Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 15
Οι σκέψεις μου είναι εικόνες που έχω φτιάξει

 

1. Ο λόγος που δεν αναγνωρίζεις τις σκέψεις, που νομίζεις ότι σκέφτεσαι, σαν ένα τίποτα είναι ότι εμφανίζονται σαν εικόνες. 2Νομίζεις ότι τις σκέφτεσαι κι έτσι νομίζεις ότι τις βλέπεις. 3Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο η «όραση» σου φτιάχτηκε. “Αυτή είναι η λειτουργία που έχεις δώσει στα σωματικά σου μάτια. 5Δεν είναι όραση. 6Είναι εικονοποίηση. 7Παίρνει την θέση της όρασης, αντικαθιστώντας την αληθινή όραση με ψευδαισθήσεις .
2. Αυτή η εισαγωγική ιδέα στην διαδικασία της εικονοποίησης που αποκαλείς όραση δεν έχει πολύ νόημα για σένα. 2Θα αρχίσεις να την καταλαβαίνεις όταν θα έχεις δει μικρές παρυφές φωτός γύρω από τα ίδια οικεία αντικείμενα τα οποία βλέπεις τώρα. 3Αυτή είναι η αρετή της πραγματικής όρασης. 4Μπορεί να είσαι σίγουρος ότι η πραγματική όραση θα έρθει γρήγορα όταν αυτό θα έχει συμβεί.
3. Καθώς προχωρούμε, μπορεί να έχεις πολλά «επεισόδια φωτός». 2Αυτά μπορεί να πάρουν πολλές διαφορετικές μορφές, μερικές από τις οποίες μπορεί να είναι εντελώς απροσδόκητες. 3Μην τις φοβηθείς. 4Είναι σημάδια ότι επιτέλους ανοίγεις τα μάτια σου. 5Δεν θα παραμείνουν όμως, επειδή απλώς συμβολίζουν την αληθινή αντίληψη και δεν έχουν σχέση με την γνώση. 6Αυτές οι ασκήσεις δεν θα σου αποκαλύψουν γνώση. 7Αλλά θα προετοιμάσουν τον δρόμο για αυτήν.
4. Για την εξάσκηση της σημερινής ιδέας, επανάλαβέ την πρώτα στον εαυτό σου και μετά εφάρμοσέ την σε οτιδήποτε βλέπεις γύρω σου, χρησιμοποιώντας το όνομα του και συνεχίζοντας να το κοιτάζεις καθώς λέγεις:

2Αυτό…………..είναι μια εικόνα, που έχω φτιάξει.
3Εκείνο………. είναι μια εικόνα που έχω φτιάξει.

4Δεν είναι αναγκαίο να συμπεριλάβεις ένα μεγάλο αριθμό συγκεκριμένων αντικειμένων για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας. 5Είναι αναγκαίο όμως να συνεχίζεις να κοιτάς κάθε αντικείμενο καθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα στον εαυτό σου. 6Η ιδέα πρέπει να επαναλαμβάνεται αρκετά αργά κάθε φορά.
5. Αν και είναι φανερό ότι δεν θα μπορέσεις να εφαρμόσεις την ιδέα σε πάρα πολλά πράγματα κατά την διάρκεια του ενός περίπου λεπτού εξάσκη­σης που συνιστάται, προσπάθησε να κάνεις την επιλογή αυτών των πραγμάτων όσο το δυνατόν πιο τυχαία. 2Λιγότερο από ένα λεπτό θα είναι αρκετό για την κάθε περίοδο εξάσκησης αν αρχίσεις να αισθάνεσαι άβολα. 3Μην κάνεις πάνω από τρεις περιόδους εφαρμογής για την σημερινή ιδέα εκτός αν αισθάνεσαι πολύ άνετα με αυτήν και μην ξεπεράσεις τις τέσσερις. 4Ωστόσο η ιδέα μπορεί να εφαρμόζεται όπως χρειάζεται, κατά την διάρκεια της ημέρας.

Share