Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 53

Σήμερα η επανάληψη θα καλύψει τα ακόλουθα:

1. (11) Οι δίχως νόημα σκέψεις μου μου δείχνουν έναν κόσμο δίχως νόημα.

2Επειδή οι σκέψεις που αντιλαμβάνομαι δεν σημαίνουν τίποτα, ο κόσμος που τις απεικονίζει δεν μπορεί να έχει κανένα νόημα. 3 Ό,τι παράγει αυτό τον κόσμο είναι παράλογο και το ίδιο και το παραγόμενο. 4Η πραγματικότητα δεν είναι παράλογη αλλά έχω πραγματικές σκέψεις καθώς επίσης και παράλογες. 5Μπορώ επομένως να δω έναν πραγματικό κόσμο αν στηριχτώ στις πραγματικές μου σκέψεις και τις αφήσω να καθοδηγήσουν την όραση μου.

2. (12) Ταράζομαι επειδή βλέπω έναν κόσμο δίχως νόημα.

2Οι παράλογες σκέψεις με ταράζουν. 3Παράγουν ένα κόσμο στον οποίο πουθενά δεν υπάρχει τάξη. 4Μόνο το χάος κυβερνά έναν κόσμο που αντιπροσωπεύει χαώδη σκέψη και το χάος δεν έχει νόμους. 5Δεν μπορώ να ζήσω ειρηνικά σε έναν τέτοιο κόσμο. 6Είμαι ευγνώμων που αυτός ο κόσμος δεν είναι πραγματικός και δεν χρειάζεται να τον βλέπω καθόλου εκτός αν διαλέξω να του δώσω αξία. 7Και δεν διαλέγω να δώσω αξία σε αυτό που είναι εντελώς παράλογο και δεν έχει νόημα.

3. (13) Ένας κόσμος δίχως νόημα προξενεί φόβο.

2Αυτό που είναι εντελώς παράλογο προξενεί φόβο επειδή είναι εντελώς αναξιόπιστο και δεν προσφέρει λόγους να το εμπιστευτείς. 3Τίποτα στην τρέλα δεν είναι αξιόπιστο. 4Δεν παρέχει ούτε ασφάλεια ούτε ελπίδα. 5Αλλά ένας τέτοιος κόσμος δεν είναι αληθινός. 6Του έχω δώσει την ψευδαίσθηση της πραγματικότητας κι έχω υποφέρει από την πίστη μου σε αυτόν. 7Τώρα διαλέγω να αποσύρω την πίστη μου από αυτόν τον κόσμο και να θέσω την εμπιστοσύνη μου στην πραγματικότητα. 8Επιλέγοντάς το αυτό θα ξεφύγω από όλες τις συνέπειες του κόσμου του φόβου επειδή αναγνωρίζω ότι δεν υπάρχει.

4. (14) Ο Θεός δεν δημιούργησε έναν κόσμο δίχως νόημα.

2Πώς μπορεί ένας κόσμος δίχως νόημα να υπάρχει αν ο Θεός δεν τον δημιούργησε; 3Αυτός είναι η Πηγή όλου του νοήματος και καθετί που είναι πραγματικό υπάρχει στο Νου Του. 4Υπάρχει και στο νου μου, επίσης, επειδή Αυτός το δημιούργησε μαζί μου. 5Γιατί πρέπει να συνεχίσω να υποφέρω από τις συνέπειες των δικών μου παράλογων σκέψεων όταν η τελειότητα της δημιουργίας είναι ο οίκος μου; 6Ας θυμηθώ την δύναμη της απόφασής μου κι ας αναγνωρίσω πού πραγματικά κατοικώ.

5. (15) Οι σκέψεις μου είναι εικόνες που εγώ έχω φτιάξει.

2Οτιδήποτε βλέπω καθρεφτίζει τις σκέψεις μου. 3Είναι οι σκέψεις μου που μου λένε πού είμαι και τι είμαι. 4Το γεγονός ότι βλέπω ένα κόσμο στον οποίο υπάρχει δυστυχία, στέρηση και θάνατος μου αποδεικνύει ότι βλέπω μόνο την αναπαράσταση των παράλογων σκέψεων μου, και δεν αφήνω τις αληθινές μου σκέψεις να ρίξουν το αγαθοεργό τους Φως σε ό,τι βλέπω. 5Όμως η οδός του Θεού είναι σίγουρη. 6Οι εικόνες που έχω φτιάξει δεν μπορούν να υπερισχύσουν εναντίον Του επειδή δεν είναι το θέλημα μου να το κάνουν αυτό. 7Το θέλημα μου είναι το δικό Του και δεν θα βάλω άλλους θεούς μπροστά από Αυτόν.

 


 

Share