Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 52

Η σημερινή επανάληψη καλύπτει τις ακόλουθες ιδέες:

1. (6) Είμαι ταραγμένος επειδή βλέπω κάτι που δεν υπάρχει.

2Η πραγματικότητα ποτέ δεν φοβίζει. 3Είναι αδύνατον να με ταράξει. 4Η πραγματικότητα φέρνει μόνο τέλεια ειρήνη. 5Όταν είμαι ταραγμένος είναι πάντοτε επειδή έχω αντικαταστήσει την πραγματικότητα με τις ψευδαισθήσεις που έφτιαξα. 6Οι ψευδαισθήσεις ταράζουν επειδή τους έχω δώσει πραγματικότητα κι γι’ αυτό θεωρώ την πραγματικότητα ως ψευδαίσθηση. 7Τίποτα στην δημιουργία του Θεού δεν επηρεάζεται με κανέναν τρόπο από την δική μου σύγχυση. 8Ταράσσομαι πάντα από το τίποτα.

2. (7) Βλέπω μόνο το παρελθόν.

2Καθώς κοιτάζω γύρω μου, καταδικάζω τον κόσμο που βλέπω. 3Αυτό το ονομάζω όραση. 4Χρησιμοποιώ το παρελθόν για να κατακρίνω όλους και όλα, κάνοντάς τους εχθρούς μου. 5 Όταν θα έχω συγχωρέσει τον εαυτό μου κι έχω θυμηθεί ποιος είμαι, θα ευλογήσω όλους αυτούς κι όλα αυτά που βλέπω. 6Δεν θα υπάρχει παρελθόν κι επομένως δεν θα υπάρχουν εχθροί. 7Και θα κοιτάξω με αγάπη όλα αυτά που δεν έβλεπα προηγουμένως.

3. (8) Ο νους μου είναι απορροφημένος με σκέψεις του παρελθόντος.

2Βλέπω μόνο τις δικές μου σκέψεις κι ο νους μου είναι απορροφημένος με το παρελθόν. 3Τι, λοιπόν, μπορώ να δω όπως είναι; 4Ας θυμηθώ ότι κοιτάζω το παρελθόν για να μην αφήσω το παρόν να ξυπνήσει στο νου μου. 5Ας καταλάβω ότι προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τον χρόνο εναντίον του Θεού. 6Ας μάθω να απορρίπτω το παρελθόν, συνειδητοποιώντας ότι με το να κάνω αυτό δε χάνω τίποτα.

4. (9) Δεν βλέπω τίποτα όπως είναι τώρα.

2Αν δεν βλέπω τίποτα όπως είναι τώρα, τότε αληθινά μπορεί να ειπωθεί ότι δεν βλέπω τίποτα. 3Μπορώ να δω μόνο αυτό που υπάρχει τώρα. 4Η επιλογή δεν είναι μεταξύ του αν θα δω το παρελθόν ή το παρόν, η επιλογή είναι απλώς αν θα δω ή όχι. 5Αυτό που έχω διαλέξει να δω μου έχει στοιχίσει την όραση. 6Τώρα θα επιλέξω ξανά ώστε να μπορέσω να δω.

5. (10) Οι σκέψεις μου δεν σημαίνουν τίποτα.

2Δεν έχω ιδιωτικές σκέψεις. 3Παρ όλα αυτά, αντιλαμβάνομαι μόνο ιδιωτι­κές σκέψεις. 4Τι μπορεί να σημαίνουν αυτές οι σκέψεις; 5Δεν υπάρχουν κι επομένως δεν σημαίνουν τίποτα. 6‘Ομως ο νους μου είναι μέρος της δημιουργίας και μέρος του Δημιουργού του. 7Δεν θα προτιμούσα να συμμετέχω στην σκέψη του σύμπαντος παρά να αποκρύπτω όλο αυτό που είναι πραγματικά δικό μου με τις αξιολύπητες και δίχως νόημα «ιδιωτικές» μου σκέψεις;


 

Share