Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 45
Ο Θεός είναι ο Νους με τον οποίο σκέφτομαι

 

1. Η σημερινή ιδέα κρατά το κλειδί για το ποιές είναι οι πραγματικές σου σκέψεις. 2Δεν είναι καθόλου αυτές που νομίζεις ότι σκέφτεσαι, ακριβώς όπως τίποτα από αυτά που νομίζεις ότι βλέπεις δεν έχει καμιά σχέση με την όραση. 3Δεν υπάρχει καμιά σχέση μεταξύ αυτού που είναι αληθινό και αυτού που νομίζεις ότι είναι αληθινό. 4Καμιά από αυτές που νομίζεις ότι είναι οι αληθινές σου σκέψεις δεν μοιάζει σε τίποτα με τις αληθινές σου σκέψεις. 5Τίποτα από αυτά που νομίζεις ότι βλέπεις δεν φέρει καμιά ομοιότητα με αυτό που θα σου δείξει η όραση.
2. Σκέφτεσαι με το Νου του Θεού. 2Επομένως μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με Αυτόν, όπως Αυτός μοιράζεται τις δικές Του μαζί σου. 3Είναι οι ίδιες σκέψεις επειδή ο ίδιος Νους τις σκέφτεται. 4Να μοιράζεσαι σημαίνει να φτιάχνεις καθ’ ομοίωση ή να ενοποιείς. 5Ούτε οι σκέψεις που σκέφτεσαι με το Νου του Θεού φεύγουν από το νου σου, επειδή οι σκέψεις δεν φεύγουν από την πηγή τους. 6Επομένως, οι σκέψεις σου είναι στο Νου του Θεού όπως είσαι και εσύ. 7Βρίσκονται επίσης, στο νου σου, όπου Αυτός βρίσκεται. 8Οπως εσύ είσαι μέρος του Νου Του, έτσι και οι σκέψεις σου είναι μέρος του Νου Του.
3. Πού είναι λοιπόν οι αληθινές σου σκέψεις; 2Σήμερα θα επιχειρήσουμε να τις φτάσουμε. 3Θα πρέπει να τις ψάξουμε στο νου σου επειδή εκει βρίσκονται. 4Πρέπει να βρίσκονται ακόμα εκεί, επειδή δεν μπορεί να έχουν φύγει από την πηγή τους. 5Ό,τι σκέφτεται ο Νους του Θεού είναι αιώνιο επειδή είναι μέρος της δημιουργίας.
4. Οι τρεις πεντάλεπτές μας περίοδοι εξάσκησης για σήμερα θα έχουν την ίδια γενική μορφή που χρησιμοποιήσαμε στην εφαρμογή της χθεσινής ιδέας. 2Θα επιχειρήσουμε να φύγουμε από το μη πραγματικό και να αναζητήσουμε το πραγματικό. 3Θα απαρνηθούμε τον κόσμο για χάρη της αλήθειας. 4Δεν θα αφήσουμε τις σκέψεις του κόσμου να μάς κρατήσουν πίσω. 5Δεν θα αφήσουμε τις πεποιθήσεις του κόσμου να μάς πουν ότι αυτό που ο Θεός θα μας ήθελε να κάνουμε είναι αδύνατον. 6Αντίθετα, θα προσπαθήσουμε να αναγνωρίσουμε ότι μόνο αυτό που ο Θεός θα μάς ήθελε να κάνουμε είναι δυνατόν.
5. Θα προσπαθήσουμε επίσης να καταλάβουμε ότι μόνο αυτό που ο Θεός θα μας ήθελε να κάνουμε είναι αυτό που θέλουμε να κάνουμε. 2Και θα προσπαθήσουμε επίσης να θυμόμαστε ότι δεν μπορούμε να αποτύχου­με κάνοντας αυτό που Αυτός θα μάς ήθελε να κάνουμε. 3Έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε αυτοπεποίθηση ότι θα πετύχουμε σήμερα. 4Είναι η Βούληση του Θεού.
6. Άρχισε τις σημερινές ασκήσεις επαναλαμβάνοντας την ιδέα στον εαυτό σου, κλείνοντας τα μάτια σου καθώς το κάνεις. 2Μετά διάθεσε λίγο χρόνο να σκεφτείς μερικές δικές σου σχετικές σκέψεις, κρατώντας την ιδέα στο νου σου. 3Αφού προσθέσεις στην ιδέα περίπου τέσσερις ή πέντε δικές σου σκέψεις, επανάλαβε την ξανά και πες απαλά στον εαυτό σου:

4Οί πραγματικές μου σκέψεις βρίσκονται στο νου μου. 5Θα ήθελα να τις βρω.

6Μετά προσπάθησε να προχωρήσεις πέρα από όλες τις ψεύτικες σκέψεις που σκεπάζουν την αλήθεια στο νου σου και φτάσε στο αιώνιο.
7. Κάτω από όλες τις ανόητες σκέψεις και παράλογες ιδέες με τις οποίες έχεις φορτώσει το νου σου είναι οι σκέψεις που σκέφτηκες με τον Θεό στην αρχή. 2Bρίσκονται εκεί στο νου σου τώρα, εντελώς αναλλοίωτες. 3Θα βρίσκονται για πάντα στο νου σου ακριβώς όπως ήταν πάντα. 4Καθετί που έχεις σκεφτεί από τότε θα αλλάξει, αλλά το Θεμέλιο πάνω στο οποίο βασίζεται είναι εντελώς αμετάβλητο.
8. Είναι αυτό το Θεμέλιο προς το οποίο οι σημερινές ασκήσεις κατευθύ­νονται. 2Εδώ ο νους σου είναι ενωμένος με το Νου του Θεού. 3Εδώ οι σκέψεις σου είναι ένα με τις δικές Του. 4Γι’ αυτό το είδος εξάσκησης, μόνο ένα πράγμα είναι αναγκαίο, πλησίασέ το όπως θα πλησίαζες έναν Ουράνιο βωμό αφιερωμένο στο Θεό τον Πατέρα και στο Θεό τον Υιό. 5Διότι αυτός είναι ο τόπος που προσπαθείς να φτάσεις. 6Είναι πιθανό ότι δεν θα μπορέσεις ακόμα να αναγνωρίσεις πόσο ψηλά προσπαθείς να πας. 7Όμως, ακόμα και με την λίγη κατανόηση που έχεις ήδη αποκτήσει, θα πρέπει να είσαι σε θέση να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου ότι αυτό δεν είναι ένα κούφιο παιχνίδι, αλλά μια άσκηση αγιοσύνης και μια προσπάθεια να φτάσεις στην Βασιλεία του Ουρανού.
9. Στις πιο σύντομες περιόδους άσκησης για σήμερα, προσπάθησε να θυμάσαι πόσο σημαντικό είναι για σένα να κατανοήσεις την αγιοσύνη του νου που σκέφτεται με τον Θεό. 2Kαθώς επαναλαμβάνεις την ιδέα κατά την διάρκεια της ημέρας, πάρε ένα ή δύο λεπτά να εκτιμήσεις την αγιοσύνη του νου σου. 3Ωστόσο, στάσου παράμερα, για λίγο, από όλες τις σκέψεις που είναι ανάξιες Αυτού, Του Οποίου είσαι Οικοδεσπότης. 4Και ευχαρίστησε Τον για τις σκέψεις που Αυτός σκέφτεται με σένα.

 


 

Share