Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 29
Ο Θεός είναι σε οτιδήποτε βλέπω

 

1. Η σημερινή ιδέα εξηγεί γιατί μπορείς να δεις όλο τον σκοπό στο καθετί. 2Εξηγεί γιατί τίποτα δεν είναι διαχωρισμένο, από μόνο του ή μέσα στον εαυτό του. 3Και εξηγεί γιατί οτιδήποτε βλέπεις δεν σημαίνει τίποτα. 4Στην πραγματικό­τητα εξηγεί κάθε ιδέα που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα, και επίσης όλες αυτές που ακολουθούν. 5Η σημερινή ιδέα είναι όλο το θεμέλιο της όρασης.
2. Πιθανώς να βρεις αυτή την ιδέα πολύ δυσνόητη προς το παρόν. 2Μπορεί να την βρεις ανόητη, ασεβή, χωρίς νόημα, αστεία, ακόμα και απαράδεκτη. 3Σίγουρα ο Θεός δεν βρίσκεται σε ένα τραπέζι, για παράδειγμα, όπως το βλέπεις. 4Χθες όμως τονίσαμε ιδιαίτερα ότι ένα τραπέζι μοιράζεται τον σκοπό του σύμπαντος. 5Και ό,τι μοιράζεται τον σκοπό του σύμπαντος μοιράζεται τον σκοπό του Δημιουργού του.
3. Προσπάθησε, λοιπόν, σήμερα, να αρχίσεις να μαθαίνεις πώς να κοιτάζεις όλα τα πράγματα με αγάπη, εκτίμηση και ανοικτό νου. 2Δεν τα βλέπεις τώρα. 3Θάθελες να γνωρίζεις τι υπάρχει μέσα τους; 4Τίποτα δεν είναι όπως σου φαίνεται. 5Ο άγιος σκοπός τους βρίσκεται πέρα από την μικρή σου εμβέλεια. 6Όταν η όραση, σού δείξει την αγιοσύνη που φωτίζει τον κόσμο, θα καταλάβεις τέλεια την σημερινή ιδέα. 7Και δεν θα καταλαβαίνεις πώς μπορούσες ποτέ να την έχεις βρει δύσκολη.
4. Οι έξι δίλεπτες περίοδοι εξάσκησης για σήμερα θα πρέπει να ακολουθή­σουν ένα γνωστό πια πρότυπο: Άρχισε επαναλαμβάνοντας την ιδέα στον εαυτό σου και μετά εφάρμοσε την σε διάφορα αντικείμενα γύρω σου, που διαλέγεις τυχαία, ονομάζοντας το κάθε ένα συγκεκριμένα. 2Προσπάθησε να αποφύγεις την τάση να διευθύνεις την επιλογή αυτών των αντικειμένων, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ιδιαίτερα δελεαστικό σε σχέση με την σημερινή ιδέα εξαιτίας της εντελώς ξενικής της φύσης. 3Να θυμάσαι ότι οποιαδήποτε διάταξη επιβάλλεις σε αυτή την άσκηση είναι εξίσου ξενική στην πραγματικότητα.
5. Επομένως, ο κατάλογος των θεμάτων σου θα πρέπει να είναι όσο το δυνατό ανεξάρτητος από ιδίαν επιλογή. 2Για παράδειγμα, ένας κατάλληλος κατάλογος θα μπορούσε να συμπεριλάβει:

3ο Θεός είναι σε αυτή την κρεμάστρα.
4ο Θεός είναι σε αυτό το περιοδικό.
5ο Θεός είναι σε αυτό το δάχτυλο.
6ο Θεός είναι σε αυτή την λάμπα.
7ο Θεός είναι σε αυτό το σώμα.
8ο Θεός είναι σε αυτή την πόρτα.
9ο Θεός είναι σε αυτό το καλάθι αχρήστων.

10Επιπλέον των περιόδων εξάσκησης, επανάλαβε την σημερινή ιδέα τουλάχιστον μια φορά την ώρα, κοιτάζοντας αργά γύρω σου και λέγοντας την ιδέα στον εαυτό σου χωρίς βιασύνη. 11Τουλάχιστον μία ή δύο φορές  θα βιώσεις μια αίσθηση  ηρεμίας καθώς το κάνεις.

 


 

Share