Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει την έμφαση που έχει δοθεί στα πρόσφατα μαθήματά μας, στην σύνδεση μεταξύ της εκπλήρωσης της λειτουργίας σου και της επίτευξης της ευτυχίας. 2Ο λόγος για αυτό είναι ότι στην πραγματικότητα δεν βλέπεις την σύνδεσή τους. 3Υπάρχει όμως κάτι περισσότερο από μια απλή σύνδεση μεταξύ τους, είναι το ίδιο. 4Οι μορφές τους είναι διαφορετικές αλλά το περιεχόμενο τους είναι απολύτως ένα.
2. Το εγώ συνεχώς μάχεται το Άγιο Πνεύμα πάνω στο θεμελιώδες ερώτημα του ποιά είναι η λειτουργία σου. 2Έτσι συνεχώς μάχεται το Άγιο Πνεύμα και για το ποια είναι η ευτυχία σου. 3Αυτή η μάχη δεν είναι αμοιβαία. 4Το εγώ επιτίθεται και το Άγιο Πνεύμα δεν αντιδρά. 5Το Άγιο Πνεύμα γνωρίζει ποια είναι η λειτουργία σου. 6Γνωρίζει ότι αυτή είναι η ευτυχία σου.
3. Σήμερα θα προσπαθήσουμε να προχωρήσουμε πέρα από αυτήν, την εντελώς δίχως νόημα μάχη και να φτάσουμε στην αλήθεια για την λειτουργία σου. 2Δεν θα εμπλακούμε σε ανόητες φιλονικίες για το ποια είναι. 3Δεν θα κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να ορίσουμε την ευτυχία και να καθορίσουμε τα μέσα για την επίτευξη της. 4Δεν θα ικανοποιήσουμε το εγώ ακούγοντας τις επιθέσεις του στην αλήθεια. 5Απλώς θα είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ανακαλύψουμε ποια είναι η αλήθεια.
4. Η μεγαλύτερη μας περίοδος εξάσκησης σήμερα έχει ως στόχο της την αποδοχή του γεγονότος ότι, όχι μόνο υπάρχει μια πολύ πραγματική σύνδεση μεταξύ της λειτουργίας που σου έδωσε ο Θεός και της ευτυχίας σου αλλά ότι στην πραγματικότητα είναι ακριβώς ταυτόσημες. 2Ο Θεός σου δίνει μόνο ευτυχία. 3Επομένως, η αποστολή που Αυτός σου έδωσε πρέπει να είναι η ευτυχία, ακόμα και αν φαίνεται να είναι διαφορετική. 4Οι σημερινές ασκήσεις είναι μια απόπειρα να προχωρήσουμε πέρα από αυτές τις φαινομενικές διαφορές και να αναγνωρίσουμε το κοινό περιεχόμενο εκεί όπου αληθινά βρίσκεται η λειτουργία σου.
5. Άρχισε τα δέκα με δεκαπέντε λεπτά της περιόδου εξάσκησης επανεξετάζοντας τις παρακάτω σκέψεις:

2 Ο Θεός μου δίνει μόνο ευτυχία.
3Αυτός μου έχει δώσει την λειτουργία μου.
4Επομένως η λειτουργία μου πρέπει να είναι ευτυχία.

5.Προσπάθησε να δεις την λογική σε αυτή την ακολουθία, ακόμα κι αν δεν μπορείς να αποδεχτείς το συμπέρασμα. 6Μόνο αν οι δύο πρώτες σκέψεις είναι λανθασμένες, θα μπορούσε το συμπέρασμα να είναι αναληθές. 7Ας συλλογιστούμε λοιπόν για λίγο αυτές τις δύο προϋποθέσεις καθώς ασκούμεθα.
6. Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι ο Θεός σου δίνει μόνο ευτυχία. 2Αυτό θα μπορούσε να είναι αναληθές φυσικά, αλλά για να είναι αναληθές είναι αναγκαίο να ορίσεις τον Θεό σαν κάτι που δεν είναι. 3Η Αγάπη δεν μπορεί να δώσει το κακό κι ό,τι δεν είναι ευτυχία είναι κακό. 4Ο Θεός δεν μπορεί να δώσει αυτό που δεν έχει και δεν μπορεί να έχει αυτό που δεν είναι. 5Ο Θεός πρέπει να είναι κακός αν δεν σου δίνει μόνο ευτυχία. 6Και είναι αυτός ο ορισμός του Θεού τον οποίο πιστεύεις αν δεν αποδεχτείς την πρώτη προϋπόθεση.
7. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι ο Θεός σού έχει δώσει την λειτουργία σου. 2Έχουμε δει ότι υπάρχουν μόνο δύο μέρη στο νου σου. 3Το ένα κυβερνάται από το εγώ και αποτελείται από ψευδαισθήσεις. 4Το άλλο είναι ο οίκος του Αγίου Πνεύματος όπου κατοικεί η αλήθεια. 5Δεν υπάρχουν άλλοι οδηγοί από τους οποίους να διαλέξεις παρά μόνο αυτοί οι δύο, ούτε και άλλες συνέπειες είναι δυνατές ως αποτέλεσμα της επιλογής σου, παρά μόνο ο φόβος που το εγώ πάντα προξενεί και η αγάπη που το Άγιο Πνεύμα πάντα προσφέρει, για να αντικαταστήσει τον φόβο.
8. Επομένως, η λειτουργία σου πρέπει να έχει καθιερωθεί από τον Θεό μέσω της Φωνής Του ή πρέπει να έχει φτιαχτεί από το εγώ που εσύ έχεις φτιάξει για να τον αντικαταστήσεις. 2Ποιο είναι αλήθεια; 3Αν ο Θεός δεν σου έδωσε την λειτουργία σου, τότε αυτή πρέπει να είναι το δώρο του εγώ. 4 Έχει όμως πράγματι το εγώ δώρα να δώσει αφού το ίδιο είναι μια ψευδαίσθηση και προσφέρει μόνο την ψευδαίσθηση των δώρων;
9. Συλλογίσου το αυτό κατά την διάρκεια της μεγαλύτερης περιόδου εξάσκησης σήμερα. 2Συλλογίσου επίσης τις πολλές μορφές που η ψευδαί­σθηση της λειτουργίας σου έχει πάρει στο νου σου και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους έχεις προσπαθήσει να βρεις την σωτηρία κάτω από την ψευδαίσθηση του εγώ. 3Την βρήκες; 4Ήσουν ευτυχισμένος; 5Σού έφερε ειρήνη; 6Χρειαζόμαστε μεγάλη ειλικρίνεια σήμερα. 7Θυμήσου καλά τα αποτελέσματα κι εξέτασε επίσης αν ήταν λογικό να περιμένεις να βρεις ευτυχία από οτιδήποτε έχει ποτέ προτείνει το εγώ. 8Παρ’ όλα αυτά, όμως, το εγώ είναι η μόνη άλλη επιλογή που υπάρχει εκτός από την Φωνή του Αγίου Πνεύματος.
10. Θα ακούσεις την τρέλα ή θα ακούσεις την αλήθεια. 2Προσπάθησε να κάνεις αυτή την επιλογή καθώς συλλογίζεσαι τις προϋποθέσεις πάνω στις οποίες το συμπέρασμά μας βασίζεται. 3Μπορούμε να μοιραστούμε αυτό το συμπέρασμα αλλά κανένα άλλο. 4Γιατί ο Ίδιος ο Θεός το μοιράζεται μαζί μας. 5Η σημερινή ιδέα είναι ένα άλλο γιγαντιαίο βήμα προς την αντίληψη του ίδιου ως ίδιο και του διαφορετικού ως διαφορετικό. 6Από την μια πλευρά βρίσκονται όλες οι ψευδαισθήσεις.7 Όλη η αλήθεια βρίσκεται στην άλλη. 8Ας προσπαθήσουμε να συνειδητοποιήσουμε σήμερα ότι μόνο η αλήθεια είναι αληθινή.
11. Για τις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης, οι οποίες θα είναι πάρα πολύ ωφέλιμες σήμερα αν γίνονται δυο φορές την ώρα, προτείνεται η εξής μορφή εφαρμογής:

2Η ευτυχία μου και η λειτουργία μου είναι ένα, επειδή ο Θεός μου έχει δώσει και τα δύο.

3Δεν θα πάρει πάνω από ένα λεπτό και πιθανόν λιγότερο να επαναλάβεις αυτά τα λόγια και να συλλογιστείς για λίγο καθώς τα λες.

 


 

Share