Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
ΜΑΘΗΜΑ 2
Εγώ έχω δώσει, σε ό,τι βλέπω σε αυτό το δωμάτιο (σε αυτόν τον δρόμο, από αυτό το παράθυρο, σε αυτό το μέρος) όλο το νόημα που έχει για μένα.

1. Οι ασκήσεις που χρησιμοποιούν αυτή την ιδέα είναι οι ίδιες όπως αυτές του πρώτου μαθήματος. 2Aρχισε με τα πράγματα που είναι κοντά σου και εφάρμοσε την ιδέα σε οτιδήποτε βλέπεις. 3Μετά αύξησε την εμβέλειά σου. 4Γυρίσε το κεφάλι σου έτσι ώστε να συμπεριλάβεις οτιδήπο­τε βρίσκεται δεξιά και αριστερά σου. 5Αν είναι δυνατόν, γύρισε πίσω σου ώστε να συμπεριλάβεις οτιδήποτε βρίσκεται εκεί. Όσο είναι δυνατόν μην κάνεις καμιά διάκριση ως προς τα πράγματα που διαλέγεις για την εφαρμογή της ιδέας, μην συγκεντρώνεσαι σε ορισμένα πράγματα ιδιαίτερα και μην επιχειρήσεις να συμπεριλάβεις καθετί που βλέπεις σε μια συγκεκριμένη περιοχή γιατί διαφορετικά θα δημιουργήσεις ένταση.
2. Απλώς κοιτάζεις γύρω σου χαλαρά και αρκετά γρήγορα, προσπαθών­τας να αποφύγεις την επιλογή βάσει μεγέθους, φωτεινότητας, χρώματος, υλικού ή της σχετικής σημασίας που τα διάφορα πράγματα έχουν για σένα. 2Πάρε τα αντικείμενα απλώς όπως τα βλέπεις 3Προσπάθησε να εφαρμόσε­ις την άσκηση με την ίδια ευκολία σε ένα ανθρώπινο σώμα ή σε ένα κουμπί, σε μια μύγα ή πάτωμα, σε ένα χέρι ή σε ένα μήλο. 4Το μοναδικό κριτήριο για την εφαρμογή της ιδέας σε οτιδήποτε, είναι απλώς ότι έπεσε στο βλέμμα σου. 5Μην επιχειρήσεις να συμπεριλάβεις κάτι ιδιαίτερο, αλλά σιγουρέψου ότι δεν κάνεις εξαιρείται κάτι ιδιαίτερα.


 

Share