Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 43
Ο Θεός είναι η Πηγή μου. Δεν μπορώ να δω ξέχωρα από Αυτόν.

 

1. Η αντίληψη δεν είναι χαρακτηριστικό του Θεού. 2Δικό Του είναι το βασίλειο της γνώσης. 3Όμως έχει δημιουργήσει το Άγιο Πνεύμα ως τον Μεσολαβητή μεταξύ αντίληψης και γνώσης, 4Χωρίς αυτόν τον σύνδεσμο με τον Θεό, η αντίληψη θα είχε αντικαταστήσει την γνώση για πάντα μέσα στο νου σου. 5Με αυτόν τον σύνδεσμο με τον Θεό, η αντίληψη θα αλλάξει και θα εξαγνιστεί τόσο πολύ που θα οδηγήσει στην γνώση. 6Αυτή είναι η λειτουργία της όπως την βλέπει το Άγιο Πνεύμα. 7Επομένως, αυτή είναι η λειτουργία της αληθινά .
2. Μέσα στον Θεό δεν μπορείς να δεις. 2Η αντίληψη δεν έχει καμιά λειτουργία μέσα στον Θεό και δεν υπάρχει. 3Όμως στην σωτηρία, η οποία είναι η αναίρεση αυτού που ποτέ δεν υπήρξε, η αντίληψη έχει έναν μεγάλο σκοπό. 4Φτιαγμένη από τον Υιό του Θεού για ένα μη άγιο σκοπό, πρέπει να γίνει το μέσον για την επανόρθωση της αγιοσύνης του στην επίγνωση του. 5Η αντίληψη δεν έχει νόημα. 6 Όμως το Άγιο Πνεύμα της δίνει ένα νόημα πολύ κοντά σε αυτό τού Θεού. 7Η θεραπευμένη αντίληψη γίνεται το μέσον με το οποίο ο Υιός του Θεού συγχωρεί τον αδερφό του κι έτσι συγχωρεί τον εαυτό του.
3. Δεν μπορείς να δεις ξέχωρα από τον Θεό επειδή δεν μπορείς να υπάρξεις ξέχωρα από τον Θεό. 2Ό,τι κάνεις το κάνεις μέσα σε Αυτόν επειδή οτιδήποτε σκέφτεσαι, το σκέφτεσαι με το Νου του. 3Αν η όραση είναι πραγματική και είναι πραγματική στον βαθμό που μοιράζεται τον σκοπό του Αγίου Πνεύματος τότε δεν μπορείς να δεις ξέχωρα από τον Θεό
4. Τρεις πεντάλεπτες περίοδοι εξάσκησης χρειάζονται σήμερα, μία όσο το δυνατόν πιο νωρίς και μία όσο το δυνατόν πιο αργά μέσα στην ημέρα. 2Η τρίτη μπορεί να γίνει την πιο βολική και κατάλληλη ώρα, όταν οι συνθήκες και η ετοιμότητα σου το επιτρέπουν. 3Στην αρχή αυτών των περιόδων εξάσκησης, επανάλαβε την σημερινή ιδέα στον εαυτό σου με τα μάτια ανοιχτά. 4Μετά, ρίξε μια ματιά για λίγο γύρω σου εφαρμόζοντας την ιδέα συγκεκριμένα σε ό,τι βλέπεις. 5Τέσσερα ή πέντε αντικείμενα είναι αρκετά για αυτή τη φάση πρακτικής περιόδου. 6Για παράδειγμα μπορείς να πεις:

7Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 8Δεν μπορώ να δω αυτό το γραφείο ξέχωρα από Αυτόν.
9Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 10Δεν μπορώ να δω εκείνο τον πίνακα ξέχωρα από Αυτόν.

5. Αν και αυτό το μέρος της περιόδου εξάσκησης πρέπει να είναι σχετικά σύντομο, σιγουρέψου ότι διαλέγεις τα θέματα για αυτή την φάση εξάσκησης αδιακρίτως χωρίς να καθορίζεις ο ίδιος ποια συμπεριλαμβάνονται και ποια εξαιρούνται. 2Για την δεύτερη και μεγαλύτερη φάση, κλείσε τα μάτια σου, επανάλαβε ξανά την σημερινή ιδέα  και μετά άφησε οποιεσδήποτε σχετικές σκέψεις έρχονται, να την εμπλουτίσουν σύμφωνα με το δικό σου προσωπικό τρόπο. 3Σκέψεις όπως:

4Βλέπω μέσα από τα μάτια της συγχώρεσης.
5Βλέπω τον κόσμο ως ευλογημένο.
6Ο κόσμος μπορεί να μου δείξει τον εαυτό μου.
7Βλέπω τις δικές μου σκέψεις οι οποίες είναι όπως του Θεού.

8Οποιαδήποτε σκέψη που σχετίζεται λιγότερο ή περισσότερο με την σημερινή ιδέα είναι κατάλληλη. 9Αυτές οι σκέψεις δεν χρειάζεται να έχουν μια φανερή σχέση με την ιδέα, αλλά δεν πρέπει να αντιτίθενται σε αυτήν.
6. Αν διαπιστώσεις ότι ο νους σου περιπλανιέται, αν αρχίσεις να έχεις επίγνωση σκέψεων οι οποίες είναι σε φανερή ασυμφωνία με την σημερινή ιδέα ή αν σου φαίνεται ότι δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα, άνοιξε τα μάτια σου, επανάλαβε την πρώτη φράση της άσκησης και μετά επιχείρησε ξανά την δεύτερη φράση. 2Μην αφήνεις παρατεταμένα χρονικά  διαστήματα να περνούν κατά την διάρκεια των οποίων απορροφιέσαι από άσχετες σκέψεις. 3Για να το αποτρέψεις αυτό, επέστρεφε στην πρώτη φάση των ασκήσεων όσο συχνά χρειάζεται.
7. Κατά την εφαρμογή της σημερινής ιδέας στις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης, η μορφή μπορεί να ποικίλλει σύμφωνα με τις συνθήκες και τις καταστάσεις στις οποίες βρίσκεσαι στην διάρκεια της ημέρας. 2‘Οταν είσαι με κάποιον άλλο, για παράδειγμα, προσπάθησε να θυμηθείς να του πεις σιωπηλά:

3Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 4Δεν μπορώ να σε δω ξέχωρα από Αυτόν.

5Αυτή η μορφή της άσκησης είναι το ίδιο εφαρμόσιμη στους ξένους όσο και σε αυτούς που νομίζεις ότι είναι πιο κοντά σε σένα. 6Μάλιστα προσπάθησε να μην κάνεις καθόλου διακρίσεις αυτού του είδους.
8. Η σημερινή ιδέα πρέπει επίσης να εφαρμοστεί καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας σε διάφορες καταστάσεις και γεγονότα που μπορεί να συμβούν, ιδιαίτερα σε εκείνα που φαίνεται να σε στενοχωρούν με κάποιο τρόπο. 2Για τον σκοπό αυτόν, εφάρμοσε την ιδέα με αυτή την μορφή:

3Ο Θεός είναι η Πηγή μου. 4Δεν μπορώ να το δω αυτό ξέχωρα από Αυτόν.

9. Εάν κανένα συγκεκριμένο θέμα δεν έρθει στην επίγνωση σου εκείνη την ώρα, απλώς επανάλαβε την ιδέα στην αρχική της μορφή. 2Προσπάθησε σήμερα να μην αφήνεις μεγάλες χρονικές περιόδους να περνούν χωρίς να θυμάσαι τη σημερινή ιδέα, έτσι ώστε να θυμάσαι την λειτουργία σου.

 


 

Share