Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 46
Ο Θεός είναι η Αγάπη στην οποία συγχωρώ

 

1. Ο Θεός δεν συγχωρεί επειδή ποτέ δεν έχει καταδικάσει. 2Και πρέπει να υπάρξει καταδίκη προτού η συγχώρεση να είναι αναγκαία. 3Η συγχώρεση είναι η μεγάλη ανάγκη αυτού του κόσμου, αλλά ο λόγος γι’ αυτό είναι ότι είναι ένας κόσμος ψευδαισθήσεων. 4Εκείνοι που συγχωρούν απελευθερώνουν έτσι τον εαυτό τους από τις ψευδαισθήσεις, ενώ εκείνοι που δεν συγχωρούν προσδένουν τον εαυτό τους σε αυτές. 5Και αφού μόνο τον εαυτό σου καταδικάζεις έτσι, μόνο τον εαυτό σου συγχωρείς.
2. Όμως, παρ’ όλο που ο Θεός δεν συγχωρεί, η Αγάπη Του είναι η βάση της συγχώρεσης. 2Ο φόβος καταδικάζει και η αγάπη συγχωρεί. 3Έτσι η συγχώρεση εξουδετερώνει αυτό που έχει προκαλέσει ο φόβος, επιστρέφοντας το νου στην επίγνωση του Θεού. 4Για αυτόν τον λόγο, η συγχώρεση μπορεί αληθινά να ονομαστεί σωτηρία. 5Είναι το μέσον με το οποίο οι ψευδαισθήσεις εξαφανίζονται.
3. Οι σημερινές ασκήσεις χρειάζονται τουλάχιστον τρεις πλήρως πεντάλεπτες περιόδους εξάσκησης κι όσο γίνεται περισσότερες σύντομες εφαρμογές. 2Άρχισε τις πιο μεγάλες περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα στον εαυτό σου, ως συνήθως. 3Κλείσε τα μάτια σου καθώς το κάνεις και για ένα ή δύο λεπτά αναζήτησε στο νου σου εκείνους που δεν έχεις συγχωρέσει. 4Δεν έχει σημασία “πόσο πολύ” δεν τους έχεις συγχωρέσει. 5Tους έχεις συγχωρέσει εντελώς ή δεν τους έχεις συγχωρέσει καθόλου.
4. Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά, δεν θα πρέπει να σού είναι δύσκολο να βρεις αρκετούς ανθρώπους που δεν έχεις συγχωρέσει. 2Ένας ασφαλής κανόνας είναι ότι, οποιοσδήποτε δεν σου αρέσει είναι κατάλληλο άτομο. 3Ανάφερε κάθε έναν με το όνομα του και πες:

4Ο Θεός είναι η Αγάπη μέσα στην οποία σε συγχωρώ, ( όνομα).

5. Ο σκοπός της πρώτης φάσης των σημερινών περιόδων εξάσκησης είναι να μπεις σε μια θέση να συγχωρέσεις τον εαυτό σου. 2Αφού εφαρμόσεις την ιδέα σε όλους αυτούς που έχουν έρθει στο νου σου, πες στον εαυτό σου:

3Ο Θεός είναι Αγάπη μέσα στην οποία συγχωρώ τον εαυτό μου.

4Μετά αφιέρωσε τον υπόλοιπο χρόνο της περιόδου εξάσκησης προσθέτοντας παρόμοιες ιδέες όπως:

5ΟΘεός είναι η Αγάπη με την οποία αγαπώ τον εαυτό μου.
6Ο Θεός είναι η Αγάπη μέσα στην οποία είμαι ευλογημένος.

6. Η μορφή αυτής της εφαρμογής μπορεί να διαφέρει σημαντικά, αλλά η κεντρική ιδέα δεν πρέπει να χαθεί . 2Για παράδειγμα θα μπορούσες να πεις:

3Δεν μπορώ να είμαι ένοχος επειδή είμαι ένας Υιός του Θεού.
4Έχω ήδη συγχωρεθεί.
5Κανένας φόβος δεν μπορεί να υπάρχει σε ένα νου που ο Θεός αγαπά.
6Δεν είναι αναγκαίο να επιτίθεμαι, επειδή η αγάπη με έχει συγχωρέσει.

7Η περίοδος εξάσκησης πρέπει όμως να τελειώσει με μια επανάληψη της σημερινής ιδέας όπως ειπώθηκε αρχικά.
7. Οι πιο σύντομες περίοδοι εξάσκησης, μπορούν να συνίστανται είτε με την επανάληψη της σημερινής ιδέας  στην αρχική της μορφή είτε σε μια παρόμοια, όπως προτιμάς. 2Ωστόσο, σιγουρέψου να κάνεις περισσότερες ειδικές εφαρμογές εάν είναι αναγκαίο. 3Θα είναι αναγκαίες οποιαδήποτε ώρα στην διάρκεια της ημέρας, όταν συνειδητοποιείς οποιοδήποτε είδος αρνητικής αντίδρασης προς οποιονδήποτε, παρόντα ή όχι. 4Σε αυτή την περίπτωση πες του σιωπηλά:

5 Ο Θεός είναι η Αγάπη μέσα στην οποία σε συγχωρώ.


 

 

Share