Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 32
Εγώ έχω επινοήσει τον κόσμο που βλέπω

1.  Σήμερα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τo θέμα της αιτίας και του αποτελέσματος. 2Δεν είσαι το θύμα του κόσμου που βλέπεις, επειδή εσύ τον επινόησες. 3Μπορείς να τον εγκαταλεί­ψεις τόσο εύκολα όσο τον κατασκεύασες. 4Θα τον βλέπεις ή δεν θα τον βλέπεις όπως επιθυμείς. 5Εφόσον τον επιθυμείς θα τον βλέπεις, όταν δεν θα τον θέλεις πια  δεν θα είναι πλέον εκεί  για να τον δεις.
2. Η σημερινή ιδέα, όπως και οι προηγούμενες, είναι εφαρμόσιμη και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό σου κόσμο, οι οποίοι στην πραγματικότητα είναι ίδιοι. 2Επειδή όμως τους βλέπεις σαν διαφορετι­κούς οι σημερινοί περίοδοι εξάσκησης θα έχουν και πάλι δύο φάσεις: η μία αφορά τον κόσμο που βλέπεις έξω από σένα και η άλλη αφορά τον κόσμο που βλέπεις μέσα στο νου σου. 3Στις σημερινές ασκήσεις προσπάθησε να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι και οι δύο κόσμοι βρίσκονται στην φαντασία σου.
3. Και πάλι θα αρχίσουμε τις περιόδους εξάσκησης για το πρωί και το βράδυ επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα δύο ή τρεις φορές ενώ κοιτάζεις γύρω σου τον κόσμο που βλέπεις σαν να είναι έξω από σένα. 2Μετά κλείσε τα μάτια σου και κοίταξε γύρω σου στον εσωτερικό σου κόσμο. 3Προσπάθησε να μεταχειριστείς και τους δύο κόσμους όσο το δυνατό πιο όμοια. 4Χωρίς να βιάζεσαι, επανάλαβε την σημερινή ιδέα όσο πιο συχνἀ θέλεις καθώς παρακολουθείς τις εικόνες που η φαντασία σου φέρνει στην επίγνωση σου.
4. Για τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης συνιστάμε τρία με πέντε λεπτά, αλλά όχι λιγότερο από τρία λεπτά. 2Περισσότερα από πέντε λεπτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν βρίσκεις ότι η άσκηση σε ξεκουρά­ζει. 3 Για διευκόλυνση διάλεξε μια χρονική στιγμή που δεν  αναμένεις άλλα πράγματα να αποσπάσουν την προσοχή σου κι όταν αισθάνεσαι αρκετά έτοιμος.
5.  Αυτές οι ασκήσεις πρέπει επίσης να συνεχιστούν όσο το δυνατό πιο συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας. 2Στις  πιο σύντομες εφαρμογές επαναλάμβανε την ιδέα αργά καθώς επιθεωρείς τον εσωτερικό ή τον εξωτερικό σου κόσμο. 3Δεν έχει σημασία ποιον από τους δύο κόσμους διαλέγεις να κοιτάξεις.
6. Η σημερινή ιδέα πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως σε οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να σε ενοχλήσει. 2Εφόρμοσε την ιδέα λέγοντας στον εαυτό σου:

3Εγώ έχω επινοήσει αυτήν την κατάσταση όπως την βλέπω.

 


 

Share