Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 41
Ο Θεός πηγαίνει μαζί μου οπουδήποτε πηγαίνω

 

1. Η σημερινή ιδέα τελικά θα υπερνικήσει εντελώς την αίσθηση μοναξιάς και εγκατάλειψης που όλοι οι διαχωρισμένοι βιώνουν. 2Η κατάθλιψη είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια του διαχωρισμού. 3Το ίδιο και η αγωνία, η ανησυχία, μια βαθιά αίσθηση αβοήθητου, η δυστυχία, ο πόνος και ο έντονος φόβος απώλειας.
2. Οι διαχωρισμένοι έχουν επινοήσει πολλές «θεραπείες» για αυτά που πιστεύουν ότι είναι τα «δεινά του κόσμου». 2Αλλά ένα πράγμα που δεν κάνουν είναι να αμφισβητήσουν την πραγματικότητα του προβλήματος. 3Τα αποτελέσματα όμως του προβλήματος δεν μπορούν να θεραπευτούν επειδή το πρόβλημα δεν είναι αληθινό. 4Η σημερινή ιδέα έχει την δύναμη να τερματίσει όλη αυτή την ανοησία για πάντα. 5Κι είναι πράγματι ανοησία παρά τις σοβαρές και τραγικές μορφές που μπορεί να πάρει.
3. Βαθιά μέσα σου υπάρχει καθετί που είναι τέλειο, έτοιμο να ακτινοβο­λήσει μέσα από σένα και έξω στον κόσμο. 2Θα θεραπεύσει κάθε θλίψη και πόνο και φόβο και απώλεια επειδή θα θεραπεύσει το νου που νόμισε ότι αυτά τα πράγματα ήταν αληθινά και υπέφερε εξαιτίας της αφοσίωσης του σε αυτά.
4. Δεν μπορείς ποτέ να στερηθείς την τέλεια αγιοσύνη σου επειδή η Πηγή της πηγαίνει μαζί σου οπουδήποτε πηγαίνεις. 2Δεν μπορείς ποτέ να υποφέρεις επειδή η Πηγή όλης της χαράς πηγαίνει μαζί σου οπουδήποτε πηγαίνεις. 3Δεν μπορείς ποτέ να είσαι μόνος σου επειδή η Πηγή όλης της ζωής πηγαίνει μαζί σου οπουδήποτε πηγαίνεις. 4Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει την ειρήνη του νου σου επειδή ο Θεός πηγαίνει μαζί σου όπου πηγαίνεις.
5. Καταλαβαίνουμε ότι δεν τα πιστεύεις όλα αυτά. 2Πώς θα μπορούσες, όταν η αλήθεια είναι κρυμμένη βαθιά μέσα σου, κάτω από ένα βαρύ σύννεφο παράλογων σκέψεων, πηχτό και σκοτεινό που παρ’ όλα αυτά αντιπροσωπεύει όλα αυτά που βλέπεις; 3Σήμερα θα κάνουμε την πρώτη μας πραγματική απόπειρα να ξεπεράσουμε αυτό το σκοτεινό και βαρύ σύννεφο και διαπερνώντας το, να πάμε πέρα από αυτό, στο φως .
6. Σήμερα θα υπάρχει μόνο μια μεγάλη περίοδο εξάσκησης. 2Το πρωΐ, εάν είναι δυνατόν μόλις σηκωθείς, κάθισε σιωπηλά με τα μάτια σου κλειστά για περίπου τρία έως πέντε λεπτά. 3Στην αρχή αυτής της άσκησης, επανάλαβε την σημερινή ιδέα πολύ αργά. 4Μετά, μην προσπαθήσεις να σκεφτείς τίποτα. 5Αντίθετα, προσπάθησε να αποκτήσεις μια αίσθηση στροφής προς τα μέσα, πέρα από όλες τις ανώφελες σκέψεις του κόσμου. 6Προσπάθησε να εισχωρήσεις πολύ βαθιά μέσα στο νου σου, κρατώντας τον καθαρό από οποιεσδήποτε σκέψεις που θα μπορούσαν να αποσπάσουν την προσοχή σου.
7. Πότε-πότε, μπορείς να επαναλαμβάνεις την ιδέα, αν την βρίσκεις βοηθητική. 2Αλλά πάνω από όλα προσπάθησε να βυθιστείς βαθιά μέσα σου, μακριά από τον κόσμο κι όλες τις ανόητες σκέψεις του κόσμου. 3Προσπαθείς να ξεπεράσεις όλα αυτά τα πράγματα. 4Προσπαθείς να αφήσεις τα φαινόμενα και να προσεγγίσεις την πραγματικότητα.
8. Είναι πολύ πιθανό να φτάσεις στον Θεό. 2Στην πραγματικότητα είναι πολύ εύκολο επειδή είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο. 3Θα μπορούσες ακόμα να πεις ότι είναι το μόνο φυσικό πράγμα στον κόσμο. 4Αν πιστεύεις ότι είναι δυνατόν, ο δρόμος θα ανοίξει. 5Αυτή η άσκηση μπορεί να φέρει πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα ακόμα και την πρώτη φορά που την επιχειρείς και αργά ή γρήγορα είναι πάντα επιτυχής. 6Θα αναφερθούμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια σε αυτό το είδος πρακτικής καθώς προχωρούμε. 7Ποτέ όμως δεν θα αποτύχει εντελώς και η άμεση επιτυχία είναι πιθανή.
9. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας χρησιμοποίησε συχνά την σημερινή ιδέα, επαναλαμβάνοντάς την πολύ αργά, κατά προτίμηση με τα μάτια κλειστά. 2Σκέψου τι λες, τι σημαίνουν οι λέξεις. 3Συγκεντρώσου στην αγιοσύνη που υπονοούν για σένα, στην αδιάκοπη συντροφικότητα που είναι δική σου, στην πλήρη προστασία που σε περιβάλλει.
10. Μπορείς πράγματι να γελάσεις με τις σκέψεις φόβου, καθώς θυμάσαι ότι ο Θεός πηγαίνει μαζί σου οπουδήποτε εσύ πηγαίνεις.

 


 

Share