Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 34
Θα μπορούσα να δω ειρήνη αντί για αυτό

 

1. Η σημερινή ιδέα αρχίζει να περιγράφει τις συνθήκες που επικρατούν στον άλλο τρόπο όρασης. 2Η ειρήνη του νου είναι καθαρά ένα εσωτερικό ζήτημα. 3Πρέπει να αρχίσει με τις δικές σου σκέψεις και μετά να απλωθεί προς τα έξω. 4Είναι από την ειρήνη του νου σου που μια ειρηνική αντίληψη του κόσμου προκύπτει.
2. Τρεις μεγαλύτερες περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται για τις σημερινές ασκήσεις. 2Προτείνονται μία το πρωί, μία το βράδυ και μία ακόμα σε κάποια στιγμή της ημέρας που αισθάνεσαι την μεγαλύτερη ετοιμότητα. 3΄Ολες οι εφαρμογές πρέπει να γίνονται με τα μάτια κλειστά. 4Είναι ο εσωτερικός σου κόσμος πάνω στον οποίο οι εφαρμογές της σημερινής ιδέας πρέπει να γίνουν.
3. Περίπου πέντε λεπτά εξέτασης του νου σου χρειάζονται για καθεμιά από τις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης. 2Ερεύνησε το νου σου για σκέψεις φόβου, για καταστάσεις που σου προκαλούν ανησυχία, για «ενοχλητικά» πρόσωπα ή γεγονότα, ή για οτιδήποτε άλλο για το οποίο τρέφεις  σκέψεις χωρίς αγάπη. 3Παρατήρησέ τα όλα αυτά ανέμελα, επαναλαμβάνοντας αργά τη σημερινή ιδέα καθώς τα παρακολουθείς να εμφανίζονται στο νου σου κι άφηνε το καθένα από αυτά να φύγει από το νου σου για να αντικατασταθεί από το επόμενο.
4. Εάν αρχίσεις να δυσκολεύεσαι να σκεφτείς συγκεκριμένα θέματα, συνέχισε να επαναλαμβάνεις την ιδέα στον εαυτό σου χωρίς να βιάζεσαι και χωρίς να την εφαρμόζεις σε κάτι συγκεκριμένο. 2Να σιγουρευτείς όμως ότι δεν κάνεις συγκεκριμένες εξαιρέσεις.
5. Οι πιο σύντομες εφαρμογές πρέπει να είναι συχνές και να γίνονται οποτεδήποτε αισθάνεσαι ότι η ειρήνη του νου σου κατά κάποιο τρόπο απειλείται. 2Ο σκοπός είναι να προστατεύσεις τον εαυτό σου από τον πειρασμό καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. 3Αν μια συγκεκριμένη μορφή πειρασμού έρθει στην αντίληψη σου, η άσκηση πρέπει να πάρει την παρακάτω μορφή:

4Θα μπορούσα να δω ειρήνη σε αυτή την κατάσταση αντί αυτού που βλέπω σε αυτήν τώρα.

6. Αν οι εισβολές στην ειρήνη του νου σου παίρνουν τη μορφή πιο γενικών δυσμενών συναισθημάτων, όπως κατάθλιψη, αγωνία, ή ανησυχία, χρησιμοποίησε την ιδέα στην αρχική της μορφή. 2Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι περισσότερο από μία εφαρμογή της σημερινής ιδέας για να σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι, σε μια οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατάσταση, προσπάθησε να αφιερώσεις μερικά λεπτά επαναλαμβάνοντας την ιδέα μέχρι να νιώσεις μια αίσθηση ανακούφισης. 3Θα σε βοηθήσει αν πεις στον εαυτό σου τα εξής:

4Μπορώ να αντικαταστήσω τα συναισθήματά μου της κατάθλιψης, αγωνίας, ή ανησυχίας (ή τις σκέψεις μου για αυτή την κατάσταση, πρόσωπο, ή γεγονός με ειρήνη.

 


 

Share