Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Εσύ που δημιουργήθηκες από την Αγάπη όπως είναι ο εαυτός της δεν μπορείς να έχεις παράπονα και να γνωρίζεις τον Εαυτό σου. 2Να έχεις ένα παράπονο είναι το ίδιο με το να ξεχνάς ποιος είσαι. 3Να έχεις ένα παράπονο σημαίνει ότι βλέπεις τον εαυτό σου σαν ένα σώμα. 4Να έχεις ένα παράπονο είναι το ίδιο με το να αφήνεις το εγώ να κυβερνά τον νου σου και να καταδικάζει το σώμα σε θάνατο. 5Ίσως δεν έχεις ακόμα πλήρως συνειδητοποιήσει τι ακριβώς κάνουν στον νου σου τα παράπονα. 6Φαίνονται να σε αποκόβουν από την Πηγή σου και να σε κάνουν διαφορετικό από Αυτόν. 7Σε κάνουν να πιστεύεις ότι Αυτός είναι όπως εκείνο που νομίζεις ότι έχεις γίνει, γιατί κανένας δεν μπορεί να συλλάβει το Δημιουργό του σαν κάτι διαφορετικό από τον εαυτό του.
2. Αποκομμένος από τον Εαυτό σου, ο οποίος συνεχίζει να έχει επίγνωση της ομοιότητας Του με το Δημιουργό Του, ο Εαυτός σου φαίνεται να κοιμάται, ενώ το μέρος του νου σου που στον ύπνο του επινοεί ψευδαισθή­σεις φαίνεται ξύπνιο. 2Μπορεί όλο αυτό να προέλθει από τα παράπονα; 3Ω, ναι! 4Γιατί αυτός που έχει παράπονα αρνείται ότι δημιουργήθηκε από την Αγάπη και ο Δημιουργός του τού προξενεί φόβο μέσα σε αυτό το όνειρο του μίσους. 5Ποιος μπορεί να ονειρευτεί μίσος και να μη φοβάται το Θεό;
3. Είναι τόσο σίγουρο ότι εκείνοι που έχουν παράπονα θα ορίσουν το Θεό σύμφωνα με την αντίληψη που έχουν για τον εαυτό τους, όσο είναι βέβαιο ότι ο Θεός τους δημιούργησε όπως είναι ο εαυτός Του και τους όρισε σαν μέρος του εαυτού Του. 2Είναι τόσο σίγουρο ότι αυτοί που έχουν παράπονα θα υποφέρουν από ενοχές, όσο είναι βέβαιο ότι εκείνοι που συγχωρούν θα βρουν ειρήνη. 3Είναι τόσο σίγουρο ότι εκείνοι που έχουν παράπονα θα ξεχάσουν ποιοι είναι, όσο είναι βέβαιο ότι εκείνοι που συγχωρούν θα θυμηθούν.
4. Δε θα ήσουν πρόθυμος να εγκαταλείψεις τα παράπονα σου αν πίστευες ότι έτσι είναι τα πράγματα; 2Ίσως να νομίζεις ότι δεν μπορείς να εγκαταλείψεις τα παράπονα σου. 3Αυτό όμως έχει απλώς να κάνει με το πόσο πολύ το θέλεις. 4Σήμερα θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε πώς θα αισθανόσουν χωρίς παράπονα. 5Αν το πετύχεις έστω και σε ένα πολύ μικρό βαθμό, δε θα έχεις ποτέ πια έλλειψη επιθυμίας να εγκαταλείψεις τα παράπονα σου.
5. Άρχισε τη σημερινή εκτεταμένη περίοδο εξάσκησης ερευνώντας το νου σου για εκείνους από τους οποίους έχεις αυτά που θεωρείς ότι είναι μεγάλα παράπονα. 2Θα είναι αρκετά εύκολο να βρεις μερικά από αυτά. 3Μετά σκέψου τα φαινομενικά μικρά παράπονα που έχεις από εκείνους που συμπαθείς και ακόμα και από εκείνους που νομίζεις ότι αγαπάς. 4Γρήγορα θα γίνει φανερό ότι δεν υπάρχει κανένας από τον οποίο να μην έχεις κάποια παράπονα. 5Στην αντίληψη που έχεις για τον εαυτό σου, αυτό σε έχει αφήσει μόνο σε όλο το σύμπαν.
6. Αποφάσισε τώρα να δεις όλους αυτούς τους ανθρώπους σαν φίλους. 2Σκέψου τον καθένα με τη σειρά και πες σε όλους τα εξής:

3Θα ήθελα να σε δω σαν φίλο μου, ώστε να μπορέσω να θυμηθώ ότι είσαι μέρος του εαυτού μου
και να φτάσω να γνωρίσω τον εαυτό μου.

4Αφιέρωσε το υπόλοιπο της περιόδου εξάσκησης προσπαθώντας να σκε­φτείς τον εαυτό σου σε πλήρη ειρήνη με τον καθένα και το καθετί, ασφαλή σε έναν κόσμο που σε προστατεύει και σε αγαπά και τον οποίο αγαπάς σε ανταπόδοση. 5Προσπάθησε να αισθανθείς ότι η ασφάλεια σε περιβάλλει, αιωρούμενη πάνω από σένα και κρατώντας σε σώο και αβλαβή! 6Προσπά­θησε να πιστέψεις, έστω και στιγμιαία, ότι τίποτα δεν μπορεί να σε βλάψει με κανένα τρόπο. 7Στο τέλος της περιόδου εξάσκησης πες στον εαυτό σου:

8Η Αγάπη δεν κρατά παράπονα.
9 Όταν εγκαταλείψω όλα τα παράπονα μου
θα γνωρίζω ότι είμαι τελείως ασφαλής.

7. Οι μικρές περίοδοι εξάσκησης πρέπει να περιλαμβάνουν μια σύντομη εφαρμογή της σημερινής ιδέας στην παρακάτω μορφή όποτε έχεις οποιαδή­ποτε σκέψη παράπονου από οποιονδήποτε, είτε είναι παρών είτε όχι:

2Η Αγάπη δεν κρατά παράπονα.
3Ας μην προδώσω τον Εαυτό μου.

4Επίσης αρκετές φορές την ώρα επανάλαβε την ιδέα σε αυτή την μορφή:

5Η Αγάπη δεν έχει παράπονα.
6Θα ήθελα να ανοίξω τα μάτια ως προς τον Εαυτό μου
παραμερίζοντας όλα τα παράπονα και να αφυπνιστώ σ΄ Αυτόν.

Share