι 8Όμως αυτός ο κόσμος βρίσκεται μόνο στον νου αυτού που τον έφτιαξε όπως επίσης εκεί βρίσκεται και η πραγματική του σωτηρία. 9Μην πιστεύεις πως βρίσκεται έξω από τον εαυτό σου, διότι μόνο αναγνωρίζοντας πού βρίσκεται αυτός ο κόσμος θα αποκτήσεις έλεγχο πάνω του. 10Διότι πράγματι, εσύ έχεις τον έλεγχο του νου σου αφού ο νους είναι ο μηχανισμός της απόφασης.
10. Αν αναγνωρίσεις ότι κάθε μορφή επίθεσης που αντιλαμβάνεσαι βρίσκεται μέσα στον δικό σου νου και πουθενά αλλού, θα εντοπίσεις την πηγή της και εκεί από όπου ξεκινά εκεί και πρέπει να τελειώσει. 2Διότι, η σωτηρία βρίσκεται στο ίδιο μέρος. 3Ο βωμός του Θεού στον οποίο κατοικεί ο Χριστός είναι εκεί. 4Έχεις βεβηλώσει τον βωμό αλλά όχι τον κόσμο. 5Ο Χριστός, όμως, έχει εναποθέσει για χάρη σου πάνω στον βωμό την Επανόρθωση. 6Φέρε τις αντιλήψεις που έχεις για τον κόσμο σε αυτόν τον βωμό διότι είναι ο βωμός για την αλήθεια. 7Εκεί θα δείς την όρασή σου ν’ αλλάζει και εκεί θα μάθεις να βλέπεις αληθινά. 8Από αυτόν τον τόπο, όπου κατοικούν ο Θεός και ο Υιός Του εν ειρήνη και όπου είσαι ευπρόσδεκτος, θα κοιτάξεις γύρω σου με ειρήνη και θα δείς πραγματικά τον κόσμο. 9Όμως για να βρείς αυτόν τον τόπο πρέπει να εγκαταλείψεις την επένδυσή σου στον κόσμο όπως την προβάλλεις και να επιτρέψεις στο Άγιο Πνεύμα να επεκτείνει τον πραγματικό κόσμο προς εσένα από τον βωμό του Θεού.

Share