Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 28
Πάνω από όλα θέλω να δω τα πράγματα διαφορετικά

 

1. Σήμερα πράγματι δίνουμε μια συγκεκριμένη εφαρμογή για την χθεσινή ιδέα. 2Σε αυτές τις περιόδους εξάσκησης θα κάνεις μια σειρά συγκεκριμένων δεσμεύσεων. 3Το ερώτημα αν θα τις κρατήσεις στο μέλλον δεν μας αφορά εδώ. 4Εάν είσαι πρόθυμος τουλάχιστον να τις κάνεις τώρα, έχεις ήδη αρχίσει να τις διατηρείς. 5Και ακόμα είμαστε στην αρχή.
2. Μπορεί να αναρωτηθείς γιατί είναι σημαντικό, για παράδειγμα, να πεις: “Πάνω από όλα θέλω να δω αυτό το τραπέζι διαφορετικά”. 2Αυτό από μόνο του δεν είναι καθόλου σημαντικό. 3Αλλά όμως τι είναι μόνο του; 4Και τι σημαίνει “από μόνο του”; 5Βλέπεις πολλά ξεχωριστά πράγματα γύρω σου, το οποίο πραγματικά σημαίνει ότι δεν βλέπεις τίποτα. 6Είτε βλέπεις είτε όχι. 7Όταν έχεις δει ένα πράγμα διαφορετικά, θα δεις όλα τα πράγματα διαφορετικά. 8Το φως που θα δεις σε οποιοδήποτε από αυτά είναι το ίδιο φως που θα δεις σε όλα.
3. Όταν λες “πάνω από όλα θέλω να δω αυτό το τραπέζι διαφορετικά” δεσμεύεσαι να αποσύρεις τις προκαταλήψεις σου για το τραπέζι και να ανοίξεις το νου σου στο τι είναι και για ποιό σκοπό υπάρχει. 2Δεν δίνεις τον ορισμό του με όρους του παρελθόντος. 3Αντί να του πεις τι είναι, ρωτάς τι είναι. 4Δεν δεσμεύεις το νόημα του στην πολύ μικρή σου εμπειρία με τραπέζια, ούτε περιορίζεις τον σκοπό του στις μικρές προσωπικές σου σκέψεις.
4. Δεν θα ρωτήσεις αυτό που έχεις ήδη καθορίσει. 2Κι ο σκοπός αυτών των ασκήσεων είναι να κάνεις ερωτήσεις και να λάβεις τις απαντήσεις. 3Λέγοντας ότι “πάνω από όλα θέλω να δω αυτό το τραπέζι διαφορετικά”, δεσμεύεις τον εαυτό σου να δει. 4Δεν είναι μια αποκλειστική δέσμευση. 5Είναι μια δέσμευση που εφαρμόζεται τόσο στο τραπέζι όσο και σε οτιδήποτε άλλο ούτε λιγότερο, ούτε περισσότερο.
5. Είναι γεγονός ότι θα μπορούσες να αποκτήσεις όραση μόνο από το τραπέζι, αν θά ήθελες να αποσύρεις από αυτό όλες τις δικές σου ιδέες και να το κοίταζες με ένα εντελώς ανοιχτό νου. 2Έχει να σου δείξει κάτι, κάτι όμορφο, καθαρό και άπειρης αξίας, γεμάτο ευτυχία και ελπίδα. 3Κρυμμένος κάτω από όλες τις ιδέες σου γι’ αυτό το τραπέζι βρίσκεται ο αληθινός του σκοπός, ο σκοπός που μοιράζεται με όλο το σύμπαν.
6. Επομένως, χρησιμοποιώντας το τραπέζι σαν ένα αντικείμενο για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας,  ζητάς πραγματικά να δεις τον σκοπό του σύμπαντος. 2Θα ζητήσεις το ίδιο πράγμα από κάθε αντικείμε­νο που θα χρησιμοποιήσεις κατά τις περιόδους εξάσκησης. 3Και δεσμεύε­σαι με το καθένα από αυτά, να αφήσεις τον σκοπό του να σου αποκαλυφθεί, αντί να βάζεις την δική σου κρίση.
7. Θα έχουμε έξι δίλεπτες περιόδους εξάσκησης σήμερα στις οποίες πρώτα δηλώνεις την ιδέα και μετά την εφαρμόζεις σε οτιδήποτε είναι γύρω σου. 2Όχι μόνο πρέπει τα αντικείμενα να διαλεχτούν τυχαία αλλά και πρέπει να εφαρμόσεις την ιδέα με την ίδια ειλικρίνεια στο καθένα από αυτά, σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσεις την ίδια αξία σε όλα ως προς τη συνεισφορά τους στην όρασή σου.
8. Ως συνήθως, οι εφαρμογές πρέπει να περιλαμβάνουν το όνομα του αντικειμένου στο οποίο τυχαίνει να πέφτει η ματιά σου και πρέπει να κρατάς το βλέμμα σου πάνω σε αυτό, καθώς λες:

2Πάνω από όλα θέλω να δω αυτό…………………….διαφορετικά.

3Κάθε εφαρμογή της ιδέας πρέπει να γίνεται αρκετά αργά και όσο το δυνατό πιο βαθυστόχαστα. 4Δεν υπάρχει καμία βιασύνη.


 

Share