Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 20
Είμαι αποφασισμένος να δω

 

1. Μέχρι τώρα είμαστε αρκετά άνετοι σχετικά με τις περιόδους εξάσκησης. 2Πρακτικά, δεν έχει γίνει καμία απόπειρα να διευθύνουμε την ώρα εφαρμογής τους, ελάχιστη προσπάθεια έχει απαιτηθεί κι ούτε καν ενεργός συμμετοχή κι ενδιαφέρον δεν έχουν ζητηθεί. 3Αυτή η προσέγγιση ήταν σκόπιμα και πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη. 4Δεν έχουμε ξεχάσει την αποφασιστικής σημασίας μεταστροφή του τρόπου που σκέφτεσαι. 5Η σωτηρία του κόσμου εξαρτάται από αυτήν. 6Όμως, δεν θα δεις αν νομίζεις ότι καταπιέζεσαι κι αν υποκύψεις σε δυσαρέσκεια και εναντίωση.
2. Αυτή είναι η πρώτη μας απόπειρα να εισάγουμε μια δομή. 2Μην το ερμηνεύσεις λανθασμένα σαν μια προσπά­θεια να εξασκήσουμε καταναγκασμό ή πίεση. 3Θέλεις την σωτηρία. 4Θέλεις να είσαι ευτυχισμένος. 5Θέλεις την ειρήνη. 6Όλα όμως αυτά δεν τα έχεις τώρα επειδή ο νους σου είναι τελείως απειθάρχητος και δεν μπορείς να διακρίνεις μεταξύ της χαράς και της λύπης, της ευχαρίστησης και του πόνου, της αγάπης και του φόβου. 7Τώρα μαθαίνεις να τα ξεχωρίζεις. 8Και μεγάλη πράγματι θα είναι η αμοιβή σου.
3. Την απόφασή σου να δεις, είναι το μόνο που ζητά η όραση. 2Ό,τι θέλεις είναι δικό σου. 3Μην κάνεις το λάθος και νομίσεις ότι η μικρή προσπάθεια που ζητείται από σένα είναι μια ένδειξη ότι ο στόχος μας έχει μικρή αξία. 4Μπορεί η σωτηρία του κόσμου να είναι ένας ασήμαντος στόχος; 5Και μπορεί ο κόσμος να σωθεί αν εσύ δεν σωθείς; 6Ο Θεός έχει έναν Υιό και αυτός ο Υιός είναι η ανάσταση και η ζωή. 7Το θέλημα Του γίνεται, επειδή όλη η δύναμη του έχει δοθεί στον ουρανό και στην γη. 8Με την αποφασιστικότητά σου να δεις  η όραση σού δίνεται .
4. Οι σημερινές ασκήσεις αποτελούνται από το να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου σε όλη την διάρκεια της ημέρας ότι θέλεις να δεις. 2Η σημερινή ιδέα επίσης σιωπηλά υπαινίσσεται την αναγνώριση ότι τώρα δεν βλέπεις. 3Επομένως, καθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα, δηλώνεις ότι είσαι αποφασι­σμένος να αλλάξεις την τωρινή σου κατάσταση για μια καλύτερη κατάσταση που πραγματικά θέλεις.
5. Επανάλαβε την σημερινή ιδέα αργά και θετικά τουλάχι­στον δύο φορές την ώρα σήμερα, προσπαθώντας να το κάνεις αυτό κάθε μισή ώρα. 2Μην στενοχωριέσαι αν ξεχνάς να το κάνεις αλλά όμως κάνε μια πραγματική προσπάθεια να το θυμάσαι. 3Οι επιπλέον επαναλήψεις θα πρέπει να εφαρμόζονται σε οποιαδήποτε κατάσταση, πρόσωπο, ή γεγονός που σε ταράζει. 4Όλα αυτά μπορείς να τα δεις διαφορετικό και θα τα δεις.5 Ό,τι επιθυμείς, θα το δεις. 6Αυτός είναι ο πραγματικός νόμος της αιτίας και αποτελέ­σματος όπως λειτουργεί στον κόσμο.

Share