Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Μπορεί να μην συνειδητοποιείς ότι το εγώ έχει επινοήσει ένα σχέδιο για την σωτηρία, που αντιτίθεται στο σχέδιο του Θεού. 2Αυτό είναι το σχέδιο στο οποίο πιστεύεις. 3Επειδή είναι το αντίθετο του σχεδίου του Θεού, πιστεύεις επίσης, ότι να αποδεχτείς το σχέδιο του Θεού στην θέση του σχεδίου του εγώ, είναι η καταδίκη σου. 4Αυτό φυσικά φαίνεται ανόητο. 5Αφού εξετάσου­με όμως, ποιο ακριβώς είναι το σχέδιο του εγώ, ίσως να συνειδητοποιήσεις ότι όσο ανόητο κι αν είναι στην πραγματικότητα το πιστεύεις.
2. Το σχέδιο του εγώ για την σωτηρία εστιάζεται γύρω από την παρακρά­τηση παραπόνων. 2Ισχυρίζεται ότι αν κάποιος άλλος μιλούσε ή συμπεριφε­ρόταν διαφορετικά, αν κάποια εξωτερική κατάσταση ή γεγονός άλλαζε, θα σωζόσουν. 3Έτσι η πηγή της σωτηρίας γίνεται διαρκώς αντιληπτή σαν κάτι που βρίσκεται έξω από τον εαυτό σου. 4Κάθε παράπονο που έχεις είναι μια διακήρυξη κι ένας ισχυρισμός τον οποίο πιστεύεις και ο οποίος λέει, «αν αυτό ήταν διαφορετικό, θα σωζόμουν». 5Η αλλαγή του νου είναι αναγκαία για την σωτηρία, την οποία ο νους απαιτεί από τον καθένα και από οτιδήποτε, εκτός του εαυτού του.
3. Επομένως ο ρόλος που ανατίθεται στον δικό σου νου, σε αυτό το σχέδιο, είναι απλώς να καθορίσεις τι, εκτός από τον ίδιο σου το νου, πρέπει ν’ αλλάξει για να σωθείς. 2Σύμφωνα με αυτό το παράλογο σχέδιο, οποιαδήποτε πηγή σωτηρίας  γίνεται αντιληπτή είναι αποδεκτή, υπό τον όρο ότι δεν θα πετύχει. 3Αυτό εξασφαλίζει την συνέχιση της άκαρπης έρευνας, επειδή η ψευδαίσθηση εξακολουθεί: παρ’ όλο που αυτή η ελπίδα σε έχει πάντοτε απογοητεύσει, υπάρχουν ακόμα λόγοι να ελπίζεις σε άλλα μέρη και σε άλλα πράγματα. 4Ένα άλλο πρόσωπο θα χρησιμεύσει καλύτερα, μια άλλη κατάσταση θα προσφέρει την επιτυχία.
4. Αυτό είναι το σχέδιο του εγώ για την σωτηρία σου. 2Θα μπορείς ασφαλώς να δεις ότι είναι σε πλήρη συμφωνία με το βασικό δόγμα του εγώ: «ψάχνε και μην βρίσκεις». 3Γιατί, τι θα μπορούσε να εγγυηθεί με μεγαλύτερη σιγουριά ότι δεν θα βρεις την σωτηρία, από το να διοχετεύσεις όλες σου τις προσπάθειες ψάχνοντας γι᾽ αυτήν εκεί όπου δεν υπάρχει;
5. Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία είναι αποτελεσματικό για τον απλό λόγο ότι ακολουθώντας την καθοδήγηση Του, αναζητάς την σωτηρία εκεί όπου υπάρχει. 2Αλλά αν πρόκειται να πετύχεις, όπως ο Θεός έχει υποσχεθεί, πρέπει να είσαι πρόθυμος να την αναζητήσεις μόνον εκεί. 3Διαφορετικά ο σκοπός σου θα είναι διχασμένος και θα επιχειρήσεις να ακολουθήσεις δύο σχέδια για την σωτηρία τα οποία είναι διαμετρικά αντίθετα από κάθε άποψη. 4Το αποτέλεσμα θα φέρει μόνο σύγχυση, δυστυχία και μια βαθιά αίσθηση αποτυχίας και απόγνωσης.
6. Πώς μπορείς να το αποφύγεις όλο αυτό; 2Πολύ απλά. 3Η σημερινή ιδέα είναι η απάντηση. 4Μόνο το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία θα πετύχει. 5Δεν μπορεί να υπάρχει αληθινή σύγκρουση πάνω σε αυτό το θέμα επειδή δεν υπάρχει κανένα εναλλακτικό σχέδιο που θα σε σώσει. 6Το Δικό Του είναι το μόνο σχέδιο που έχει σίγουρο αποτέλεσμα. 7Το Δικό Του είναι το μόνο σχέδιο που πρέπει να πετύχει.
7. Ας εξασκηθούμε σήμερα αναγνωρίζοντας αυτή την σιγουριά. 2Κι ας χαρούμε που υπάρχει μια απάντηση σε αυτό που φαίνεται να είναι μια άλυτη σύγκρουση. 3 Όλα τα πράγματα είναι δυνατά για το Θεό. 4Η σωτηρία πρέπει να είναι δική σου εξαιτίας του σχεδίου Του το οποίο δεν μπορεί να αποτύχει.
8. Άρχισε τις δύο μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης για σήμερα συλλογιζόμενος την σημερινή ιδέα και συνειδητοποιώντας ότι περιλαμβάνει δύο μέρη που το καθένα συνεισφέρει εξίσου στην ολότητα της. 2Το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία θα πετύχει και αλλά σχέδια δεν θα πετύχουν. 3Μην αφήσεις τον εαυτό σου να στενοχωρηθεί ή να θυμώσει με το δεύτερο μέρος αυτής της ιδέας, το δεύτερο μέρος ενυπάρχει στο πρώτο. 4Και στο πρώτο βρίσκεται η πλήρης απελευθέρωση σου από όλες τις παράλογες προσπάθει­ες και τα ανόητα σχέδια να ελευθερώσεις τον εαυτό σου. 5Αυτά έχουν οδηγήσει στην κατάθλιψη και στον θυμό αλλά το σχέδιο του Θεού θα πετύχει. 6Θα οδηγήσει στην απελευθέρωση και στην χαρά.
9.Ενώ το θυμόμαστε αυτό, ας αφιερώσουμε το υπόλοιπο της εκτεταμέ­νης περιόδου εξάσκησης ρωτώντας τον Θεό να μάς αποκαλύψει το σχέδιο Του. 2Ρώτα Τον πολύ συγκεκριμένα:

3Τι θα με ήθελες να κάνω;
4Πού θα με ήθελες να πάω;
5Τί θα με ήθελες να πω και σε ποιον;

6Δώσε σε Αυτόν τον πλήρη έλεγχο της περιόδου εξάσκησης που απομένει και άφησε Τον να σου πει τι χρειάζεται να κάνεις στο σχέδιο Του για την σωτηρία σου. 7Θα σου απαντήσει στον βαθμό που είσαι πρόθυμος ν᾽ ακούσεις τη Φωνή Του. 8Μην αρνηθείς να ακούσεις. 9Το ίδιο το γεγονός ότι κάνεις αυτές τις ασκήσεις αποδεικνύει ότι έχεις κάποια προθυμία να ακούσεις. 10Αυτό είναι αρκετό για να επικυρώσει την αξίωση σου να λάβεις την απάντηση του Θεού.
10. Στις πιο σύντομες περιόδους εξάσκησης, λέγε συχνά στον εαυτό σου ότι το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία και μόνο το Δικό Του θα πετύχει. 2Επαγρύπνησε σήμερα για όλους τους πειρασμούς να έχεις παράπονα και ανταποκρίσου σε αυτούς με την παρακάτω μορφή της σημερινής ιδέας.

3Η παρακράτηση παραπόνων είναι το αντίθετο του σχεδίου του Θεού για την σωτηρία.
4Και μόνο το σχέδιο Του θα πετύχει.

5Προσπάθησε να θυμάσαι την σημερινή ιδέα περίπου έξι ή επτά φορές την ώρα. 6Δεν θα υπήρχε καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσεις μισό λεπτό ή και λιγότερο από το να θυμηθείς την Πηγή της σωτηρίας σου και να Την δεις εκεί όπου βρίσκεται.

 


 

Share