Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 23
Μπορώ να διαφύγω από τον κόσμο που βλέπω εγκαταλείποντας τις επιθετικές σκέψεις

 

1. Η σημερινή ιδέα περιέχει τον μόνο τρόπο διαφυγής από τον φόβο, που μπορεί ποτέ να πετύχει. 2Τίποτα άλλο δεν θα πετύχει, οτιδήποτε άλλο δεν έχει νόημα. 3Όμως αυτός ο τρόπος δεν μπορεί να αποτύχει. 4Κάθε σκέψη που έχεις, αποτελεί κάποιο κομμάτι του κόσμου που βλέπεις. 5Είναι λοιπόν, με τις σκέψεις σου, με τις οποίες πρέπει να εργαστούμε, αν πρόκειται να αλλάξει η αντίληψή σου  για τον κόσμο.
2. Εάν η αιτία του κόσμου που βλέπεις είναι οι επιθετικές σκέψεις, πρέπει να μάθεις ότι αυτές τις σκέψεις είναι που δεν θέλεις. 2Δεν έχει νόημα να λυπάσαι τον κόσμο. 3Δεν υπάρχει λόγος να προσπα­θείς να αλλάξεις τον κόσμο. 4Είναι ανίκανος για αλλαγή επειδή είναι απλώς ένα αποτέλεσμα. 5Όμως, πράγματι, έχει νόημα να αλλάξεις τις σκέψεις σου για τον κόσμο. 6Σε αυτή την περίπτωση, αλλάζεις την αιτία. 7Το αποτέλεσμα θα αλλάξει αυτόματα.
3. Ο κόσμος που βλέπεις είναι ένας εκδικητικός κόσμος και καθετί μέσα σε αυτόν είναι ένα σύμβολο εκδίκησης. 2Κάθε μια από τις αντιλήψεις σου της «εξωτερικής πραγματικότητας» είναι μια απεικόνιση των δικών σου επιθετικών σκέψεων. 3Δικαιολογημένα μπορεί κάποιος να ρωτήσει αν αυτό μπορεί να αποκαλεστεί όραση. 4Δεν είναι η φαντασίωση μια καλύτερη λέξη για αυτή την διαδικασία, και η παραίσθηση ένας πιο κατάλληλος όρος για το αποτέλεσμα;
4. Βλέπεις τον κόσμο που έχεις φτιάξει, αλλά δεν βλέπεις τον εαυτό σου ως τον κατασκευαστή των εικόνων. 2Δεν μπορείς να σωθείς από τον κόσμο, αλλά μπορείς να διαφύγεις από την αιτία του. 3Αυτό είναι το νόημα της σωτηρίας, γιατί που θα είναι ο κόσμος που βλέπεις όταν η αιτία του θα έχει εξαφανιστεί; 4´Η όραση έχει ήδη μια αντικατάσταση για το καθετί που νομίζεις ότι βλέπεις τώρα. 5Η ομορφιά μπορεί να φωτίσει τις εικόνες σου και να τις μεταμορφώσει ώστε να τις αγαπήσεις, αν και είχαν φτιαχτεί από μίσος. 6Γιατί από δω και μπρος δεν θα τις φτιάχνεις μόνος σου.
5. Η σημερινή ιδέα πρωτοπαρουσιάζει την σκέψη ότι δεν είσαι παγιδευμέ­νος στον κόσμο που βλέπεις, επειδή η αιτία του μπορεί να αλλαχτεί. 2Αυτή η αλλαγή χρειάζεται πρώτα την αναγνώριση της αιτίας και μετά την εγκατάλειψη της, έτσι ώστε να μπορεί να αντικατασταθεί. 3Τα δύο πρώτα βήματα σε αυτή την διαδικασία χρειάζονται την συνεργασία σου. 4Το τελευταίο δεν την χρειάζεται. 5Οι εικόνες σου έχουν ήδη αντικατασταθεί. 6Κάνοντας τα δύο πρώτα βήματα, θα δεις ότι έτσι είναι.
6. Εκτός από την χρήση της στην διάρκεια της ημέρας, οσάκις παραστεί ανάγκη, πέντε περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας. 2Καθώς κοιτάζεις γύρω σου επανάλαβε αργά την ιδέα πρώτα στον εαυτό σου και μετά κλείσε τα μάτια σου και αφιέρωσε περίπου ένα λεπτό ερευνώντας τον νού σου για όσες περισσότερες επιθετικές σκέψεις σού προκύπτουν. 3Καθώς καθεμιά περνά από το νου σου, λέγε:

4Μπορώ να διαφύγω από τον κόσμο που βλέπω εγκαταλείποντας
τις επιθετικές σκέψεις για …………………………………………..

5Κράτα κάθε επιθετική σκέψη στο νου σου καθώς λες αυτό και μετά άφηνε αυτή την σκέψη και προχώρα στην επόμενη.
7. Κατά τις περιόδους εξάσκησης, σιγουρέψου ότι περιλαμβάνεις και τις σκέψεις ότι επιτίθεσαι και τις σκέψεις ότι σού επιτίθενται. 2Τα αποτελέσματα τους είναι ακριβώς τα ίδια επειδή είναι ακριβώς ίδιες. 3Ακόμα δεν το αναγνωρίζεις αυτό και το μόνο που σού ζητείται προς το παρόν είναι να τις μεταχειριστείς ως ίδιες κατά τις σημερινές περιόδους εξάσκησης. 4Είμαστε ακόμα στο στάδιο της αναγνώρισης της αιτίας του κόσμου που βλέπεις. 5Όταν τελικά μάθεις ότι οι σκέψεις ότι επιτίθεσαι και οι σκέψεις ότι έχεις δεχτεί επίθεση δεν είναι διαφορετικές, θα είσαι έτοιμος να εγκαταλείψεις την αιτία του κόσμου που βλέπεις.

 


 

Share