Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Η ιδέα αυτή είναι, αρχικά, ιδιαίτερα δύσκολη να την πιστέψεις. 2Αποτελεί ωστόσο τη λογική πάνω στην οποία όλες οι προηγούμενες ιδέες βασίζονται.
3Είναι ο λόγος για τον οποίο, τίποτα από όσα βλέπεις δεν έχει νόημα.
4Είναι ο λόγος για τον οποίο έχεις δώσει, στο καθετί που βλέπεις, όλο το νόημα που έχει για σένα.
5Είναι ο λόγος για τον οποίο δεν κατανοείς οτιδήποτε βλέπεις.
6Είναι ο λόγος για τον οποίο οι σκέψεις σου δεν σημαίνουν τίποτα και γιατί είναι σαν τα πράγματα που βλέπεις.
7Είναι ο λόγος για τον οποίο ποτέ δεν είσαι αναστατωμένος για τον λόγο που νομίζεις.
8Είναι ο λόγος που είσαι ταραγμένος επειδή βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει.
2. Οι παλιές ιδέες για τον χρόνο είναι πολύ δύσκολο να αλλάξουν, επειδή όλα όσα πιστεύεις είναι ριζωμένα στην έννοια του χρόνου και εξαρτώνται από το να μην μάθεις αυτές τις καινούριες ιδέες για τον χρόνο. 2Ωστόσο, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που χρειάζεσαι νέες ιδέες για τον χρόνο. 3Αυτή η καινούρια αντίληψη για το χρόνο δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο παράξενη όσο μπορεί αρχικά να φανεί.
3. Για παράδειγμα, κοίταξε μια κούπα. 2Βλέπεις μια κούπα, ή απλώς ανασκοπείς τις προηγούμενες εμπειρίες σου, όπως το πιάσιμο μιας κούπας, η εμπειρία της δίψας, η εμπειρία να πίνεις από μια κούπα, η αίσθηση της στεφάνης της κούπας στα χείλη σου, η εμπειρία του πρωινού γεύματος και ούτω κάθε εξής; 3Δεν είναι και οι αισθητικές σου αντιδράσεις προς την κούπα επίσης βασισμένες σε βιώματα του παρελθόντος; 4Πώς αλλιώς θα γνώριζες ότι αυτό το είδος κούπας θα σπάσει αν σου πέσει κάτω; 5Τι γνωρίζεις γι’ αυτή την κούπα εκτός από ό,τι έμαθες στο παρελθόν; 6Δεν θα είχες ιδέα τι είναι αυτή η κούπα εκτός από την μάθησή σου γι’ αυτήν στο παρελθόν. 7Άρα πραγματικά την βλέπεις;
4. Κοίταξε γύρω σου. 2Τα παραπάνω είναι εξ ίσου αληθινά για οποιοδήπο­τε πράγμα κοιτάζεις. 3Αναγνώρισέ το  εφαρμόζοντας την σημερινή ιδέα χωρίς διακρίσεις σε οτιδήποτε βλέπεις. 4Για παράδειγμα:

5Βλέπω μονάχα το παρελθόν σε αυτό το μολύβι.
6Βλέπω μονάχα το παρελθόν σε αυτό το παπούτσι.
7Βλέπω μονάχα το παρελθόν σε αυτό το χέρι.
8Βλέπω μονάχα το παρελθόν σε αυτό το σώμα.
9Βλέπω μονάχα το παρελθόν σε αυτό το πρόσωπο.
5. Μην δίνεις ιδιαίτερη προσοχή σε κανένα πράγμα αλλά θυμήσου και να μην παραλείψεις τίποτα ιδιαίτερα. 2Ρίξε μια σύντομη ματιά σε κάθε αντικείμενο και μετά προχώρησε στο επόμενο. 3Τρεις ή τέσσερις περίοδοι ασκήσεων διάρκειας ενός περίπου λεπτού είναι αρκετές.

 


 

Share