Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 30
Ο Θεός υπάρχει στο καθετί που βλέπω επειδή ο Θεός υπάρχει στο νου μου

 

1. Η σημερινή ιδέα είναι η αφετηρία της όρασης. 2Από αυτή την ιδέα ο κόσμος θα αποκαλυφθεί μπροστά σου, και θα τον κοιτάξεις και θα δεις σε αυτόν κάτι που ποτέ πριν δεν είχες δει. 3Και ούτε καν αμυδρά ορατό δεν θα σου είναι αυτό που έβλεπες πριν.
2. Σήμερα προσπαθούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα νέο είδος «προβο­λής». 2Δεν επιχειρούμε να απαλλαγούμε από ό,τι δεν μας αρέσει βλέποντάς το έξω. 3Αντίθετα, προσπαθούμε να δούμε στον κόσμο αυτό που υπάρχει στο νου μας κι αυτό που θέλουμε να αναγνωρίσουμε  είναι εκεί. 4Έτσι προσπαθούμε να ενωθούμε με αυτό που βλέπουμε, αντί να το κρατάμε ξεχωριστά από εμάς. 5Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στην όραση και στον τρόπο που βλέπεις.
3. Η σημερινή ιδέα πρέπει να εφαρμόζεται όσο το δυνατό πιο συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας. 2Όποτε έχεις ένα λεπτό, επανάλαβέ την αργά στον εαυτό σου, κοιτάζοντας γύρω σου και προσπαθώντας να συνειδητοποιήσεις ότι η ιδέα εφαρμόζεται στο καθετί που πράγματι βλέπεις τώρα ή θα μπορούσες να δείς τώρα, αν βρισκόταν στην εμβέλεια της όρασης σου.
4. Η πραγματική όραση δεν περιορίζεται από τέτοιες έννοιες όπως «κοντά» και «μακριά». 2Για να βοηθηθείς να αρχίσεις να συνηθίζεις αυτή την ιδέα, προσπάθησε να σκεφτείς πράγματα πέρα από την ακτίνα της τωρινής σου κλίμακας, καθώς επίσης και αυτά που μπορείς πράγματι να βλέπεις, καθώς εφαρμόζεις την σημερινή ιδέα .
5. Η πραγματική όραση όχι μόνο δεν περιορίζεται από τον χώρο και την απόσταση, αλλά δεν εξαρτάται καθόλου από τα μάτια του σώματος. 2Ο νους είναι η μόνη της πηγή. 3Για να βοηθηθείς να εξοικειωθείς περισσότερο με αυτή την ιδέα, αφιέρωσε αρκετές περιόδους εξάσκησης στην εφαρμογή της σημερινής ιδέας με τα μάτια σου κλειστά, χρησιμο­ποιώντας οποιοδήποτε θέμα έρχεται στον νου σου και κοιτάζοντας εντός παρά προς τα έξω. 4Η σημερινή ιδέα είναι το ίδιο εφαρμόσιμη και στα δύο.

 


 

Share