Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 47
Ο Θεός είναι η δύναμη την οποία εμπιστεύομαι

 

1. Αν στηρίζεσαι στην δική σου δύναμη, έχεις κάθε λόγο να είσαι ανήσυχος, αγχωμένος και φοβισμένος. 2Τι μπορείς να προβλέψεις ή να ελέγξεις; 3Τι υπάρχει μέσα σου στο οποίο να μπορεί να βασιστεί κανείς; 4Τι θα σου έδινε την ικανότητα να είσαι ενήμερος όλων των πλευρών οποιουδήποτε προβλήματος και να τα λύνεις με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε μόνο καλό να μπορεί να προέλθει από αυτό; 5Τι υπάρχει μέσα σου, που σού δίνει την αναγνώριση της σωστής λύσης και την εγγύηση ότι θα επιτευχθεί;
2. Από μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις κανένα από αυτά τα πράγματα. 2Να πιστεύεις ότι μπορείς ισοδυναμεί με το να εναποθέτεις την εμπιστοσύνη σου εκεί όπου η εμπιστοσύνη είναι ανεγγύητη και να δικαιολογείς τον φόβο, την αγωνία, την κατάθλιψη, τον θυμό και την λύπη. 3Ποιος μπορεί να αποθέσει την πίστη του στην αδυναμία και να αισθάνεται ασφαλής; 4Όμως, ποιος μπορεί να θέσει την πίστη του στην δύναμη και να αισθάνεται αδύναμος;
3. Ο Θεός είναι η ασφάλεια σου σε κάθε περίσταση. 2Η Φωνή Του μιλά για Αυτόν σε όλες τις περιστάσεις και σε κάθε όψη όλων των περιστάσεων, λέγοντας σου τι ακριβώς να κάνεις για να επικαλεστείς την δύναμη Του και την προστασία Του. 3Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις επειδή ο Θεός δεν έχει εξαιρέσεις. 4Και η Φωνή η οποία μιλά για Αυτόν σκέφτεται όπως Αυτός.
4. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε πέρα από τη δική σου αδυναμία, στην Πηγή της πραγματικής δύναμης. 2Τέσσερις πεντάλεπτες περίοδοι εξάσκησης είναι απαραίτητες σήμερα και μεγαλύτερες και πιο συχνές  ασκήσεις συνιστώνται. 3Κλείσε τα μάτια σου κι άρχισε, ως συνήθως, επαναλαμβάνοντας την σημερινή ιδέα. 4Μετά πάρε ένα ή δύο λεπτά, αναζητώντας καταστάσεις στη ζωή σου τις οποίες έχεις επενδύσει με φόβο και απορρίπτοντας κάθε μια, λέγοντας στον εαυτό σου:

5Ο Θεός είναι η δύναμη την οποία εμπιστεύομαι.

5. Τώρα προσπάθησε να γλιστρήσεις πέρα από όλες τις έγνοιες που σχετίζονται με την δική σου αίσθηση ανεπάρκειας. 2Είναι προφανές ότι οποιαδήποτε κατάσταση σού προκαλεί ανησυχία συνδέεται με αισθήματα ανεπάρκειας γιατί αλλιώς θα πίστευες ότι θα μπορούσες να αντιμε­τωπίσεις επιτυχημένα την κατάσταση. 3Δεν θα πετύχεις αυτοπεποίθηση εμπιστευόμενος τον εαυτό σου. 4Αλλά η δύναμη του Θεού μέσα σου πετυχαίνει σε όλα τα πράγματα.
6. Η αναγνώριση της δικής σου αδυναμίας είναι ένα αναγκαίο βήμα για την διόρθωση των σφαλμάτων σου, αλλά δεν είναι αρκετή για να σου δώσει την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι και η οποία σου ανήκει δικαιωματικά. 2Πρέπει επίσης να αποκτήσεις την επίγνωση ότι η εμπιστοσύνη στην πραγματική σου δύναμη είναι απόλυτα δικαιολογημένη σε κάθε θέμα και σε όλες τις περιστάσεις.
7. Κατά την δεύτερη φάση της άσκησης, προσπάθησε να φτάσεις βαθιά μέσα στο νου σου σε ένα μέρος πραγματικής ασφάλειας. 2Θα αναγνωρίσεις ότι έχεις φτάσει εκεί, αν αισθανθείς μια αίσθηση βαθιάς ειρήνης, έστω και λίγο. 3Άφησε όλα τα μικροπράγματα που αναδεύονται και αφρίζουν στην επιφάνεια του νου σου και βυθίσου κάτω από αυτά στην Βασιλεία του Ουρανού. 4Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου υπάρχει τέλεια ειρήνη. 5Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου τίποτα δεν είναι αδύνατο. 6Υπάρχει ένα μέρος μέσα σου όπου η δύναμη του Θεού κατοικεί.
8. Κατά την διάρκεια της ημέρας επανάλαβε συχνά την ιδέα. 2Χρησιμοποί­ησε την ως απάντησή σου σε οποιαδήποτε ενόχληση. 3Να θυμάσαι ότι η ειρήνη είναι το δικαίωμα σου επειδή θέτεις την εμπιστοσύνη σου στην δύναμη του Θεού.

 


 

Share