Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 22
Ό,τι βλέπω είναι μια μορφή εκδίκησης

 

1. Η σημερινή ιδέα περιγράφει με ακρίβεια τον τρόπο με τον οποίο, οποιοσδήποτε κρατά σκέψεις επίθεσης στο νου του, πρέπει να βλέπει τον κόσμο. 2‘Εχοντας προβάλλει τον θυμό του πάνω στον κόσμο βλέπει την εκδίκηση έτοιμη να τον πλήξει. 3Έτσι αντιλαμβάνεται την δική του επίθεση σαν αυτοάμυνα. 4Αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο ένας φαύλος κύκλος μέχρι να γίνει πρόθυμος να αλλάξει τον τρόπο που βλέπει. 5Διαφορετικά, σκέψεις επίθεσης και αντεπίθεσης θα τον απασχολούν και θα κατοικούν ολόκληρο τον κόσμο του. 6Τι πνευματική γαλήνη είναι δυνατή για αυτόν τότε;
2. Είναι από αυτήν την άγρια φαντασίωση που θέλεις να διαφύγεις. 2Δεν είναι χαρούμενα νέα να μάθεις ότι δεν είναι πραγματική; 3Δεν είναι μια χαρμόσυνη ανακάλυψη να διαπιστώσεις ότι μπορείς να δραπετεύσεις; 4Έφτιαξες αυτό που θα ήθελες να καταστρέψεις,, καθετί που μισείς και θα ήθελες να επιτεθείς και να σκοτώσεις. 5Όλα αυτά που φοβάσαι δεν υπάρχουν.
3. Κοίτα τον κόσμο γύρω σου τουλάχιστον πέντε φορές σήμερα, για ένα τουλάχιστον λεπτό κάθε φορά. 2Καθώς τα μάτια σου κινούνται αργά από το ένα αντικείμενο στο άλλο, από το ένα σώμα στο άλλο, πες στον εαυτό σου:

3Βλέπω μόνο τα φθαρτά.
4Δεν βλέπω τίποτα που θα διαρκέσει.
5‘Ο,τι βλέπω δεν είναι πραγματικό.
6Ό,τι βλέπω είναι μια μορφή εκδίκησης.

7Στο τέλος κάθε περιόδου εξάσκησης ρώτησε τον εαυτό σου:

8Αυτός είναι ο κόσμος που πραγματικά θέλω να βλέπω;

9Η απάντηση είναι ασφαλώς ολοφάνερη.

 


 

Share