Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 54

Οι ιδέες για τη σημερινή επανάληψη είναι οι εξής:

1. (16) Δεν έχω ουδέτερες σκέψεις.

2Είναι αδύνατον να έχω ουδέτερες σκέψεις επειδή όλες οι σκέψεις έχουν δύναμη. 3Είτε θα κατασκευάσουν έναν ψεύτικο κόσμο είτε θα με οδηγήσουν στον πραγματικό. 4Οι σκέψεις δεν μπορούν να μην έχουν συνέπειες. 5Όπως ο κόσμος που βλέπω προκύπτει από τα λάθη της σκέψης μου, έτσι και ο πραγματικός κόσμος θα εγερθεί μπροστά στα μάτια μου καθώς αφήνω τα λάθη μου να διορθωθούν. 6Οι σκέψεις μου δεν μπορεί να μην είναι ούτε αληθινές ούτε ψεύτικες. 7Πρέπει να είναι ή το ένα ή το άλλο. 8Ό,τι βλέπω μου δείχνει ποιο από τα δύο είναι.

2. (17) Δεν βλέπω ουδέτερα πράγματα.

2 Ό,τι βλέπω μαρτυρά αυτό που σκέφτομαι. 3Αν δεν σκεφτόμουν, δεν θα υπήρχα επειδή η ζωή είναι σκέψη. 4Ας κοιτάξω τον κόσμο που βλέπω σαν μια αναπαράσταση της κατάστασης του νου μου. 5Γνωρίζω ότι η κατάσταση του νου μου μπορεί να αλλάξει. 6Επομένως γνωρίζω, επίσης ότι και ο κόσμος που βλέπω μπορεί να αλλάξει.

3. (18) Δεν είμαι ο μόνος που ζει τα αποτελέσματα της όρασης μου.

2Αν δεν έχω ιδιωτικές σκέψεις, δεν μπορώ να δω έναν ιδιωτικό κόσμο. 3Ακόμα και η παράλογη ιδέα του αποχωρισμού από το Θεό έπρεπε να μοιραστεί προτού μπορέσει να σχηματίσει το θεμέλιο του κόσμου που βλέπω. 4Όμως εκείνη η μοιρασιά ήταν η μοιρασιά του τίποτα. 5Μπορώ επίσης να επικαλεστώ τις πραγματικές μου σκέψεις οι οποίες μοιράζονται όλα με όλους. 6Όπως οι σκέψεις μου του διαχωρισμού απευθύνονται στις σκέψεις του διαχωρισμού των άλλων, έτσι και οι πραγματικές μου σκέψεις αφυπνίζουν τις πραγματικές σκέψεις στους άλλους. 7Και ο κόσμος που οι πραγματικές μου σκέψεις μού δείχνουν, θα εμφανιστεί στην όραση τους, όπως επίσης και στην δική μου.

4. (19) Δεν είμαι ο μόνος που ζει τα αποτελέσματα των σκέψεων μου.

2Δεν είμαι μόνος μου σε τίποτα. 3Το καθετί που σκέφτομαι, λέω ή κάνω διδάσκει όλο το σύμπαν. 4Ο Υιός του Θεού δεν μπορεί να σκεφτεί, να μιλήσει ή να δράσει μάταια. 5Δεν μπορεί να είναι μόνος του σε τίποτα. 6Είναι επομένως στην δύναμη μου να απελευθερώσω κάθε νου μαζί με τον δικό μου επειδή η δύναμη του Θεού είναι δική μου.

5. (20) Είμαι αποφασισμένος να δω.

2Καθώς αναγνωρίζω το γεγονός ότι μοιράζομαι τις σκέψεις μου, είμαι αποφασισμένος να δω. 3Θα κοιτάξω τα σημεία που μου δείχνουν ότι η σκέψη του κόσμου έχει αλλάξει. 4Θα δω την απόδειξη ότι αυτό που έχει γίνει μέσα από μένα έχει επιτρέψει στην αγάπη να αντικαταστήσει το φόβο, στο γέλιο να αντικαταστήσει τα δάκρυα και στην αφθονία να αντικαταστή­σει τις απώλειες. 5Θα κοιτάξω τον πραγματικό κόσμο και θα τον αφήσω να με διδάξει ότι η θέλησή μου και η Θέληση του Θεού είναι ένα .

Share