Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Κανένας δεν μπορεί να κοιτάξει αυτό που τα παράπονά σου αποκρύπτουν. 2Επειδή τα παράπονα σου κρύβουν το φως του κόσμου που υπάρχει μέσα σου, καθένας παραμένει στο σκοτάδι κι εσύ μαζί του. 3Αλλά καθώς το πέπλο των παραπόνων σου σηκώνεται, απελευθερώνεσαι μαζί του. 4Μοιράσου τώρα την σωτηρία σου με αυτόν που στεκόταν δίπλα σου όταν ήσουν στην κόλαση. 3Αυτός είναι ο αδερφός σου στο φως του κόσμου που σώζει και τους δυο σας.
2. Σήμερα ας κάνουμε μια άλλη πραγματική προσπάθεια να φτάσουμε στο φως μέσα σου. 2Προτού το επιχειρήσουμε αυτό στην πιο εκτεταμένη περίοδο εξάσκησης, ας αφιερώσουμε αρκετά λεπτά συλλογιζόμενοι τι προσπαθούμε να κάνουμε. 3Κυριολεκτικά, επιχειρούμε να έρθουμε σε επαφή με την σωτηρία του κόσμου. 4Προσπαθούμε να δούμε πέρα από το πέπλο του σκοταδιού που την κρατά κρυμμένη, προσπαθούμε να αφήσουμε  το πέπλο να διαλυθεί και να δούμε τα δάκρυα του Υιού του Θεού να εξαφανίζονται στο ηλιόφωτο.
3. Ας αρχίσουμε τη μεγαλύτερη περίοδο εξάσκησης σήμερα με πλήρη συνειδητοποίηση αυτού που προσπαθούμε να πετύχουμε και με πραγματι­κή αποφασιστικότητα να φτάσουμε αυτό που μας είναι πιο αγαπητό από καθετί άλλο. 2Η σωτηρία είναι η μόνη μας ανάγκη. 3Δεν υπάρχει άλλος σκοπός εδώ, ούτε και άλλη αποστολή να εκπληρώσουμε. 4Η μάθηση της σωτηρίας είναι ο μόνος μας στόχος. 5Ας τελειώσουμε την αρχαία αναζήτηση σήμερα, βρίσκοντας το φως μέσα μας και κρατώντας το ψηλά για τον καθένα που αναζητεί μαζί μας να το κοιτάξει και να χαρεί.
4.Πολύ ήσυχα τώρα, με τα μάτια σου κλειστά προσπάθησε να αφήσεις όλο το περιεχόμενο που συνήθως καταλαμβάνει τη συνειδητότητα σου να φύγει. 2Φαντάσου ότι ο νους σου είναι ένας απέραντος κύκλος, περιβαλλό­μενος από ένα στρώμα από βαριά, σκοτεινά σύννεφα. 3Μπορείς να δεις μόνο τα σύννεφα επειδή φαίνεται σαν να στέκεσαι έξω από τον κύκλο και εντελώς ξεχωριστά από αυτόν.
5. Από εκεί που στέκεσαι δεν έχεις λόγο να πιστεύεις ότι υπάρχει ένα λαμπρό φως που τα σύννεφα κρύβουν. 2Τα σύννεφα φαίνονται να είναι η μόνη πραγματικότητα. 3Φαίνονται να είναι το μόνο που υπάρχει για να δεις. 4Επομένως, δεν επιχειρείς να προχωρήσεις μέσα και πέρα από αυτά, αυτός όμως είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσες πραγματικά να πειστείς ότι δεν έχουν καμιά ουσία. 5Σήμερα, θα επιχειρήσουμε να το κάνουμε αυτό.
6. Αφού συλλογιστείς τη σημασία αυτού που προσπαθείς να κάνεις για τον εαυτό σου και για τον κόσμο, προσπάθησε να βυθιστείς σε τέλεια ηρεμία, ενθυμούμενος μόνο πόσο πολύ θέλεις να φτάσεις στο φως που υπάρχει μέσα σου, σήμερα, τώρα! 2Αποφάσισε να προχωρήσεις πέρα από τα σύννεφα. 3Νοερά άπλωσε το χέρι σου κι άγγιξε τα. 4Παραμέρισέ τα με το χέρι σου, νιώσε τα να ακουμπούν τα μάγουλά σου, το μέτωπο σου και τα βλέφαρά σου καθώς περνάς μέσα από αυτά. 5Προχώρα, τα σύννεφα δεν μπορούν να σε σταματήσουν.
7. Αν κάνεις τις ασκήσεις σωστά, θα αρχίσεις να έχεις την αίσθηση ότι ανυψώνεσαι και μεταφέρεσαι προς τα εμπρός. 2Η λιγοστή σου προσπάθεια και η μικρή σου αποφασιστικότητα επικαλούνται τη δύναμη του σύμπαντος να σε βοηθήσει κι ο Ίδιος ο Θεός θα σε ανυψώσει από το σκοτάδι στο φως. 3Είσαι σε συμφωνία με το Θέλημα Του. 4Δεν μπορείς να αποτύχεις επειδή το θέλημα σου είναι το Δικό Του.
8. Έχε εμπιστοσύνη στον Πατέρα σου σήμερα και να είσαι βέβαιος ότι Αυτός σε έχει ακούσει και σου έχει απαντήσει. 2Μπορεί να μην αναγνωρί­ζεις την απάντηση Του ακόμα, αλλά μπορείς πράγματι να είσαι σίγουρος ότι σου έχει δοθεί και ότι θα τη λάβεις. 3Καθώς επιχειρείς να προχωρήσεις μέσα από τα σύννεφα στο φως, προσπάθησε να κρατήσεις αυτή τη σιγουριά στο νου σου. 4Προσπάθησε να θυμηθείς ότι ενώνεις επιτέλους το θέλημα σου με το θέλημα του Θεού. 5Προσπάθησε να κρατήσεις ξεκάθαρα στο νου σου ότι αυτό που αναλαμβάνεις με το Θεό πρέπει να πετύχει. 6Μετά άφησε τη δύναμη του Θεού να εργαστεί μέσα σε σένα και μέσα από σένα ώστε το θέλημα Του και το δικό σου να εκπληρωθούν.
9. Στις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης, τις οποίες θα χρειαστεί να έχεις όσο το δυνατό πιο συχνά εξαιτίας της σπουδαιότητας της σημερινής ιδέας για σένα και την ευτυχία σου, υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι τα παράπονα σου κρύβουν το φως του κόσμου από την επίγνωση σου. 2Υπενθύμιζε επίσης στον εαυτό σου ότι δεν αναζητάς το φως του κόσμου μόνος σου και ότι γνωρίζεις πού να το αναζητήσεις. 3Λέγε, λοιπόν:

4Τα παράπονα μου κρύβουν το φως του κόσμου που υπάρχει μέσα μου.
5Δεν μπορώ να δω αυτό που έχω κρύψει.
6Θέλω όμως να το αφήσω να μου αποκαλυφθεί,
για τη σωτηρία μου και για τη σωτηρία του κόσμου.

7Αν μπαίνεις στον πειρασμό να κρατήσεις οτιδήποτε εναντίον οποιουδήπο­τε σήμερα, πρόσεχε επίσης να λες στον εαυτό σου, τα εξής:

8Άν κρατήσω αυτό το παράπονο, το φως του κόσμου θα κρυφτεί από μένα.

Share