Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Όλοι οι πειρασμοί δεν είναι παρά κάποια μορφή του βασικού πειρασμού να μην πιστέψεις την σημερινή ιδέα. 2Η σωτηρία φαίνεται να προέρχεται από οπουδήποτε εκτός από σένα. 3  To ίδιο επίσης και η πηγή της ενοχής. 4Δεν βλέπεις ούτε την ενοχή ούτε την σωτηρία σαν να είναι στον ίδιο σου το νου και πουθενά αλλού. 5Όταν συνειδητοποιήσεις ότι όλη η ενοχή είναι μόνο μια επινόηση του νου σου, θα συνειδητοποιήσεις επίσης ότι η ενοχή και η σωτηρία πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο μέρος. 6Κατανοών­τας το αυτό, σώζεσαι.
2. Το φαινομενικό τίμημα για την αποδοχή της σημερινής ιδέας είναι το εξής: τίποτα έξω από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σε σώσει, τίποτα εκτός από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σου δώσει ειρήνη. 2Αλλά, η σημερινή ιδέα σημαίνει επίσης, ότι τίποτα έξω από τον εαυτό σου δεν μπορεί να σε πληγώσει ή να διαταράξει την ειρήνη σου ή να σε αναστατώ­σει με οποιοδήποτε τρόπο. 3Η σημερινή ιδέα σε βάζει επικεφαλής του σύμπαντος, όπου ανήκεις εξαιτίας του ποιος είσαι. 4Αυτός δεν είναι ένας ρόλος που μπορεί να τον αποδεχτεί κανείς μερικώς. 5Και σίγουρα πρέπει να αρχίσεις να βλέπεις ότι η αποδοχή του είναι σωτηρία.
3. Μπορεί, ωστόσο, να μην σού είναι φανερό, γιατί η αναγνώριση, ότι η ενοχή βρίσκεται στον ίδιο σου το νου, περιλαμβάνει την συνειδητοποίηση ότι και η σωτηρία βρίσκεται εκεί επίσης. 2Ο Θεός δεν θα έβαζε την θεραπεία της ασθένειας εκεί που δεν μπορεί να βοηθήσει. 3Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο νους σου αλλά όχι ο Δικός Του. 4Αυτός θέλει να θεραπευτείς κι έτσι έχει κρατήσει την Πηγή της θεραπείας εκεί όπου υπάρχει η ανάγκη για θεραπεία.
4. Έχεις προσπαθήσει να κάνεις ακριβώς το αντίθετο, καταβάλλοντος κάθε προσπάθεια, όσο διαστρεβλωμένη και φαντασιακή κι αν είναι, προκειμένου να διαχω­ρίσεις την θεραπεία από την ασθένεια για την οποία προοριζόταν κι έτσι να διατηρήσεις την ασθένεια. 2Ο σκοπός σου ήταν να διασφαλίσεις ότι η θεραπεία δεν συνέβη. 3Ο σκοπός του Θεού ήταν να διασφαλίσει ότι συνέβη.
5. Σήμερα θα εξασκηθούμε στο να συνειδητοποιήσουμε ότι, η Βούληση του Θεού και η δική μας είναι, πραγματικά ίδια, σε αυτό το θέμα. 2Ο Θεός μάς θέλει θεραπευμένους κι εμείς δεν θέλουμε πραγματικά να είμαστε άρρωστοι, επειδή μάς κάνει δυστυχισμένους. 3Επομένως αποδεχόμενοι την σημερινή ιδέα, είμαστε πραγματικά σύμφωνοι με τον Θεό. 4Αυτός δεν θέλει να είμαστε άρρωστοι. 5Ούτε κι εμείς . 6Αυτός θέλει να θεραπευτούμε. 7Το ίδιο κι εμείς.
6. Είμαστε έτοιμοι για δύο μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα, καθεμιά από τις οποίες πρέπει να διαρκέσει περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά. 2Θα αφήσουμε όμως εσύ να αποφασίσεις πότε να τις κάνεις. 3Θα ακολουθήσουμε αυτή την τακτική για μερικά μαθήματα και θα ήταν και πάλι καλό να αποφασίσεις εκ των προτέρων ποια ώρα θα ήταν καλό να κάνεις αυτές τις ασκήσεις και μετά να τηρήσεις τις ίδιες σου τις αποφάσεις με όσο το δυνατόν πλησιέστερα.
7. Άρχισε αυτές τις περιόδους εξάσκησης επαναλαμβάνοντας την σημερι­νή ιδέα και προσθέτοντας μια δήλωση που δείχνει ότι αναγνωρίζεις το γεγονός πως η σωτηρία δεν προέρχεται από τίποτα που βρίσκεται έξω από σένα. 2Θα μπορούσες να πεις τα εξής:

3Η σωτηρία μου προέρχεται από μένα. 4Δεν μπορεί να προέλθει από πουθενά αλλού.

5Μετά αφιέρωσε μερικά λεπτά με τα μάτια σου κλειστά, επανεξετάζοντας μερικά από τα εξωτερικά μέρη όπου έχεις αναζητήσει την σωτηρία στο παρελθόν, σε άλλους ανθρώπους, σε περιουσίες, σε διάφορες καταστάσεις και γεγονότα και σε ιδέες για τον εαυτό σου που επιδίωξες να τις κάνεις πραγματικές. 6Παραδέξου ότι δεν βρίσκεται εκεί και πες στον εαυτό σου:

7Η σωτηρία μου δεν μπορεί να προέλθει από κανένα από αυτά τα
πράγματα. 8Η σωτήρια μου προέρχεται από εμένα και μόνο από εμένα.

8. Τώρα θα προσπαθήσουμε πάλι να φτάσουμε στο φως που υπάρχει μέσα σου και στο οποίο βρίσκεται η σωτηρία σου. 2Δεν μπορείς να την βρεις στα σύννεφα που περιβάλλουν το φως κι είναι μέσα σε αυτά που την έχεις αναζητήσει. 3Δεν βρίσκεται εκεί. 4Βρίσκεται πέρα από τα σύννεφα, στο φως. 5Να θυμάσαι ότι θα πρέπει να περάσεις μέσα από τα σύννεφα προτού φτάσεις στο φως. 6Αλλά να θυμάσαι ότι ποτέ δεν βρήκες τίποτα που να είχε διάρκεια ή που ήθελες στις μορφές των σύννεφων που φαντάστηκες.
9. Αφού όλες οι ψευδαισθήσεις της σωτηρίας σε έχουν απογοητεύσει, δεν χρειάζεται ασφαλώς να παραμείνεις στα σύννεφα, μάταια, ψάχνοντας για είδωλα εκεί, όταν θα μπορούσες τόσο εύκολα να προχωρή­σεις στο φως της αληθινής σωτηρίας. 2Προσπάθησε να περάσεις τα σύννεφα με οποιοδήποτε τρόπο σου αρέσει. 3Σκέψου ότι σου κρατώ το χέρι και σε οδηγώ, αν αυτό σε βοηθά. 4Και σε διαβεβαιώ ότι αυτό δεν θα είναι μια μάταιη φαντασίωση.
10. Στις σύντομες και συχνές περιόδους εξάσκησης σήμερα υπενθύμιζε στον εαυτό σου ότι, η σωτηρία σου προέρχεται από σένα και τίποτα, παρά οι ίδιες σου οι σκέψεις, δεν μπορούν να παρεμποδίσουν την πρόοδο σου. 2Είσαι ελεύθερος από κάθε εξωτερική παρεμβολή. 3Έχεις τον έλεγχο της σωτηρίας σου. 4Έίσαι επικεφαλής της σωτηρίας του κόσμου. 5Πες λοιπόν:

6Η σωτηρία, μου προέρχεται από μένα.
7Τίποτα  έξω από μένα δεν μπορεί να με σταματήσει.
8Μέσα μου βρίσκεται η σωτηρία του κόσμου και η δική μου.

 


 

Share