Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 33
Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να κοιτάξω τον κόσμο

 

1. Η σημερινή ιδέα είναι μια απόπειρα να αναγνωρίσεις ότι μπορείς να αλλάξεις την  αντίληψη που έχεις και για τις εσωτερικές και για τις εξωτερικές πλευρές του κόσμου. 2Τουλάχιστον πέντε λεπτά πρέπει να αφιερωθούν για την εφαρμογή αυτής της ιδέας το πρωί και το βράδυ. 3Σε αυτές τις περιόδους εξάσκησης η ιδέα πρέπει να επαναλαμ­βάνεται όσο συχνά το βρίσκεις άνετο, ωστόσο είναι σημαντικό να μην βιάζεσαι. 4Να εναλλάσσεις την εξέταση των αντιλήψεων σου για τον εξωτερικό κόσμο, με την εξέταση των αντιλήψεων σου για τον εσωτερι­κό κόσμο, αλλά χωρίς να προκαλέσεις μία απότομη αίσθηση αλλαγής.
2. Απλά κοίταξε γύρω σου ανέμελα τον κόσμο που αντιλαμβάνεσαι, σαν να βρίσκεται έξω από εσένα, και μετά κλείσε τα μάτια σου κι εξέτασε τις εσωτερικές σου σκέψεις με την ίδια ανεμελιά. 2Προσπάθησε να παραμείνεις το ίδιο ανεπηρέαστος και από τους δύο κόσμους και να διατηρήσεις αυτή την αποδέσμευση καθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα κατά την διάρκεια όλης της ημέρας.
3. Οι πιο σύντομες περίοδοι εξάσκησης πρέπει να είναι όσο το δυνατό πιο συχνές. 2Συγκεκριμένες εφαρμογές της σημερινής ιδέας πρέπει επίσης να γίνονται αμέσως όταν οποιαδήποτε κατάσταση σε βάζει σε πειρασμό να ταραχτείς. 3Γι αυτές τις εφαρμογές, λέγε:

4Υπάρχει ένας άλλος τρόπος να το κοιτάξω αυτό.

4.Θυμήσου να εφαρμόσεις την σημερινή ιδέα την στιγμή που αντιλαμβάνε­σαι στενοχώρια. 2Μπορεί να είναι αναγκαίο να καθίσεις σιωπηλά για ένα περίπου λεπτό και να επαναλάβεις την ιδέα στον εαυτό σου αρκετές φορές. 3Πιθανώς, θα σε βοηθήσει να κλείσεις τα μάτια σου όταν κάνεις αυτού του είδους την εφαρμογή.

 


 

Share