Συμπληρώστε την λέξη και πατήστε enter

1. Ενώ έχουμε αναγνωρίσει ότι το σχέδιο του εγώ για την σωτηρία είναι το αντίθετο του σχεδίου του Θεού, δεν έχουμε ακόμα τονίσει ότι είναι μια ενεργός επίθεση στο σχέδιο Του και μια εσκεμμένη προσπάθεια να το καταστρέψει. 2Σε αυτή την επίθεση, τα χαρακτηριστικά που στην πραγματι­κότητα σχετίζονται με το εγώ αποδίδονται στον Θεό, ενώ το εγώ φαίνεται να παίρνει τα χαρακτηριστικά του Θεού.
2. Η θεμελιώδης επιθυμία του εγώ είναι να αντικαταστήσει τον Θεό. 2Στην πραγματικότητα το εγώ, είναι μια ενσάρκωση αυτής της επιθυμί­ας. 3Διότι είναι αυτή η επιθυμία που φαίνεται να περιβάλλει το νου με ένα σώμα, κρατώντας τον διαχωρισμένο, μόνο του και ανίκανο να επικοινωνή­σει με άλλους νόες, παρά μόνο μέσω του σώματος, που φτιάχτηκε για να τον φυλακίσει. 4Ο περιορισμός της επικοινωνίας δεν μπορεί να είναι το καλύτερο μέσον για την επέκταση της επικοινωνίας. 5‘Ομως, το εγώ θα σε έκανε να πιστέψεις ότι είναι.
3. Αν και η προσπάθεια να κρατήσεις τους περιορισμούς που το σώμα θα επέβαλε είναι φανερή, αυτό που ίσως δεν είναι τόσο φανερό είναι ο λόγος για τον οποίο η διατήρηση παραπόνων είναι μια επίθεση στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία. 2Ας εξετάσουμε όμως τα διάφορα πράγματα για τα οποία έχεις την τάση να συντηρείς παράπονα. 3Δεν είναι αλήθεια ότι σχετίζονται πάντοτε με κάτι που κάνει το σώμα; 4Ένα άτομο λέει κάτι που δεν σου αρέσει. 5Κάνει κάτι που σε δυσαρεστεί. 6«Προδίδει» τις εχθρικές του σκέψεις με την συμπεριφορά του.
4. Δεν ασχολείσαι εδώ με το τι είναι αυτό το άτομο. 2Αντίθετα, ασχολείσαι αποκλειστικά με το τι κάνει μέσω σώματος. 3Κάνεις κάτι παραπάνω από το να αποτυγχάνεις να τον βοηθήσεις στην απελευθέρωση από τους σωματικούς περιορισμούς . 4Προσπαθείς ενεργά να τον κρατήσεις στο σώμα καθώς συγχέεις το σώμα με αυτόν και θεωρείς ότι αυτά τα δύο είναι ένα. 5Εδώ γίνεται επίθεση στο Θεό, γιατί αν ο Υιός Του είναι μόνο ένα σώμα, το ίδιο πρέπει να είναι κι Αυτός. 6Ένας δημιουργός  εντελώς διαφορετι­κός από την δημιουργία του είναι αδιανόητος.
5. Αν ο Θεός είναι ένα σώμα, ποιο πρέπει να είναι το σχέδιο Του για την σωτηρία; 2Τι θα μπορούσε να είναι παρά θάνατος; 3Στην προσπάθεια Του να παρουσιάσει τον εαυτό Του ως τον Δημιουργό της ζωής και όχι του θανάτου, Αυτός είναι ένας ψεύτης κι ένας απατεώνας  γεμάτος από ψεύτικες υποσχέσεις και προσφέρων ψευδαισθήσεις αντί για την αλήθεια. 4Η φαινομενική πραγματικότητα του σώματος κάνει αυτή την άποψη για τον Θεό αρκετά πειστική. 5Στην πραγματικότητα, αν το σώμα ήταν αληθινό, θα ήταν πράγματι δύσκολο να αποφύγεις αυτό το συμπέρα­σμα. 6Και κάθε παράπονο που έχεις, επιμένει ότι το σώμα είναι πραγματικό. 7Παραβλέπει εντελώς τι είναι ο αδερφός σου. 8Ενισχύει την πεποίθηση σου ότι είναι ένα σώμα και τον καταδικάζει για αυτό. 9Και ισχυρίζεται ότι η σωτηρία του πρέπει να είναι ο θάνατος, προβάλλοντας έτσι αυτήν την επίθεση πάνω στον Θεό και θεωρώντας Αυτόν υπεύθυνο για αυτό.
6. Σε αυτή την προσεκτικά προετοιμασμένη αρένα, όπου άγρια ζώα ψάχνουν για λεία κι όπου το έλεος δεν μπορεί να εισέλθει, το εγώ έρχεται να σε σώσει. 2 Ο Θεός σε έφτιαξε ένα σώμα. 3Πολύ καλά. 4Ας το αποδεχτού­με αυτό κι ας είμαστε χαρούμενοι. 5Σαν ένα σώμα μην αφήσεις τον εαυτό σου να στερηθεί αυτά που το σώμα προσφέρει. 6Πάρε, το λίγο που μπορείς να πάρεις. 7Ο Θεός δεν σου έδωσε τίποτα. 8Το σώμα είναι ο μόνος σου σωτήρας. Είναι ο θάνατος του Θεού και η δική σου σωτηρία.
7. Αυτή είναι η παγκόσμια πεποίθηση  του κόσμου που βλέπεις. 2Μερικοί μισούν το σώμα και προσπαθούν να το πληγώσουν και να το ταπεινώσουν. 3 Άλλοι αγαπούν το σώμα και προσπαθούν να το εξυμνήσουν και να το εκθειάσουν. 4Αλλά ενόσω το σώμα βρίσκεται στο κέντρο της αντίληψης που έχεις για τον εαυτό σου, επιτίθεσαι στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία κι έχεις παράπονα από Αυτόν και την δημιουργία Του, έτσι ώστε να μην μπορείς να ακούσεις την Φωνή της αλήθειας και να την καλωσορίσεις ως Φίλη. 5 Ο σωτήρας που έχεις διαλέξει παίρνει την θέση Της. 6Είναι ο φίλος σου, ενώ Αυτή είναι ο εχθρός σου.
8. Θα προσπαθήσουμε σήμερα να σταματήσουμε αυτές τις ανόητες επιθέσεις στην σωτηρία. 2Αντίθετα, θα προσπαθήσουμε να την καλωσορίσουμε. 3Η αντεστραμμένη αντίληψή σου ήταν καταστροφική για την ειρήνη του νου σου. 4Έχεις δει τον εαυτό σου σε ένα σώμα και την αλήθεια έξω από σένα, κλειδωμένη από τους περιορισμούς του σώματος μακριά από την επίγνωση σου. 5Τώρα θα προσπαθήσουμε να το δούμε αυτό διαφορετικά.
9. Το φως της αλήθειας υπάρχει μέσα μας, εκεί που το τοποθέτησε ο Θεός. 2Είναι το σώμα, που βρίσκεται έξω από μας και το οποίο δεν μας απασχολεί. 3Να είμαστε χωρίς ένα σώμα είναι η φυσική μας κατάσταση. 4Η αναγνώριση του φωτός της αλήθειας μέσα μας είναι η αναγνώριση του εαυτού μας όπως είμαστε. 5Να βλέπουμε τον Εαυτό μας σαν ξεχωριστό από το σώμα σημαίνει ότι σταματάμε την επίθεσή μας, στο σχέδιο του Θεού για σωτηρία και το δεχόμαστε. 6Και οποτεδήποτε το σχέδιο Του έχει γίνει αποδεκτό, έχει ήδη επιτευχθεί.
10. Ο στόχος μας, στις μεγαλύτερες περιόδους εξάσκησης σήμερα, είναι να αντιληφθούμε ότι το σχέδιο του Θεού για την σωτηρία έχει ήδη επιτευχθεί μέσα μας. 2Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο πρέπει να αντικαταστήσουμε την επίθεση με την αποδοχή. 3Όσο επιτιθέμεθα στο σχέδιο Του δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι σχέδιο έχει ο Θεός για μας. 4Επομένως κάνουμε επίθεση εναντίον αυτού που δεν αναγνωρίζουμε. 5Τώρα θα προσπαθήσουμε να παραμερίσουμε την κρίση μας και να ρωτήσουμε ποιο είναι το σχέδιο του Θεού για μας:

6Τι είναι η σωτηρία, Πατέρα; 7Εγώ δε γνωρίζω. 8Πες μου, ώστε να μπορέσω να καταλάβω.

9Κατόπιν θα περιμένουμε σιωπηλά για την απάντηση Του. 10 Έχουμε επιτεθεί στο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία χωρίς να περιμένουμε να ακούσουμε τι είναι. 11 Έχουμε φωνάξει τα παράπονα μας τόσο δυνατά που δεν έχουμε ακούσει την Φωνή Του. 12 Έχουμε χρησιμοποιήσει τα παράπονα μας για να κλείσουμε τα μάτια μας και να βουλώσουμε τα αυτιά μας.
11. Τώρα θα θέλαμε να δούμε, να ακούσουμε και να μάθουμε. 2«Τι είναι η σωτηρία Πατέρα;» 3Ρώτησε και θα σου δοθεί απάντηση. 4Ζήτα και θα βρεις. 5Δεν ρωτάμε πια το εγώ τι είναι η σωτηρία και που θα την βρούμε. 6Ρωτάμε την αλήθεια. 7Να είσαι βέβαιος, λοιπόν, ότι η απάντηση θα είναι αληθινή εξαιτίας Αυτού τον Οποίο ρωτάς.
12. Όποτε αισθάνεσαι την αυτοπεποίθηση σου να ελαττώνεται και την ελπίδα της επιτυχίας σου να τρεμοφέγγει και να σβήνει, επανάλαβε την ερώτηση σου και το αίτημα σου, θυμίζοντας στον εαυτό σου ότι το ζητάς αυτό από τον Άπειρο Δημιουργό του Απείρου, ο Οποίος σε δημιούργησε καθ᾽ομοίωσιν Του:

2Τι είναι η σωτηρία Πατέρα; 3Εγώ δεν γνωρίζω. 4Πες μου, ώστε να μπορέσω να καταλάβω.

5Αυτός θα απαντήσει. 6Να είσαι αποφασισμένος να ακούσεις.
13. Μία ή ίσως και δύο μικρότερες περίοδοι εξάσκησης την ώρα θα είναι αρκετές για σήμερα, επειδή θα είναι κάπως μεγαλύτερης διάρκειας από ό,τι συνήθως. 2Αυτές οι ασκήσεις πρέπει να αρχίζουν με το εξής:

3Η διατήρηση παραπόνων είναι μια επίθεση στο σχέδιο τον Θεού για την σωτηρία.
4Ας το αποδεχτώ αυτό το σχέδιο. 5Τι είναι η σωτηρία Πατέρα;

6Μετά περίμενε για ένα περίπου λεπτό στην σιωπή, με τα μάτια σου κλειστά κατά προτίμηση και  αφουγκράσου για την απάντηση Του.

 


 

Share