Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ποιος είναι το φως του κόσμου παρά ο Υιός του Θεού; 2Αυτή, λοιπόν είναι απλώς μια δήλωση της αλήθειας για τον εαυτό σου. 3Είναι το αντίθετο μιας δήλωσης περηφάνιας, αλαζονείας, ή αυταπάτης. 4Δεν περιγράφει την ιδέα που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου. 5Δεν αναφέρεται σε κανένα από τα χαρακτηριστικά τα οποία έχεις αποδώσει στα είδωλα σου. 6Αναφέ­ρεται σε σένα όπως δημιουργήθηκες από τον Θεό. 7Απλώς δηλώνει την αλήθεια.
2. Για το εγώ, η σημερινή ιδέα είναι το αποκορύφωμα της μεγαλοποίησης του εαυτού. 2Αλλά το εγώ δεν καταλαβαίνει την ταπεινότητα και νομίζει λανθασμένα ότι είναι η υποτίμηση του εαυτού. 3Η ταπεινότητα συνίσταται στο να αποδεχτείς το ρόλο σου στη σωτηρία και να μη δεχτείς κανέναν άλλο. 4Δεν είναι ταπεινότητα να επιμένεις ότι δεν μπορείς να είσαι το Φως του κόσμου, αν αυτή είναι η αποστολή που σου έχει αναθέσει ο Θεός. 5Μόνο η αλαζονεία θα ισχυριζόταν ότι αυτή η αποστολή δεν μπορεί να είναι για σένα και η αλαζονεία είναι πάντοτε του εγώ.
3. Η αληθινή ταπεινότητα σου ζητά να αποδεχτείς τη σημερινή ιδέα επειδή είναι η Φωνή του Θεού που σου λέει ότι είναι αληθινή. 2Αυτό είναι ένα πρώτο βήμα στην αποδοχή της πραγματικής σου αποστολής στη γη. 3Είναι ένα τεράστιο βήμα στο να πάρεις τη θέση που δικαιωματικά σου ανήκει στη σωτηρία. 4Είναι μια θετική βεβαίωση του δικαιώματος σου να σωθείς και μια ομολογία της δύναμης που σου δίνεται να σώσεις άλλους.
4. Θα χρειαστείς να σκέφτεσαι αυτήν την ιδέα όσο το δυνατό πιο συχνά σήμερα. 2Είναι η τέλεια απάντηση σε όλες τις ψευδαισθήσεις κι επομένως σε όλους τους πειρασμούς. 3Φέρνει όλες τις αντιλήψεις που έχεις σχηματίσει για τον εαυτό σου στην αλήθεια και σε βοηθά να αποχωρήσεις ειρηνικά ξαλαφρωμένος και σίγουρος στο σκοπό σου.
5. Όσο το δυνατόν πιο πολλές περίοδοι εξάσκησης πρέπει να επιχειρη­θούν σήμερα, αν και καθεμιά από αυτές δε χρειάζεται να υπερβαίνει ένα ή δύο λεπτά. 2Πρέπει να τις αρχίζεις λέγοντας στον εαυτό σου τα εξής:

3Είμαι το φως του κόσμου.
4Αυτή είναι η μοναδική μου αποστολή.
5Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρίσκομαι εδώ.

6 Μετά συλλογίσου αυτά τα λόγια για λίγο, κατά προτίμηση με τα μάτια σου κλειστά αν οι συνθήκες το επιτρέπουν. 7 Άφησε μερικές παρόμοιες σκέψεις να έρθουν στο νου σου κι επανάλαβε την ιδέα στον εαυτό σου αν ο νους σου περιπλανάται μακριά από την κεντρική σκέψη.
6. Μην αμελήσεις να αρχίσεις και να τελειώσεις την ημέρα με μια περίοδο εξάσκησης. 2Έτσι θα ξυπνήσεις με μια ομολογία της αλήθειας για τον εαυτό σου, θα την ενδυναμώσεις όλη την ημέρα και θα πέσεις να κοιμηθείς καθώς επαναβεβαιώνεις την αποστολή σου και το μόνο σου σκοπό εδώ. 3Αυτές οι δύο περίοδοι εξάσκησης μπορεί να διαρκέσουν πιο πολύ από τις υπόλοιπες αν τις βρίσκεις ωφέλιμες και θέλεις να τις επεκτείνεις.
7.Η σημερινή ιδέα προχωρά πολύ πιο πέρα από τις ασήμαντες απόψεις του εγώ για το ποιος είσαι και ποιος είναι ο σκοπός σου. 2Για μια ιδέα που φέρνει τη σωτηρία, αυτό είναι φανερά αναγκαίο. 3Αυτό είναι το πρώτο από έναν αριθμό γιγαντιαίων βημάτων που θα κάνουμε στις επόμενες βδομάδες. 4Προσπάθησε σήμερα να αρχίσεις να χτίζεις ένα γερό θεμέλιο για αυτή την πρόοδο. 5Είσαι το Φως του κόσμου. 6Ο Θεός έχει  οικοδομήσει το σχέδιο Του για τη σωτηρία του Υιού Του σε σένα.

Share