Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 35
Ο νους μου είναι μέρος του Νου του Θεού. Είμαι πολύ άγιος.

 

1. Η σημερινή ιδέα δεν περιγράφει τον τρόπο που βλέπεις τον εαυτό σου τώρα. 2Περιγράφει όμως αυτό που θα σου δείξει η όραση. 3Είναι δύσκολο για οποιονδήποτε που νομίζει ότι βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο να το πιστέψει αυτό για τον εαυτό του. 4‘Ομως ο λόγος για τον οποίο νομίζει ότι βρίσκεται σε αυτόν τον κόσμο είναι ότι δεν το πιστεύει.
2. Θα πιστέψεις ότι είσαι μέρος αυτού όπου νομίζεις ότι βρίσκεσαι. 2Ο λόγος για αυτό είναι ότι περιβάλλεις τον εαυτό σου με το περιβάλλον που θέλεις. 3Και θέλεις αυτό  να προστατεύσει την εικόνα του εαυτού σου που εσύ έχεις φτιάξει. 4Η εικόνα του εαυτού σου είναι μέρος του περιβάλλοντος. 5Αυτό που βλέπεις ενώ πιστεύεις ότι βρίσκεσαι μέσα σε αυτό, βλέπεται μέσα από τα μάτια της εικόνας. 6Αυτό δεν είναι όραση. 7Οι εικόνες δεν μπορούν να δουν.
3. Η σημερινή ιδέα παρουσιάζει μια πολύ διαφορετική άποψη του εαυτού σου. 2Θεμελιώνοντας την Πηγή σου θεμελιώνεις την Ταυτότητα σου, κι αυτή σε περιγράφει όπως πραγματικά πρέπει να είσαι στην αλήθεια. 3Θα χρησιμοποιήσουμε ένα κάπως διαφορετικό είδος εφαρμογής για την σημερι­νή ιδέα επειδή η έμφαση σήμερα είναι σε αυτόν που αντιλαμβάνεται, παρά στο τι αυτός αντιλαμβάνεται.
4. Για καθεμιά από τις τρεις πεντάλεπτες περιόδους εξάσκησης σήμερα, άρχισε επαναλαμβάνοντας την ιδέα στον εαυτό σου και μετά κλείσε τα μάτια σου και ερεύνησε το νου σου για τους διαφόρους περιγραφικούς όρους με τους οποίους βλέπεις τον εαυτό σου. 2Συμπεριέλαβε όλα τα χαρακτηριστικά που είναι βασισμένα στο εγώ και τα οποία αποδίδεις στον εαυτό σου, θετικά ή αρνητικά, επιθυμητά ή ανεπιθύμητα, μεγαλομανή ή υποτιμητικά. 3Όλα τους είναι το ίδιο ψεύτικα επειδή δεν βλέπεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια της αγιοσύνης.
5. Στην αρχή της περιόδου έρευνας του νου σου, είναι πιθανό ότι θα τονίσεις ιδιαίτερα αυτά που θεωρείς ότι είναι οι πιο αρνητικές πλευρές της αντίληψης του εαυτού σου. 2Προς το τέλος της άσκησης όμως είναι πιθανό ότι πιο αυτάρεσκοι όροι θα έρθουν στο νου σου. 3Προσπάθησε να αναγνωρίσεις ότι η κατεύθυνση των φαντασιώσεων σου για τον εαυτό σου δεν έχουν σημασία. 4Οι ψευδαισθήσεις δεν έχουν κατεύθυνση στην πραγματικότητα. 5Απλώς δεν είναι αληθινές.
6. Ένας κατάλληλος τυχαίος κατάλογος για την εφαρμογή της σημερινής ιδέας μπορεί να είναι ως ακολούθως:

2Βλέπω τον εαυτό μου σαν καταπιεσμένο.
3Βλέπω τον εαυτό μου σαν θλιμμένο.
4Βλέπω τον εαυτό μου σαν αποτυχημένο.
5Βλέπω τον εαυτό μου σαν απειλούμενο.
6Βλέπω τον εαυτό μου σαν ανήμπορο.
7Βλέπω τον εαυτό μου σαν νικητή.
8Βλέπω τον εαυτό μου σαν χαμένο.
9Βλέπω τον εαυτό μου σαν φιλάνθρωπο.
10Βλέπω τον εαυτό μου σαν ενάρετο.

7. Δεν πρέπει να σκεφτείς αυτούς τους όρους αφηρημένα. 2Θα έρθουν στο νου σου, καθώς διάφορες καταστάσεις πρόσωπα και γεγονότα στα οποία πήρες μέρος θα περάσουν από το νου σου. 3Διάλεξε μια οποιαδήποτε συγκεκριμένη κατάσταση που περνά από το νου σου, προσδιόρισε τον περιγραφικό όρο ή όρους που αισθάνεσαι ότι ταιριάζουν στις αντιδράσεις σου σε αυτή την κατάσταση και χρησιμοποίησε τους στην εφαρμογή της σημερινής ιδέας. 4Αφού έχεις ονομάσει τον καθένα από αυτούς, πρόσθεσε:

5Αλλά ο νους μου είναι μέρος του Νου του Θεού. 6Είμαι πολύ Άγιος.

8. Κατά την διάρκεια των μεγαλύτερων περιόδων εξάσκησης, είναι πιθανό ότι θα υπάρξουν διαστήματα στα οποία τίποτα συγκεκριμένο δεν θα έρθει στο νου σου. 2Μην πιέζεσαι να σκεφτείς συγκεκριμένα πράγματα με τα οποία να γεμίσεις αυτό το διάστημα, αλλά απλώς χαλάρωσε κι επανάλαβε αργά την σημερινή ιδέα μέχρι να έρθει κάτι στο νου σου. 3Τίποτα από ό,τι έρχεται στο νου σου δεν πρέπει να παραλειφθεί από τις ασκήσεις, αλλά ούτε και πρέπει να ανασυρθεί με προσπάθεια. 4Ούτε καταναγκασμός, ούτε διακρίσεις δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν.
9. Όσο το δυνατό πιο συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας, διάλεξε ένα ή περισσότερα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά τα οποία αποδίδεις στον εαυτό σου εκείνη την ώρα κι εφάρμοσε πάνω τους την σημερινή ιδέα, προσθέτον­τας στο καθένα από αυτά την ιδέα όπως διατυπώθηκε παραπάνω. 2Αν τίποτα συγκεκριμένο δεν έρχεται στο νου σου, απλώς επανάλαβε την ιδέα στον εαυτό σου με τα μάτια κλειστά.

 


 

Share