Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 44
Ο Θεός είναι το φως μέσα στο οποίο βλέπω

 

1. Σήμερα συνεχίζουμε με την χθεσινή ιδέα, προσθέτοντας μια άλλη διάσταση σε αυτήν. 2Δεν μπορείς να δεις στο σκοτάδι και δεν μπορείς να φτιάξεις φως. 3Μπορείς να φτιάξεις σκοτάδι και μετά να νομίσεις ότι βλέπεις μέσα σε αυτό αλλά το φως αντανακλά ζωή κι επομένως είναι μία πλευρά της δημιουργίας. 4Δημιουργία και σκοτάδι δεν μπορούν να συνυπάρχουν αλλά το φως και η ζωή πρέπει να συμβαδίζουν όντας διαφορετικές πλευρές της δημιουργίας.

2. Για να δεις, πρέπει να αναγνωρίσεις ότι το φως βρίσκεται μέσα, όχι έξω. 2Δεν βλέπεις έξω από τον εαυτό σου, ούτε τα εφόδια για να δεις βρίσκονται έξω σου. 3Ένα ουσιαστικό μέρος αυτών των εφοδίων είναι το φως που κάνει την όραση δυνατή. 4Είναι πάντα μαζί σου, κάνοντας την όραση δυνατή σε κάθε περίσταση.

3. Σήμερα θα επιχειρήσουμε να φτάσουμε σε αυτό το Φως. 2Για τον σκοπό αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε μια μορφή άσκησης η οποία έχει συστηθεί προηγουμένως και την οποία θα χρησιμοποιήσουμε όλο και περισσότερο. 3Είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τον απειθάρ­χητο νου και αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό στόχο εκπαίδευσης του νου. 4Απαιτεί ακριβώς αυτό που λείπει από τον αγύμναστο νου. 5Ωστόσο, αυτή η εκπαίδευση πρέπει να επιτευχθεί, αν θέλεις να δεις,

4. Έχε τουλάχιστον τρεις περιόδους πρακτικής άσκησης σήμερα, καθεμιά διάρκειας τριών έως πέντε λεπτών. 2Mεγαλύτερη διάρκεια συνιστάται ιδιαίτερα αλλά μόνο αν σου φαίνεται ότι ο χρόνος κυλά με λίγο ή καθόλου κόπο. 3Η μορφή πρακτικής που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα είναι η πιο φυσική κι εύκολη στον κόσμο για τον γυμνασμένο νου ακριβώς όπως φαίνεται να είναι η πιο αφύσικη και δύσκολη για τον αγύμναστο νου.

5. Ο νους σου δεν είναι πια εντελώς αγύμναστος. 2Είσαι αρκετά έτοιμος να μάθεις την μορφή άσκησης που θα χρησιμοποιήσουμε σήμερα αλλά μπορεί να διαπιστώσεις ότι θα συναντήσεις ισχυρή αντίσταση. 3Ο λόγος είναι πολύ απλός. 4Καθώς εξασκείσαι με αυτό τον τρόπο, αφήνεις πίσω σου καθετί που τώρα πιστεύεις κι όλες τις σκέψεις που έχεις επινοήσει. 5Μιλώντας κυριολεκτικά, αυτή είναι η απελευθέρωση από την κόλαση. 6Όμως  γινόμενη αντιληπτή μέσα από τα μάτια του εγώ σημαίνει  απώλεια  ταυτότητας και κάθοδο στην κόλαση.

6. Αν μπορέσεις να σταθείς μακρυά από το εγώ έστω και για λίγο δεν θα έχεις δυσκολία να αναγνωρίσεις ότι η αντίστασή του και οι φόβοι του δεν έχουν νόημα. 2Μπορεί να το βρεις βοηθητικό να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου από καιρό σε καιρό, ότι να φτάσεις το φως είναι το ίδιο με το να ξεφύγεις από το σκοτάδι, ό,τι κι αν πιστεύεις για το αντίθετο. 4Ο Θεός είναι το φως μέσα στο οποίο βλέπεις. 5Να φτάσεις σε Αυτόν, επιχειρείς.

7. Άρχισε την περίοδο εξάσκησης επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα με τα μάτια σου ανοιχτά και κλείνοντάς τα αργά επαναλαμβάνεις την ιδέα μερικές ακόμα φορές. 2Ύστερα προσπάθησε να βυθιστείς μέσα στο νου σου, αφήνοντας κάθε είδους ενόχληση και παρεμβολή καθώς βυθίζεσαι σιωπηλά πέρα από αυτές. 3Ο νους σου δεν μπορεί να εμποδιστεί σε αυτό εκτός αν εσύ επιλέξεις να τον σταματήσεις. 4Απλώς ακολουθεί την φυσική του πορεία. 5Προσπάθησε να παρατηρήσεις τις διερχόμενες σκέ­ψεις σου χωρίς να εμπλέκεσαι και γλίστρησε ήσυχα πέρα από αυτές.

8. Ενώ δεν υποστηρίζεται καμία ιδιαίτερη προσέγγιση για αυτήν την μορφή άσκησης, αυτό που είναι εντελώς αναγκαίο είναι η αίσθηση της σπουδαιότητας αυτού που κάνεις, της ανεκτίμητης αξίας του για σένα και μια επίγνωση ότι επιχειρείς κάτι πολύ άγιο. 2Η σωτηρία είναι το πιο χαρούμενο επίτευγμά σου. 3Είναι επίσης, το μόνο που έχει νόημα επειδή είναι το μόνο που σού είναι πραγματικά χρήσιμο.

9. Αν αναδυθεί οποιαδήποτε μορφή αντίστασης, σταμάτα για όσο χρόνο χρειαστεί για να επαναλάβεις την σημερινή ιδέα, κρατώντας τα μάτια σου κλειστά εκτός αν αντιληφθείς φόβο. 2Σε αυτή την περίπτωση θα το βρεις πιθανόν πιο ασφαλές να ανοίξεις τα μάτια σου για λίγο. 3Προσπάθησε ωστόσο να επιστρέψεις στις ασκήσεις, με τα μάτια κλειστά, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

10. Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά, θα πρέπει να βιώσεις μια αίσθηση χαλάρωσης κι ακόμα ένα συναίσθημα ότι πλησιάζεις, αν δεν έχεις ήδη μπει μέσα στο φως. 2Προσπάθησε να σκέφτεσαι το φως, άμορφο και χωρίς όρια, καθώς προχωράς πέρα από τις σκέψεις αυτού του κόσμου. 3Και μην ξεχνάς ότι αυτές οι σκέψεις δεν μπορούν να σε κρατήσουν στον κόσμο εκτός αν εσύ τους δώσεις την δύναμη να το κάνουν.

11. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας επαναλάμβανε συχνά την ιδέα, με τα μάτια σου είτε ανοιχτά είτε κλειστά, σύμφωνα με το τι σου φαίνεται καλύτερο κάθε φορά. 2Αλλά μην ξεχνάς. 3Πάνω από όλα, να είσαι αποφασισμένος να μην ξεχνάς σήμερα.

 


 

Share