Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter
Μάθημα 56

Η επανάληψη για σήμερα καλύπτει τα ακόλουθα:

1. (26) Οι επιθετικές μου σκέψεις επιτίθενται στην ατρωσία μου.

2Πώς μπορώ να γνωρίζω ποιος είμαι όταν βλέπω τον εαυτό μου κάτω από συνεχή επίθεση; 3Πόνος, αρρώστια, απώλειες, γηρατειά και θάνατος φαί­νονται να με απειλούν. 4Όλες μου οι ελπίδες, οι επιθυμίες και τα σχέδια φαίνονται να είναι στο έλεος ενός κόσμου που δεν μπορώ να ελέγξω. 5Όμως η τέλεια ασφάλεια και η απόλυτη ευτυχία είναι η κληρονομιά μου. 6 Έχω προσπαθήσει να απορρίψω την κληρονομιά μου σαν αντάλλαγμα για τον κόσμο που βλέπω. 7Αλλά ο Θεός έχει φυλάξει την κληρονομιά μου για μένα. 8 Οι ίδιες οι αληθινές μου σκέψεις θα με διδάξουν ποιά είναι.

2. (27) Πάνω από όλα θέλω να δω.

2Αναγνωρίζοντας ότι αυτό που βλέπω καθρεφτίζει αυτό που νομίζω ότι είμαι, συνειδητοποιώ ότι η όραση είναι η μεγαλύτερη μου ανάγκη. 3Ο κόσμος που βλέπω επιβεβαιώνει την γεμάτη φόβο εικόνα του εαυτού μου που έχω φτιάξει. 4Αν θα ήθελα να θυμηθώ ποιος είμαι είναι πολύ σημαντικό να απορρίψω αυτή την εικόνα του εαυτού μου. 5Καθώς αυτή η εικόνα αντικαθίσταται από την αλήθεια, είναι σίγουρο ότι η όραση θα μου δοθεί. 6Και με αυτή την όραση θα κοιτάξω τον κόσμο και τον εαυτό μου με καλοσύνη και αγάπη.

3. (28) Πάνω από όλα θέλω να δω διαφορετικά.

2Ο κόσμος που βλέπω κρατά την γεμάτη φόβο εικόνα του εαυτού μου στην θέση της και εγγυάται την συνέχεια της. 3Εφόσον βλέπω τον κόσμο όπως τον βλέπω τώρα, η αλήθεια δεν μπορεί να εισέλθει στην αντίληψη μου. 4Θα ήθελα να αφήσω την πόρτα πίσω από αυτόν τον κόσμο να ανοιχτεί για μένα για να μπορέσω να κοιτάξω πέρα από αυτόν, στον κόσμο που καθρεφτίζει την Αγάπη του Θεού.

4. (29) Ο Θεός υπάρχει στο καθετί που βλέπω.

2Πίσω από κάθε εικόνα που έχω φτιάξει η αλήθεια παραμένει αμετάβλητη. 3Πίσω από κάθε πέπλο με το οποίο έχω καλύψει το πρόσωπο της αγάπης, το φως της παραμένει λαμπρό. 4Πέρα από όλες τις παράλογες επιθυμίες μου υπάρχει η θέληση μου ενωμένη με το θέλημα του Πατέρα μου. 5Ο Θεός συνεχίζει να υπάρχει παντού και σε όλα τα πράγματα για πάντα. 6Κι εμείς, που είμαστε μέρος Του, θα κοιτάξουμε κάποια στιγμή πέρα από όλα τα φαινόμενα και θα αναγνωρίσουμε την αλήθεια που υπάρχει πέρα από όλα αυτά.

5. (30) Ο Θεός υπάρχει στο καθετί που βλέπω επειδή ο Θεός υπάρχει στο νου μου.

2Στον ίδιο τον νου, πίσω από όλες τις παράλογες σκέψεις του αποχωρισμού και της επίθεσης είναι η γνώση ότι όλα είναι ένα για πάντα. 3Δεν έχω χάσει την γνώση του ποιος είμαι, επειδή την έχω ξεχάσει.4 Έχει φυλαχτεί για μένα στο Νου του Θεού, ο Οποίος δεν έχει εγκαταλείψει τις σκέψεις Του. 5Κι εγώ, που είμαι μεταξύ αυτών, είμαι ένα με αυτές κι ένα με Εκείνον.

 


 

Share