Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 11
Οι χωρίς νόημα σκέψεις μου, μού δείχνουν έναν κόσμο χωρίς νόημα

 

1. Αυτή είναι η πρώτη ιδέα που σχετίζεται με μια σημαντική φάση της διορθωτικής διαδικασίας, την αντιστροφή της σκέψης του κόσμου. 2Φαίνεται σαν να είναι ο κόσμος ο οποίος καθορίζει αυτά που αντιλαμβάνεσαι. 3Η σημερινή ιδέα πρωτοπαρουσιάζει την έννοια ότι οι σκέψεις σου καθορίζουν τον κόσμο που βλέπεις. 4Να είσαι πράγματι χαρούμενος όταν εξασκείσαι με αυτή την ιδέα στην αρχική της μορφή γιατί με  αυτήν την ιδέα η απελευθέρωση σου είναι σίγουρη. 5Το κλειδί της συγχώρεσης έγκειται σε αυτήν την ιδέα.
2. Οι περίοδοι εξάσκησης της σημερινής ιδέας πρέπει να γίνουν κάπως διαφορετικά από τις προηγούμενες. 2Άρχισε με τα μάτια σου κλειστά κι επανάλαβε την ιδέα αργά στον εαυτό σου. 3Μετά άνοιξε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου, κοντά και μακριά, ψηλά και χαμηλά, οπουδήποτε. 4Κατά την διάρκεια του ενός περίπου λεπτού που πρέπει να περάσεις χρησιμοποιώντας την ιδέα απλώς επανάλαβε την στον εαυτό σου, σιγουρευμένος ότι το κάνεις αυτό χωρίς βιασύνη και χωρίς αίσθηση πίεσης ή. προσπάθειας.
3. Για να κάνεις αυτές τις ασκήσεις με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, το βλέμμα πρέπει να πηγαίνει από το ένα πράγμα στο άλλο αρκετά γρήγορα επειδή δεν πρέπει να καθυστερεί ιδιαίτερα σε κανένα πράγμα. 2Οι λέξεις όμως πρέπει να χρησιμοποιούνται με έναν αβίαστο, ακόμα και νωχελικό τρόπο. 3Ιδιαίτερα η εισαγωγή αυτής της ιδέας πρέπει να ασκείται όσο το δυνατό πιο απλά. 4Περιέχει το θεμέλιο για την ειρήνη, την χαλάρωση και την απελευθέρωση από την ανησυχία, που προσπαθούμε να πετύχουμε. 5Την ώρα που τελειώνεις τις ασκήσεις, κλείσε τα μάτια σου κι επανάλαβε αργά την ιδέα στον εαυτό σου ακόμα μια φορά.
4. Τρεις περίοδοι εξάσκησης σήμερα μάλλον θα είναι αρκετές. 2Αν όμως υπάρχει μικρή ή καθόλου αίσθηση δυσφορίας κι μια τάση να κάνεις περισσότε­ρες, τότε μπορεί να γίνουν μέχρι πέντε φορές. 3Περισσότερο από αυτό δεν συνιστάται.

 


 

Share