Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 42
Ο Θεός είναι η Δύναμή μου. Η Όραση είναι το δώρο Του

 

1. Η σημερινή ιδέα συνδυάζει δύο πολύ ισχυρές σκέψεις αμφότερες πολύ σημαντικές. 2Παρουσιάζει επίσης μια σχέση αιτίας και αποτελέσματος, που εξηγεί γιατί δεν μπορείς να αποτύχεις στις προσπάθειές σου να πετύχεις τον στόχο αυτών των μαθημάτων. 3Θα δεις επειδή αυτή είναι η Βούληση του Θεού. 4Είναι η δύναμη Του, όχι η δική σου, που σού δίνει δύναμη. 5Κι είναι το δώρο Του κι όχι το δικό σου, που σού προσφέρει την όραση.
2.Ο Θεός είναι πράγματι η δύναμη σου και ό,τι Αυτός δίνει, δίνεται αληθινά. 2Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να το λάβεις οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, όπου κι αν είσαι και σε οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν βρεθείς. 3Το πέρασμα σου μέσα από το χρόνο και το χώρο δεν είναι τυχαίο. 4Δεν μπορείς παρά να βρίσκεσαι στο σωστό μέρος την κατάλληλη στιγμή. 5Τέτοια είναι η δύναμη του Θεού. 6Τέτοια είναι τα δώρα Του.
3. Θα έχουμε δύο περιόδους εξάσκησης σήμερα  τριών έως πέντε λεπτών, την μία όσο το δυνατό πιο σύντομα αφού ξυπνήσεις και την άλλη όσο το δυνατό πιο κοντά στην ώρα που θα κοιμηθείς. 2Είναι καλύτερα, ωστόσο, να περιμένεις μέχρι να μπορείς να καθίσεις μόνος σου, κάποια στιγμή που αισθάνεσαι έτοιμος, παρά να απασχοληθείς με την ώρα αυτή καθ’ αυτή.
4. Άρχισε αυτές τις περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα αργά, με τα μάτια σου ανοιχτά, κοιτώντας γύρω σου. 2Κατόπιν κλείσε τα μάτια σου και επανάλαβε την ιδέα ξανά, ακόμα πιο αργά από πριν. 3Μετά από αυτό, προσπάθησε να μην σκεφτείς τίποτα εκτός από σκέψεις που σού έρχονται σε σχέση με την σημερινή ιδέα. 4Για παράδειγμα θα μπορούσες να σκεφτείς:

5Η όραση πρέπει να είναι εφικτή. 6Ο Θεός δίνει αληθινά.
ή
7Τα δώρα τού Θεού σε μένα πρέπει να είναι δικά μου επειδή Αυτός τα έδωσε σε μένα.

5. Οποιαδήποτε σκέψη που ξεκάθαρα σχετίζεται με την σημερινή ιδέα είναι κατάλληλη. 2Μπορεί, στην πραγματικότητα, να μείνεις κατάπληκτος με τον βαθμό κατανόησης αυτών των μαθημάτων που περιέχουν μερικές σκέψεις σου. 3Άφησε τις να έρθουν χωρίς να τις λογοκρίνεις, εκτός αν ο νους σου απλά περιφέρεται κι έχεις αφήσει προφανώς άσχετες σκέψεις να εισβάλουν. 4Μπορεί, επίσης να φτάσεις σε ένα σημείο όπου καθόλου σκέψεις δεν φαίνονται να έρχονται στο νου σου. 5Αν αυτές οι παρεμβολές συμβούν, άνοιξε τα μάτια σου κι επανάλαβε την σκέψη ακόμα μια φορά ενώ κοιτάζεις αργά γύρω σου, μετά κλείσε τα μάτια σου, επανάλαβε την ιδέα ακόμα μια φορά και συνέχισε να κοιτάζεις για σχετικές σκέψεις στο νου σου.
6. Να θυμάσαι, όμως, ότι, δραστήρια αναζήτηση για σχετικές σκέψεις δεν είναι κατάλληλη για τις σημερινές ασκήσεις. 2Απλώς προσπάθησε να κάνεις ένα βήμα πίσω και να αφήσεις τις σκέψεις να έρθουν σε σένα. 3Αν αυτό το βρίσκεις δύσκολο, είναι καλύτερα να περάσεις την περίοδο εξάσκησης εναλλάξ μεταξύ αργών επαναλήψεων της ιδέας με τα μάτια ανοιχτά, μετά με τα μάτια κλειστά, παρά να ζοριστείς να βρεις κατάλληλες σκέψεις.
7. Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των σύντομων περιόδων εξάσκησης που θα ήταν ωφέλιμος σήμερα. 2Η σημερινή ιδέα είναι ένα αρχικό βήμα για να συγκεντρώνεις τις σκέψεις σου και σού διδάσκει ότι μελετάς ένα ενοποιημένο σύστημα σκέψης από το οποίο τίποτα αναγκαίο δεν λείπει και τίποτα αντιφατικό ή άσχετο δεν περιλαμβάνεται.
8. Όσο πιο συχνά επαναλαμβάνεις την ιδέα στην διάρκεια της ημέρας, τόσο πιο συχνά θα υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι ο στόχος αυτών των μαθημάτων είναι σημαντικός για σένα κι ότι δεν τον έχεις ξεχάσει.

 


 

Share