Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 10
Οι σκέψεις μου δεν σημαίνουν τίποτα

 

1. Αυτή η ιδέα εφαρμόζεται σε όλες τις σκέψεις που έχεις επίγνωση ή θα έχεις επίγνωση στις περιόδους εξάσκησης. 2Ο λόγος που αυτή η ιδέα εφαρμόζεται σε όλες τις σκέψεις σου, είναι ότι αυτές δεν είναι οι πραγματικές σου σκέψεις. 3Εχουμε κάνει αυτή την διάκριση προηγουμένως και θα την ξανακάνουμε. 4Δεν έχεις ακόμα ένα κριτήριο για σύγκριση. 5 Όταν θα έχεις, δεν θα σου έχει μείνει καμιά αμφιβολία ότι αυτές που κάποτε πίστευες πως ήταν οι σκέψεις σου δεν σήμαιναν τίποτα.
2. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που έχουμε χρησιμοποιήσει αυτού του είδους την ιδέα. 2Η μορφή είναι μόνο ελαφρά διαφορετική. 3Αυτή την φορά η ιδέα αρχίζει με το «Οι σκέψεις μου», αντί για, «Αυτές οι σκέψεις» και δεν γίνεται καμιά φανερή σύνδεση με τα πράγματα γύρω σου. 4Η έμφαση είναι τώρα στην έλλειψη πραγματικότητας αυτών που νομίζεις ότι σκέφτεσαι.
3. Αυτή η πλευρά της διορθωτικής διαδικασίας άρχισε με την ιδέα ότι οι σκέψεις που αντιλαμβάνεσαι δεν έχουν νόημα και βρίσκονται εξωτερικά παρά εσωτερικά και μετά τόνισε το παρελθόν τους παρά την παρούσα κατάστασή τους. 2Τώρα τονίζουμε ιδιαιτέρως ότι η παρουσία αυτών των «σκέψεων» σημαίνει ότι δεν σκέφτεσαι. 3Αυτός είναι απλώς ένας άλλος τρόπος να επαναλάβουμε την προηγούμενη δήλωση ότι ο νους σου είναι στην πραγματικότητα κενός. 4Να αναγνωρίζεις αυτό σημαίνει να αναγνωρίζεις το τίποτα όταν νομίζεις ότι το βλέπεις, 5Γι΄ αυτό τον λόγο αυτή ή αναγνώριση είναι η προϋπόθεση για να δεις.
4. Κλείσε τα μάτια σου γι αυτές τις ασκήσεις κι άρχισε τις με το να επαναλάβεις αργά στον εαυτό σου την σημερινή ιδέα. 2Μετά πρόσθεσε:

3Αυτή η ιδέα θα με βοηθήσει να απελευθερωθώ από όλα αυτά που τώρα πιστεύω.

4Όπως και πριν, οι ασκήσεις συνίστανται στην έρευνα του νου σου για όλες τις σκέψεις που σου είναι διαθέσιμες, χωρίς να κάνεις διαλογή και χωρίς να εξασκείς κρίση. 5Προσπάθησε να αποφύγεις οποιουδήποτε είδους ταξινό­μηση. 6Μάλιστα, αν το βρεις χρήσιμο, θα μπορούσες να φανταστείς ότι παρακολουθείς την παρέλαση ενός παράξενου μίγματος το οποίο έχει πολύ λίγο προσωπικό νόημα για σένα. 7Καθώς καθεμιά σκέψη περνά από το νου σου λέγε:

8Η σκέψη μου για ……… δεν σημαίνει τίποτα.
9Η σκέψη μου για ………δεν σημαίνει τίποτα.

5. Προφανώς, η σημερινή ιδέα μπορεί να χρησιμεύσει σε όποια σκέψη σε στενοχωρεί οποιαδήποτε ώρα. 2Επιπλέον συνιστούμε πέντε περιόδους εξάσκησης, καθεμιά από τις οποίες περιλαμβάνει την έρευνα του νου, για όχι περισσότερο από ένα περίπου λεπτό. 3Δεν συνιστάται η επέκταση αυτής της χρονικής περιόδου η οποία και πρέπει να μειωθεί σε μισό λεπτό ή λιγότερο αν αισθάνεσαι άβολα. 4Θυμήσου, όμως, να επαναλάβεις την ιδέα αργά, πριν την εφαρμόσεις συγκεκριμένα  και επίσης να προσθέσεις:

5Αυτή η ιδέα θα με βοηθήσει να απελευθερωθώ από όλα αυτά που τώρα πιστεύω.

 


 

Share