Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 39
Η αγιοσύνη μου είναι η σωτηρία μου

 

1. Εάν η ενοχή είναι η κόλαση, τι είναι το αντίθετο της; 2Όπως και το κείμενο για το οποίο γράφτηκε αυτό το βιβλίο ασκήσεων έτσι και οι ιδέες που χρησιμοποιούνται για τις ασκήσεις είναι πολύ απλές, πολύ σαφείς και εντελώς ξεκάθαρες. 3Δεν μάς απασχολούν ούτε διανοητικοί άθλοι ούτε λογοπαίγνια. 4Ασχολούμεθα μόνο με αυτό που είναι ολοφάνερο και το οποίο έχει παραβλεφθεί στα σύννεφα της πολυπλοκότητας στα οποία νομίζεις ότι σκέφτεσαι.
2. Αν η ενοχή είναι κόλαση, τι είναι το αντίθετο της; 2Αυτό βέβαια δεν είναι δύσκολο. 3Ο δισταγμός που μπορεί να αισθάνεσαι να την απαντήσεις  δεν οφείλεται στην ασάφεια της ερώτησης. 4Αλλά πιστεύεις ότι η ενοχή είναι κόλαση; 5Αν το πίστευες θα έβλεπες αμέσως πόσο άμεσο και απλό είναι το κείμενο και δεν θα χρειαζόσουν καθόλου ένα βιβλίο ασκήσεων. 6Κανένας δεν χρειάζεται εξάσκηση για να αποκτήσει αυτό που ήδη είναι δικό του.
3. Έχουμε ήδη πει ότι η αγιοσύνη σου είναι η σωτηρία του κόσμου. 2Τι γίνεται όμως, με την δική σου σωτηρία; 3Δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις. 4Ένας σωτήρας πρέπει να σωθεί. 5Πώς αλλιώς μπορεί να διδάξει την σωτηρία; 6Οι σημερινές ασκήσεις θα εφαρμοστούν σε σένα, αναγνωρίζοντας ότι η σωτηρία σου είναι κρίσιμη για την σωτηρία του κόσμου. 7Καθώς εφαρμόζεις τις ασκήσεις στον κόσμο σου, ολόκληρος ο κόσμος ωφελείται.
4. Η αγιοσύνη σου είναι η απάντηση σε κάθε ερώτηση που τέθηκε ποτέ, τίθεται τώρα ή θα τεθεί στο μέλλον. 2Η αγιοσύνη σου σημαίνει το τέλος της ενοχής και επομένως το τέλος της κόλασης. 3Η αγιοσύνη σου είναι η σωτηρία του κόσμου και η δική σου. 4Πώς θα μπορούσες εσύ, που η αγιοσύνη σού ανήκει, να εξαιρεθείς από αυτήν; 5Ο Θεός δεν γνωρίζει την ανοσιότητα. 6Είναι δυνατόν να μην γνωρίζει τον Υιό Του;
5. Πέντε πλήρη λεπτά χρειάζονται για καθεμιά από τις τέσσερις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα και ενθαρρύνονται μεγαλύτερης διάρκειας και πιο συχνές εφαρμογές. 2Αν θέλεις να υπερβείς τις ελάχιστες απαιτήσεις,  συνιστώνται πιο συχνές, παρά μεγαλύτερης διάρκειας περίοδοι, παρ’ όλο που αμφότερες προτείνονται.
6. Άρχισε τις περιόδους εξάσκησης ως συνήθως επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα στον εαυτό σου. 2Μετά, με τα μάτια κλειστά, αναζήτησε τις σκέψεις σου που δεν έχουν αγάπη με όποια μορφή κι αν εμφανίζονται, δυσφορία, κατάθλιψη, θυμό, φόβο, ανησυχία, επίθεση, ανασφάλεια κ.ο.κ  3Οποιαδήποτε μορφή κι αν παίρνουν, είναι χωρίς  αγάπη κι επομένως είναι γεμάτες φόβο. 4Κι έτσι, είναι από αυτές που χρειάζεσαι να σωθείς.
7. Συγκεκριμένες καταστάσεις, γεγονότα ή πρόσωπα, τα οποία συνδέεις με σκέψεις χωρίς αγάπη οποιουδήποτε είδους, είναι κατάλληλα θέματα για τις σημερινές ασκήσεις. 2Είναι επιτακτικό για την σωτηρία σου να τα δεις διαφορετικά. 3Και είναι η ευλογία σου για αυτά που θα σε σώσει και θα σου δώσει όραση.
8. Αργά, χωρίς συνειδητή επιλογή και χωρίς ιδιαίτερη έμφαση σε κανένα ιδιαίτερα, ψάξε το νου σου για κάθε σκέψη που στέκεται ανάμεσα σε εσένα και στην σωτηρία σου. 2Εφάρμοσε την σημερινή ιδέα σε καθεμιά από αυτές με αυτόν τον τρόπο:

3Οι χωρίς αγάπη σκέψεις μου για……………….με κρατούν στην κόλαση.

4Η αγιοσύνη μου είναι η σωτηρία μου.

9. Αυτές οι περίοδοι εξάσκησης μπορεί να σου φανούν πιο εύκολες, εάν παρεμβάλλεις στα διαστήματα που μεσολαβούν μεταξύ τους, αρκετές σύντομες περιόδους όπου απλά επαναλαμβάνεις την σημερινή ιδέα στον εαυτό σου αργά, μερικές φορές. 2Μπορεί επίσης, να το βρεις βοηθητικό να συμπεριλάβεις μερικά σύντομα χρονικά διαστήματα, κατά την διάρκεια των οποίων απλά χαλαρώνεις και φαίνεται σαν να μην σκέφτεσαι τίποτα. 3Στην αρχή παρατεταμένη συγκέντρωση είναι πολύ δύσκολη. 4Θα γίνει πολύ ευκολότερο καθώς ο νους σου γίνεται πιο πειθαρχημένος και λιγότερο διασπασμένος
10.  Εν τω μεταξύ, να αισθάνεσαι ελεύθερος να εισάγεις ποικιλία στις περιόδους άσκησης σε όποια μορφή σού αρέσει. 2Ωστόσο, μην αλλάξεις την ίδια την ιδέα καθώς αλλάζεις την μέθοδο εφαρμογής της. 3Όπως κι αν διαλέγεις να την χρησιμοποιείς, η ιδέα πρέπει να διατυπώνεται έτσι που το νόημα της να είναι το γεγονός ότι η αγιοσύνη σου είναι η σωτηρία σου. 4Τελείωνε κάθε περίοδο εξάσκησης επαναλαμβάνοντας ακόμα μια φορά την ιδέα στην αρχική της μορφή και πρόσθεσε:

5Αν η ενοχή είναι κόλαση, τι είναι το αντίθετό της;

11. Στις πιο σύντομες εφαρμογές, οι οποίες πρέπει να γίνονται τρεις ή τέσσερις φορές την ώρα και περισσότερο αν είναι δυνατόν, μπορείς να ρωτήσεις τον εαυτό σου αυτή την ερώτηση και να επαναλάβεις την σημερινή ιδέα και κατά προτίμηση και τα δύο. 2Αν προκύπτουν πειρασμοί, μια ιδιαίτερα βοηθητική μορφή της ιδέας είναι:

3Η αγιοσύνη μου είναι η σωτηρία μου από αυτό.

 


 

Share