Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 17
Δεν βλέπω ουδέτερα πράγματα

 

1. Αυτή η ιδέα είναι ένα άλλο βήμα προς την κατεύθυνση της αναγνώρι­σης της αιτίας και του αιτιατού όπως πραγματικά λειτουργούν στον κόσμο. 2Δεν βλέπεις ουδέτερα πράγματα επειδή δεν έχεις ουδέτερες σκέψεις. 3Είναι πάντα η σκέψη που έρχεται πρώτη, παρά τον πειρασμό να πιστεύεις ότι το αντίστροφο συμβαίνει. 4Ο κόσμος δεν νομίζει ότι έτσι είναι τα πράγματα αλλά εσύ πρέπει να μάθεις ότι αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτεσαι. 5Αν δεν ήταν έτσι, τότε η αντίληψη δεν θα είχε αιτία και η ίδια θα ήταν η αιτία της πραγματικότητας. 6Λαμβάνοντας όμως υπ᾽ όψιν την πολύ μεταβλητή της φύση, αυτό δεν είναι πιθανό.
2. Κατά την εφαρμογή της σημερινής ιδέας, πες στον εαυτό σου με τα μάτια ανοιχτά:

2Δεν βλέπω ουδέτερα πράγματα επειδή δεν έχω ουδέτερες σκέψεις.

3Μετά κοίτα γύρω σου, κρατώντας το βλέμμα σου στο κάθε πράγμα που παρατηρείς για αρκετό χρόνο ώστε να πεις:

4Δεν βλέπω ένα ουδέτερο…………..επειδή οι σκέψεις μου για…………. δεν είναι ουδέτερες.

5Για παράδειγμα, μπορείς να πεις :

6Δεν βλέπω έναν ουδέτερο τοίχο επειδή οι σκέψεις μου για τους τοίχους δεν είναι ουδέτερες.
7Δεν βλέπω ένα ουδέτερο σώμα επειδή οι σκέψεις μου για τα σώματα δεν είναι ουδέτερες.

3. Ως συνήθως, είναι πολύ σημαντικό να μην κάνεις διακρίσεις μεταξύ του τι πιστεύεις ότι είναι έμψυχο ή άψυχο, ευχάριστο ή δυσάρεστο. 2Ανεξάρτητα του τι μπορεί  να πιστεύεις, δεν βλέπεις τίποτα που είναι πραγματικά ζωντανό ή πραγματικά χαρούμενο. 3Ο λόγος για αυτό είναι ότι δεν έχεις ακόμα αντιληφθεί οποιαδήποτε σκέψη που να είναι πραγματικά αληθινή κι επομένως πραγματικά χαρμόσυνη.
4. Τρεις ή τέσσερις συγκεκριμένες περίοδοι εξάσκησης συνιστώνται κι όχι λιγότερες από τρεις απαιτούνται για το μεγαλύτερο δυνατό όφελος, ακόμα κι αν συναντήσεις αντίσταση. 2Αν συναντήσεις αντίσταση, όμως, η διάρκεια της κάθε περιόδου εξάσκησης μπορεί να μειωθεί σε λιγότερο από το ένα περίπου λεπτό που συνιστάται.


 

Share