Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα είναι απλώς ένας άλλος τρόπος για να πεις «ας μην μπω σε πειρασμό». 2Ο σκοπός του κόσμου που βλέπεις είναι να αποκρύψει την λειτουργία της συγχώρεσης και να σου δώσει μια δικαιολογία για να την ξεχάσεις. 3Είναι ο πειρασμός να εγκαταλείψεις τον Θεό και τον Υιό Του με το να λάβεις μια σωματική εμφάνιση. 4Είναι αυτή η εμφάνιση που τα μάτια του σώματος κοιτάζουν.
2. Ό,τι τα σωματικά μάτια φαίνεται να βλέπουν δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο παρά μια μορφή πειρασμού επειδή αυτός ήταν ο σκοπός του ίδιου του σώματος.2 Έχουμε μάθει όμως ότι το Άγιο Πνεύμα έχει μια άλλη χρήση για τις ψευδαισθήσεις που έχεις φτιάξει κι επομένως βλέπει έναν άλλο σκοπό σε αυτές. 3Για το Άγιο Πνεύμα, ο κόσμος είναι ένα μέρος όπου μαθαίνεις να συγχωρείς αυτά που νομίζεις ότι είναι τα αμαρτήματα σου. 4Σε αυτό το επίπεδο αντίληψης, η σωματική εμφάνιση του πειρασμού γίνεται η πνευματική αναγνώριση της σωτηρίας.
3. Συνοψίζοντας τα τελευταία μαθήματα, η λειτουργία σου εδώ είναι να είσαι το φως του κόσμου, μια λειτουργία που σού έχει δοθεί από τον Θεό. 2Είναι μόνο η αλαζονεία του εγώ που σε οδηγεί να το αμφισβητείς αυτό κι είναι μόνο ο φόβος του εγώ που σε κάνει να θεωρείς τον εαυτό σου ανάξιο του καθήκοντος που σου έχει ανατεθεί από τον ίδιο τον Θεό. 3Η σωτηρία του κόσμου περιμένει να συγχωρέσεις τον κόσμο, επειδή μέσω της συγχώρεσης ο Υιός του Θεού διαφεύγει από όλες τις ψευδαισθήσεις και κατά αυτό τον τρόπο από όλους τους πειρασμούς. 4Εσύ είσαι ο Υιός του Θεού.
4. Θα είσαι ευτυχισμένος μόνο αν εκπληρώσεις την λειτουργία που σού έχει δοθεί από τον Θεό. 2Ο λόγος για αυτό είναι ότι η λειτουργία σου είναι να είσαι ευτυχισμένος χρησιμοποιώντας τα μέσα με τα οποία η ευτυχία γίνεται αναπόφευκτη. 3Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. 4Επομένως κάθε φορά που διαλέγεις αν θα εκπληρώσεις την λειτουργία σου ή όχι, στην πραγματι­κότητα διαλέγεις αν θα είσαι ευτυχισμένος ή όχι.
5. Ας το θυμόμαστε αυτό σήμερα. 2Ας το υπενθυμίσουμε στον εαυτό μας το πρωί και ξανά το βράδυ, καθώς επίσης κι όλη την ημέρα. 3Προετοίμασε τον εαυτό σου από πριν, για όλες τις αποφάσεις που θα πάρεις σήμερα, ενθυμούμενος ότι όλες τους είναι στην πραγματικότητα πολύ απλές. 4Κάθε μία θα οδηγήσει ή στην ευτυχία ή στην δυστυχία. 5Μπορεί μια τέτοια απλή απόφαση να είναι στην πραγματικότητα δύσκολη να την πάρεις; 6Μην αφήσεις την μορφή της απόφασης να σε ξεγελάσει. 7Το ότι η μορφή είναι πολύπλοκη, δεν υπονοεί ότι και το περιεχόμενο είναι πολύπλοκο. 8Είναι αδύνατον για οποιαδήποτε απόφαση στην γη να έχει ένα περιεχό­μενο διαφορετικό από αυτήν μόνο την απλή επιλογή. 9Αυτή είναι η μόνη επιλογή που το Άγιο Πνεύμα βλέπει. 10Επομένως είναι η μόνη που υπάρχει.
6. Σήμερα λοιπόν, ας ασκηθούμε με τις ακόλουθες σκέψεις:

2 Ας μην ξεχνώ την λειτουργία μου.
3Ας μην προσπαθήσω να αντικαταστήσω την λειτουργία που μού έχει δοθεί από τον Θεό με την δική μου.
4Ας συγχωρώ κι ας είμαι ευτυχισμένος.

5Τουλάχιστον μια φορά σήμερα αφιέρωσε δέκα ή δεκαπέντε λεπτά να συλλογιστείς αυτές τις σκέψεις με τα μάτια σου κλειστά. 6Παρόμοιες σκέψεις θα έρθουν να σε βοηθήσουν, αν θυμάσαι την κρίσιμη σπουδαιότη­τα της λειτουργίας σου για σένα και για τον κόσμο.
7. Στις συχνές εφαρμογές της σημερινής ιδέας καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, αφιέρωσε αρκετά λεπτά επανεξετάζοντας αυτές τις σκέψεις και μετά συλλογίσου τις χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα άλλο. 2Ιδιαίτερα στην αρχή, αυτό θα είναι δύσκολο επειδή δεν είσαι πεπειραμένος στην πειθαρχία του νου που απαιτεί. 3Μπορεί να χρειαστείς να επαναλάβεις το «ας μην ξεχνώ την λειτουργία μου» αρκετά συχνά για να σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς.
8. Οι μικρότερες περίοδοι εξάσκησης που χρειάζονται σήμερα είναι δύο ειδών. 2Μερικές φορές κάνε τις ασκήσεις με τα μάτια σου κλειστά, προσπαθώντας να συγκεντρωθείς στις σκέψεις που χρησιμοποιείς. 3Άλλες φορές, κράτα τα μάτια σου ανοιχτά, αφού μελετήσεις τις σκέψεις, και μετά κοίταξε γύρω σου αργά αφήνοντας το βλέμμα σου να πέφτει τυχαία στα διάφορα αντικείμενα και λέγοντας στον εαυτό σου:

4Αυτός είναι ο κόσμος που η λειτουργία μου είναι να σώσω.

Share