Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 14
Ο Θεός δεν δημιούργησε έναν κόσμο δίχως νόημα

 

1. Η σημερινή ιδέα είναι, φυσικά ο λόγος που ένας κόσμος δίχως νόημα είναι αδύνατον. 2Αυτό που ο Θεός δεν δημιούργησε, δεν υπάρχει. 3Και οτιδήποτε υπάρχει, υπάρχει όπως Αυτός το δημιούργησε. 4Ο κόσμος που βλέπεις δεν έχει τίποτα να κάνει με την πραγματικότητα. 5Είναι φτιαγμένος από σένα και δεν υπάρχει.
2. Οι σημερινές ασκήσεις πρέπει να γίνουν με τα μάτια κλειστά καθ᾽ όλη την διάρκεια τους. 2Η περίοδος έρευνας του νου σου πρέπει να είναι μικρή, το πολύ ένα λεπτό. 3Μην κάνεις αυτές τις ασκήσεις πάνω από τρεις φορές την ημέρα εκτός και αν σου είναι ευχάριστες. 4Αν το κάνεις αυτό θα είναι επειδή καταλαβαίνεις πραγματικά τον λόγο για τον οποίο γίνονται.
3. Η σημερινή ιδέα είναι ένα άλλο βήμα να μάθεις να εγκαταλείπεις τις σκέψεις που έχεις γράψει πάνω στο κόσμο και στην θέση τους να βλέπεις τον Λόγο του Θεού. 2Τα πρώτα βήματα σε αυτή την ανταλλαγή, η οποία στα αλήθεια μπορεί να αποκαλεστεί σωτηρία, μπορεί να είναι αρκετά δύσκολα, ακόμα και οδυνηρά. 3Μερικά από αυτά τα βήματα θα σε οδηγήσουν κατ᾽ ευθείαν στο φόβο. 4Δεν θα εγκαταλειφθείς εκεί. 5Θα πας πολύ πέρα από αυτά. 6Η κατεύθυνση μας είναι προς την τέλεια ασφάλεια και την τέλεια ειρήνη.
4. Με τα μάτια σου κλειστά, σκέψου όλα τα φρικτά πράγματα στον κόσμο που έρχονται στο νου σου. 2Ονόμασε το καθένα καθώς περνά από το νου σου και μετά αρνήσου την πραγματικότητά του. 3Ο Θεός δεν το δημιούργησε και επομένως δεν είναι πραγματικό. 4Για παράδειγμα πες:

5Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτό τον πόλεμο κι επομένως δεν είναι πραγματικός.
6Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτό το αεροπορικό δυστύχημα κι επομένως δεν είναι πραγματικό.
7Ο Θεός δεν δημιούργησε αυτή την καταστροφή κι επομένως δεν είναι πραγματική.

5. Κατάλληλα αντικείμενα για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας περι­λαμβάνουν όλα αυτά που φοβάσαι ότι θα μπορούσαν να συμβούν σε σένα ή σε αυτούς για τους οποίους νοιάζεσαι. 2Σε κάθε περίπτωση, ονόμασε την «συμφορά» αρκετά συγκεκριμένα. 3Μην χρησιμοποιείς γενικούς όρους. 4Για παράδειγμα, μην λες ότι «ο Θεός δεν δημιούργησε ασθένειες», αλλά πες ότι “ο Θεός δεν δημιούργησε καρκίνο” ή καρδιακές προσβολές ή οτιδήποτε σε φοβίζει».
6. Είναι η προσωπική  συλλογή σου φρικτών πραγμάτων αυτά που κοιτάζεις. 2Αυτά τα πράγματα είναι μέρος του κόσμου που βλέπεις. 3Μερικά από αυτά είναι κοινές ψευδαισθήσεις κι άλλα είναι μέρος της προσωπικής σου κόλασης. 4Δεν έχει σημασία. 5Αυτό που ο Θεός δεν δημιούργησε μπορεί να υπάρχει μόνο στον δικό σου νου, ξέχωρα από το δικό Του. 6Επομένως δεν έχει νόημα. 7Σε αναγνώριση αυτού του γεγονότος, τέλειωνε τις περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα:

8Ο Θεός δεν δημιούργησε ένα κόσμο δίχως νόημα.

7. Φυσικά εκτός από τις περιόδους εξάσκησης, η σημερινή ιδέα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε οτιδήποτε σε ενοχλεί κατά την διάρκεια της ημέρας. 2Να είσαι πολύ συγκεκριμένος στην εφαρμογή της.3Λέγε:

4Ο Θεός δεν δημιούργησε ένα κόσμο δίχως νόημα. 5Δεν δημιούργησε (συγκεκριμενοποίησε την κατάσταση που σε ενοχλεί) κι επομένως δεν είναι πραγματικό.

 


 

 

Share