Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η σημερινή ιδέα επαναβεβαιώνει την θέση που έχεις αναλάβει στην σωτηρία. 2Σου υπενθυμίζει επίσης ότι δεν έχεις άλλη λειτουργία εκτός από αυτήν. 3Είναι προφανές ότι και οι δύο σκέψεις είναι αναγκαίες για μια ολοκληρωτική αφιέρωση. 4Η σωτηρία δεν μπορεί να είναι ο μόνος σκοπός που έχεις, ενώ ακόμα αγαπάς άλλους σκοπούς. 5Η ολοκληρωτική αποδοχή της σωτηρίας ως την μόνη σου λειτουργία αναγκαστικά περιλαμβάνει δύο φάσεις: την αναγνώριση της σωτηρίας λειτουργίας σου και την παραίτηση από όλους τους άλλους στόχους που έχεις επινοήσει για τον εαυτό σου.
2. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να πάρεις την θέση που δικαιωματικά σου ανήκει μεταξύ των σωτήρων του κόσμου. 2Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να πεις και να το εννοείς: «Η μόνη μου λειτουργία είναι αυτή που ο Θεός μου έδωσε». 3Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείς να βρεις ψυχική ειρήνη.
3. Σήμερα και για μερικές από τις επόμενες ημέρες αφιέρωσε δέκα με δεκαπέντε λεπτά για μια πιο μεγάλη περίοδο εξάσκησης κατά την διάρκεια της οποίας προσπαθείς να καταλάβεις και να αποδεχτείς αυτό που η ιδέα της ημέρας πραγματικά σημαίνει. 2Η σημερινή ιδέα σού προσφέρει την ευκαιρία να διαφύγεις από όλες τις δυσκολίες που αντιλαμβάνεσαι. 3Τοπο­θετεί το κλειδί που ανοίγει την πόρτα της ειρήνης, την οποία εσύ έχεις κλείσει, με τα δικά σου χέρια. 4Σου δίνει την απάντηση για όλες τις αναζητήσεις που έχεις κάνει από τότε που άρχισε ο χρόνος.
4. Προσπάθησε αν είναι δυνατόν να έχεις τις εκτεταμένες περιόδους εξάσκησης περίπου την ίδια ώρα κάθε μέρα. 2Προσπάθησε επίσης να καθορίσεις αυτή την ώρα εκ των προτέρων και μετά να την τηρήσεις με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια. 3Ο σκοπός για αυτό είναι να κανονίσεις την ημέρα σου έτσι ώστε να έχεις φυλάξει μια συγκεκριμένη ώρα για το Θεό, καθώς επίσης και για όλους τους ασήμαντους σκοπούς και στόχους που θα επιδιώξεις. 4Αυτό είναι μέρος μιας μακροπρόθεσμης εκπαίδευσης στην πειθαρχία που ο νους σου χρειάζεται, έτσι ώστε το Άγιο Πνεύμα να μπορεί να τον χρησιμοποιεί σταθερά για το σκοπό που μοιράζεται μαζί σου.
5. Για τη μεγαλύτερη περίοδο εξάσκησης, άρχισε επανεξετάζοντας την ιδέα της ημέρας. 2Μετά κλείσε τα μάτια σου, επανάλαβε την ιδέα στον εαυτό σου ακόμα μια φορά και παρατήρησε το νου σου προσεκτικά για να συλλάβεις οποιεσδήποτε σκέψεις σου έρχονται. 3Στην αρχή μην προσπαθείς να συγκεντρωθείς μόνο στις σκέψεις που σχετίζονται με την σημερινή ιδέα. 4Αντίθετα, προσπάθησε να ξεσκεπάσεις κάθε σκέψη που έρχεται να παρεμποδίσει την σημερινή ιδέα. 5Παρατήρησε καθεμιά από αυτές καθώς έρχεται στο νου σου με όσο το δυνατόν λιγότερη ανάμειξη ή ενδιαφέρον και απόρριψε καθεμιά από αυτές λέγοντας στον εαυτό σου:

6Αυτή η σκέψη εκφράζει έναν στόχο που με εμποδίζει να αποδεχτώ την μόνη λειτουργία μου.

6. Μετά από λίγο, θα γίνει πιο δύσκολο να βρεις παρεμβαλλόμενες σκέψεις. 2Προσπάθησε όμως να συνεχίσεις για ένα περίπου λεπτό ακόμα, επιχειρώντας να συλλάβεις μερικές από τις άσκοπες σκέψεις που ξέφυγαν από την προσοχή σου προηγουμένως αλλά χωρίς να πιεστείς ή να κάνεις υπερβολική προσπάθεια. 3Μετά πες στον εαυτό σου:

4Σε αυτήν την καθαρή πλάκα ας γραφτεί για μένα η αληθινή μου λειτουργία.

5.Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις αυτά ακριβώς τα λόγια, αλλά προσπάθη­σε να έχεις την αίσθηση ότι είσαι πρόθυμος να αφήσεις τις ψευδαισθήσεις που τρέφεις για την λειτουργία σου να αντικατασταθούν από την αλήθεια.
7.Τελικά, επανάλαβε την σημερινή ιδέα ακόμα μια φορά και αφιέρωσε το υπόλοιπο της περιόδου εξάσκησης στην προσπάθεια να εστιάσεις το νου σου στην σημασία της για σένα, στην ανακούφιση που η αποδοχή της θα σου φέρει καθώς επιλύει τα προβλήματα σου μια για πάντα και στο βαθμό στον οποίο πραγματικά θέλεις τη σωτηρία παρά τις ανόητες ιδέες σου για το αντίθετο.
8. Στις πιο μικρές περιόδους εξάσκησης, οι οποίες πρέπει να γίνονται τουλάχιστον μια φορά την ώρα, χρησιμοποίησε την εξής μορφή καθώς εφαρμόζεις την σημερινή ιδέα:

2Η μόνη μου λειτουργία είναι αυτή που ο Θεός μου έδωσε. 3Δεν θέλω άλλη και δεν έχω άλλη.

4Μερικές φορές κλείσε τα μάτια σου καθώς εξασκείσαι σε αυτό και μερικές φορές κράτα τα ανοιχτά και κοίταζε γύρω σου. 5Είναι ό,τι βλέπεις τώρα που θα αλλαχτεί ολοκληρωτικά όταν αποδεχτείς πλήρως την σημερινή ιδέα.

 


 

Share