Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το εγώ είναι βέβαιο πως η αγάπη είναι επικίνδυνη και αυτή είναι πάντοτε η κεντρική του διδασκαλία. 2Ποτέ όμως δεν το θέτει έτσι. αντιθέτως, όποιος πιστεύει ότι το εγώ είναι η σωτηρία φαίνεται να είναι έντονα απασχολημένος ψάχνοντας για αγάπη. 3Όμως το εγώ, αν και ενθαρρύνει έντονα την αναζήτηση αγάπης, θέτει μία προϋπόθεση:μην την βρεις. 4Οι υπαγορεύσεις του, λοιπόν, μπορούν να συνοψιστούν απλά ως: “Ψάχνε και μην βρίσκεις”. 5Αυτή είναι η μόνη υπόσχεση που το εγώ σου δίνει και η μόνη υπόσχεση που θα κρατήσει. 6Διότι το εγώ επιδιώκει τον σκοπό του με φανατική επιμονή και η κρίση του, αν και σοβαρά προβληματική, είναι καθ’ όλα συνεπής.
2. Επομένως, η αναζήτηση που το εγώ επιχειρεί είναι καταδικασμένη σε ήττα. 2Κι αφού διδάσκει επίσης ότι αυτό είναι ταυτισμένο μαζί σου, η καθοδήγησή του σε οδηγεί σε μια διαδρομή που πρέπει να τελειώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να σου δημιουργηθεί η αντίληψη ότι αυτοηττήθηκες. 3Διότι, το εγώ δεν μπορεί να αγαπήσει και μέσα στη μανιώδη Του αναζήτηση αγάπης ψάχνει γι’ αυτό που φοβάται να βρει. 4Η αναζήτηση είναι αναπόφευκτη επειδή το εγώ είναι κομμάτι του νου σου και εξαιτίας της πηγής του το εγώ δεν είναι καθολικά διαχωρισμένο, διαφορετικά δεν θα μπορούσε καθόλου να γίνει πιστευτό. 5Ο νους σου είναι που πιστεύει σε αυτό και του δίνει ύπαρξη. 6Όμως είναι ο νους σου που, επίσης, έχει την δύναμη να αρνηθεί την ύπαρξη του εγώ και αυτό θα γίνει σίγουρα όταν συνειδητοποιήσεις ποιά ακριβώς είναι η διαδρομή στην οποία σε οδηγεί το εγώ.
3. Είναι βεβαίως προφανές πως κανείς δεν θέλει να βρει αυτό που θα τον νικήσει τελείως. 2Όντας ανίκανο να αγαπά, το εγώ θα ήταν τελείως ανεπαρκές μπροστά στην παρουσία της αγάπης, επειδή καθόλου δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί. 3Τότε εσύ θα έπρεπε να εγκαταλείψεις την καθοδήγησή του, διότι θα ήταν τελείως προφανές πως δεν σου δίδαξε την ανταπόκριση που χρειάζεσαι. 4Γι’ αυτό τον λόγο, το εγώ θα διαστρεβλώσει την αγάπη και θα σου διδάξει ότι η αγάπη πράγματι ζητά το είδος ανταπόκρισης που το εγώ μπορεί να διδάξει. 5Αν λοιπόν ακολουθήσεις τις διδασκαλίες του θα ψάχνεις για αγάπη αλλά δεν θα την αναγνωρίζεις.
4. Συνειδητοποιείς ότι το εγώ πρέπει να σε βάλει σε μια πορεία που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε ματαιότητα και κατάθλιψη; 2Να ψάχνεις και να μην βρίσκεις δεν είναι καθόλου ευχάριστο. 3Αυτή είναι η υπόσχεση που θα κρατούσες; 4Το Άγιο Πνεύμα σου προσφέρει μια άλλη υπόσχεση, αυτήν που θα σε οδηγήσει στην χαρά. 5Η υπόσχεσή Του πάντοτε θα είναι: «Ψάξε και θα βρείς» και υπό την καθοδήγησή Του δεν μπορείς να ηττηθείς. 6Δική Του πορεία είναι η πορεία προς την ολοκλήρωση και θα εκπληρώσει τον στόχο που όρισε και θα στον δώσει. 7Το ‘Αγιο Πνεύμα ποτέ δεν εξαπατά τον Υιό του Θεού τον οποίο αγαπά με την Αγάπη του Πατέρα.
5. Θα ξεκινήσεις ένα ταξίδι επειδή σε αυτόν τον κόσμο δεν είσαι  σπίτι σου. 2Και θα ψάξεις για το σπίτι σου είτε συνειδητοποιείς πού βρίσκεται είτε όχι. 3Αν πιστεύεις πως βρίσκεται έξω από σένα, η έρευνα θα είναι μάταιη επειδή θα ψάχνεις εκεί που δεν υπάρχει. 4Δεν θυμάσαι πώς να κοιτάξεις μέσα σου επειδή δεν πιστεύεις πως το σπίτι σου βρίσκεται εκεί. 5Όμως το Άγιο Πνεύμα το θυμάται για σένα και θα σε οδηγήσει σπίτι σου, επειδή αυτή είναι η αποστολή Του. 6Καθώς εκπληρώνει την αποστολή Του θα σου διδάξει την δική σου αποστολή που είναι ίδια με την δική Του. 6Καθώς οδηγείς τους αδελφούς σου σπίτι, ακολουθείς το Άγιο Πνεύμα.
6. Άκου τον Οδηγό που σου έστειλε ο Πατέρας σου και έτσι θα μάθεις ότι έχεις αιώνια ζωή. 2Ο θάνατος δεν είναι η Βούληση του Πατέρα σου ούτε η δικη σου και οτιδήποτε είναι αληθινό είναι η Βούληση του Πατέρα. 3Δεν πληρώνεις τίμημα για την ζωή διότι αυτή σου δόθηκε αλλά όντως πληρώνεις τίμημα για τον θάνατο και μάλιστα πολύ βαρύ. 4Αν ο θάνατος είναι ο θησαυρός σου θα πουλήσεις τα πάντα για να τον αγοράσεις 5Και θα πιστεύεις πως τον αγόρασες επειδή θα έχεις πουλήσει όλα τ’ άλλα. 6Όμως δεν μπορείς να πουλήσεις την Βασιλεία των Ουρανών. 7Η κληρονομιά σου δεν μπορεί ούτε να αγοραστεί ούτε να πουληθεί. 8Δεν είναι δυνατό να υπάρξουν μέρη της Υιότητας που στερούνται αυτήν την κληρονομιά, επειδή ο Θεός είναι ολόκληρος και όλες οι επεκτάσεις Του είναι όπως ο Ιδιος.
7. Η Εξιλέωση δεν αποτελεί το τίμημα της ολότητάς σου αλλά είναι το τίμημα της επίγνωσης της ολότητάς σου. 2Διότι αυτό που διάλεξες να «πουλήσεις» έπρεπε να διατηρηθεί για σένα, αφού εσύ δεν μπορούσες να το «αγοράσεις» παίρνοντάς το πάλι πίσω. 3Όμως πρέπει να επενδύσεις σε αυτό όχι με χρήματα αλλά με πνεύμα. 4Διότι το πνεύμα είναι βούληση και η βούληση είναι το «τίμημα» της Βασιλείας. 5Η κληρονομιά σου, περιμένει μόνο την αναγνώριση ότι έχεις σωθεί. 6Το Άγιο Πνεύμα σε καθοδηγεί στην αιώνια ζωή, αλλά εσύ πρέπει να εγκαταλείψεις την επένδυση στον θάνατο, διαφορετικά δεν θα δείς την ζωή αν και είναι παντού ολόγυρά σου.

Share