Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Το εγώ είναι βέβαιο πως η αγάπη είναι επικίνδυνη και αυτή είναι πάντοτε η κεντρική του διδασκαλία. 2Ποτέ όμως δεν το θέτει έτσι. 3Αντιθέτως, όποιος πιστεύει ότι η σωτηρία βρίσκεται στο εγώ φαίνεται να είναι απασχολημένος ψάχνοντας για αγάπη. 4Όμως το εγώ αν και συνεχώς ενθαρρύνει έντονα αυτή την αναζήτηση αγάπης, στην ουσία δίνει μια κατεύθυνση: «ψάξε αλλά μην βρίσκεις». 5Αυτή είναι η υπόσχεση που έχει κάνει για σας το εγώ και είναι μια υπόσχεση που θα κρατήσει. 6Το εγώ επιδιώκει τον σκοπό του με φανατική επιμονή και η κρίση του αν και είναι πολύ ανεπαρκής, είναι καθ’ όλα συνεπής σε αυτά που υποστηρίζει.
2. Επομένως, η αναζήτηση αγάπης του εγώ έχει σκοπό την ήττα. 2Κι αφού διδάσκει επίσης ότι εσείς είστε ταυτισμένοι μαζί του σας οδηγεί σε μια διαδρομή που πρέπει να τελειώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να σας δημιουργηθεί η αντίληψη ότι ηττηθήκατε. 3Διότι, το εγώ δεν μπορεί να αγαπήσει και μέσα στη μανιώδη Του αναζήτηση αγάπης ψάχνει γι’ αυτό που φοβάται να βρει. 4Η αναζήτηση είναι αναπόφευκτη επειδή το εγώ είναι κομμάτι του νου σας και εξαιτίας της πηγής του το εγώ δεν είναι καθολικά διαχωρισμένο, διαφορετικά δεν θα μπορούσε να γίνει πιστευτό. 5Ο νους σας είναι που πιστεύει σ’ αυτό και του δίνει ύπαρξη. 6Όμως είναι ο νους σας που, επίσης, έχει τη δύναμη να αρνηθεί την ύπαρξη του εγώ και αυτό θα γίνει σίγουρα όταν συνειδητοποιήσετε ποια ακριβώς είναι η πορεία στην οποία σας οδηγεί το εγώ.
3. Είναι βεβαίως προφανές πως κανείς δεν θέλει να βρει αυτό που θα προκαλέσει την ήττα του. 2Επειδή είναι ανίκανο να αγαπά, το εγώ θα ήταν απολύτως αδύναμο μπροστά στην αγάπη. 3Τότε εσείς θα έπρεπε να εγκαταλείψτε την καθοδήγησή του, διότι θα είχατε φανερά αντιληφθεί πως δε σας δίδαξε τη συμπεριφορά που χρειάζεστε. 4Γι’ αυτό τον λόγο, το εγώ θα διαστρεβλώσει την αγάπη και θα σας διδάξει ότι η αγάπη ζητά τάχα το είδος συμπεριφοράς που το εγώ μπορεί να σας διδάξει. 5Αν λοιπόν ακολουθήσετε τα διδάγματά του θα ψάχνετε για αγάπη αλλά δεν θα την αναγνωρίζετε.
4. Συνειδητοποιείτε ότι το εγώ πρέπει να σας βάλει σε μια πορεία που αναπόφευκτα θα σας οδηγήσει σε ματαιότητα και κατάθλιψη? 2Δεν υπάρχει καμιά χαρά στο να ψάχνει κανείς και να μη βρίσκει. 3Αυτή είναι η υπόσχεση που θα κρατούσατε? 4Το Άγιο Πνεύμα σας προσφέρει μια άλλη υπόσχεση, αυτή που θα σας οδηγήσει στη χαρά. 5Η υπόσχεσή Του πάντοτε θα είναι: «Ψάξε και θα βρείς» και ποτέ δε θα νικηθείτε όταν βρίσκεστε υπό την καθοδήγησή Του. 6Η δική Του πορεία είναι η πορεία προς την ολοκλήρωση, και θα εκπληρώσει τον στόχο που όρισε. 7Το ‘Αγιο Πνεύμα ποτέ δεν εξαπατά τον Υιό του Θεού. 8Τον αγαπά με την Αγάπη του Πατέρα.
5. Θα ξεκινήσετε γι’ αυτό το ταξίδι επειδή αυτός ο κόσμος δεν είναι το σπίτι σας και θα ψάξετε για το σπίτι σας είτε συνειδητοποιείτε πού βρίσκεται είτε όχι. 2Αν πιστεύετε πως βρίσκεται έξω από σας, η έρευνα θα είναι μάταιη επειδή θα ψάχνετε να το βρείτε εκεί που δεν υπάρχει. 3Δεν θυμάστε να ψάξετε μέσα σας επειδή δεν πιστεύετε πως το σπίτι σας βρίσκεται εκεί. 4Όμως το Άγιο Πνεύμα το θυμάται για σας και θα σας οδηγήσει στο σπίτι σας, επειδή αυτή είναι η αποστολή Του. 5Καθώς εκπληρώνει την αποστολή Του θα σας διδάξει τη δική σας αποστολή που είναι ίδια με τη δική Του. 6Με το να οδηγείτε τους αδελφούς σας στο σπίτι τους, ακολουθείτε το Άγιο Πνεύμα.
6. Ακούστε τον Οδηγό που σας έστειλε ο Πατέρας σας και έτσι θα μάθετε ότι έχετε αιώνια ζωή. 2Ο θάνατος δεν είναι το θέλημα του Πατέρα σας όπως ούτε και το δικό σας. 3Το θέλημα του Πατέρα είναι όλα όσα είναι αληθινά. 4Δεν πληρώνετε τίμημα για τη ζωή διότι αυτή σας δόθηκε. 5Πληρώνετε όμως τίμημα για τον θάνατο και μάλιστα βαρύ. 6Αν ο θάνατος είναι ο θησαυρός σας θα πουλήσετε τα πάντα για να τον αγοράσετε και θα πιστεύετε πως τον αγοράσατε επειδή θα έχετε πουλήσει όλα τ’ άλλα. 7Όμως δεν μπορείτε να πουλήσετε την Βασιλεία των Ουρανών. 8Η κληρονομιά σας δεν είναι ούτε προς αγορά ούτε προς πώληση. 9Δεν είναι δυνατό να υπάρξουν μέρη της Υιότητας που στερούνται αυτήν την κληρονομιά, επειδή ο Θεός είναι το όλον και όλες οι επεκτάσεις Του είναι όπως Εκείνος.
7. Η Εξιλέωση δεν αποτελεί το τίμημα της ολότητάς σας αλλά είναι το τίμημα της επίγνωσης της ολότητάς σας. 2Διότι αυτό που διαλέξατε να «πουλήσετε» έπρεπε να διατηρηθεί για σας, αφού εσείς δεν μπορούσατε να το «αγοράσετε» παίρνοντάς το πάλι πίσω. 3Όμως πρέπει να επενδύσετε σ’ αυτό όχι με χρήματα αλλά με πνεύμα. 4Διότι το πνεύμα είναι βούληση και η βούληση είναι το «τίμημα» της Βασιλείας. 5Η κληρονομιά σας, περιμένει μονάχα την αναγνώριση της δικής σας αληθινής αξίας. 6Το Άγιο Πνεύμα σας καθοδηγεί στην αιώνια ζωή, αλλά εσείς πρέπει να εγκαταλείψετε την επένδυση στον θάνατο, διαφορετικά δεν θα δείτε τη ζωή παρ’ όλο που βρίσκεται γύρω σας.

Share